آموزش تهیه عدس پلو به سبک درباری برای ناهار امروز
عدس پلو درباری، یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که با ظاهری زیبا و طعمی بینظیر، زینتبخش سفرههای مجلل و مهمانیهای خاص بوده است. در این مقاله از آدرینبلاگ، به ارائه طرز تهیه عدس پلو درباری به صورت مرحله به مرحله همراه با تمام نکات مهم آن میپردازیم.
مواد لازم جهت تهیه عدس پلو درباری
مواد لازم جهت تهیه عدس پلو درباری به شرح زیر است:
برنج۳ پیمانهعدس۲ پیمانهگوشت چرخ کرده۳۰۰ گرمپیاز بزرگ۲ عددزعفران دم کرده۲ قاشق غذاخوریشکر۱ قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمکشمش۱/۲ پیمانهخلال بادام۱/۲ پیمانهروغنبه مقدار لازم
مراحل تهیه عدس پلو درباری
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این غذا ۴۰-۵۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب سادهای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجمهای بیشتری این غذای جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این غذا در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی و پخت عدس
عدس را تمیز کنید، بشویید و به مدت ۱۵ دقیقه در آب خیس کنید.
عدسهای خیسانده شده را در قابلمهای بریزید و به آن آب اضافه کنید تا حدی که روی عدسها را بپوشاند.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا عدسها بپزند و نرم شوند.
در ۱۰ دقیقه پایانی پخت عدس، نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید.
مرحله دوم: پخت برنج
برنج را از ۳۰ دقیقه قبل خیس کنید. در قابلمهای جداگانه، آب و نمک را به جوش برسانید.
برنج خیس شده را به آب جوش اضافه کنید و ۵-۷ دقیقهای زمان دهید تا برج نیم پز شود. توجه داشته باشید که جنس برنجهای مختلف متفاوت است و ممکن است با توجه به برنج مصرفیتان این زمان برای شما کمتر یا بیشتر باشد.
در ۱۰ دقیقه پایانی پخت برنج، زعفران دمکرده را به آن اضافه کنید. میتوانید از زعفران ساییده شده به جای زعفران دمکرده استفاده کنید.
مرحله سوم: آماده سازی پیاز
پیازها را پوست کنده و نگینی خرد کنید. در تابهای جداگانه، روغن را داغ کنید و پیازها را در آن تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه عدس پلو خرم آبادی
مرحله چهارم: تفت دادن گوشت
گوشت چرخکرده را به پیازها اضافه کنید و به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه تفت دهید تا گوشت پخته و تغییر رنگ دهد.
برای طعم بهتر عدس پلو درباری، از گوشت گوسفندی یا مخلوط گوسفندی و گوساله استفاده کنید.
مرحله پنجم: مخلوط کردن مواد
کشمش را در آب گرم و خلال بادام را در گلاب خیس کنید.
عدس پخته شده، گوشت تفت داده شده، کشمش خیس شده و خلال بادام خیس شده را با هم مخلوط کنید.
مرحله ششم: دم گذاشتن عدس پلو
قابلمهای را چرب کنید و نیمی از برنج آبکش شده را در آن بریزید.
مخلوط عدس، گوشت، کشمش و خلال بادام را روی برنج بریزید.
باقی برنج آبکش شده را روی مواد بریزید.
درب قابلمه را بگذارید و روی حرارت ملایم به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت دم بگذارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت و کشمش
مرحله هفتم: سرو عدس پلو درباری
این غذای مجلسی را در ظرف مورد نظر بکشید. برای تزیین میتوانید از خلال پوست پرتقال، خلال هویج و نخود فرنگی نیز استفاده کنید.
اگر عدس پلو درباری را برای مهمانی تهیه میکنید، میتوانید آن را در فر نیز دم بدهید. برای این کار، فر را از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و عدس پلو را به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در فر قرار دهید.
با رعایت مراحل و نکات ذکر شده در این مطلب از مجله آشپزی اکالا، میتوانید یک عدس پلو درباری خوشمزه و مجلسی در منزل تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید. امیدواریم این دستور پخت برای شما مفید بوده باشد.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها: