آموزش تهیه آبگوشت بامیه اصیل و لذیذ: دستور پخت سنتی ایلامی و خوزستانی
آبگوشت بامیه یکی از خوشمزهترین غذاهای سنتی است که برای تهیه آن از بامیه خورشتی استفاده میشود. طعم این آبگوشت بسیار لذیذ است و فواید زیادی برای سلامت دارد. در این مقاله از آدرینبلاگ میتوانید با چند روش طرز تهیه آبگوشت بامیه آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه آبگوشت بامیه ایلامی
آماده کردن مواد اولیه این آبگوشت حدود ۲۰ دقیقه طول میکشد و برای پخت آن باید حدود ۳ ساعت زمان صرف کنید. مواد اولیه به کار رفته در این غذا برای ۴ نفر مناسب است.
گوشت گردن یا سر دست۴۰۰ گرمپیاز۲ عددسیر۲ حبهبامیه۴۰۰ گرمگوجه فرنگی۳ عددرب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوریروغنبه مقدار لازمنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمسیب زمینیبه مقدار لازم
مراحل تهیه آبگوشت بامیه به روش ایلامی
در ادامه این بخش میتوانید با مراحل درست کردن آبگوشت بامیه به روش ایلامی آشنا شوید.
مرحله اول: پیاز را سرخ کنید
برای شروع پیاز را بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و بعد پیاز را به آن اضافه کنید و خوب تفت دهید تا سبک شود.
مرحله دوم: گوشت، سیر و ادویهها را به ماهیتابه اضافه کنید
بعد از این که پیازها کمی سرخ شدند، میتوانید گوشت را اضافه کنید. در ادامه سیر رنده شده، زردچوبه و فلفل سیاه را در ماهیتابه بریزید و چند دقیقه مواد را با هم تفت دهید تا رنگ گوشت عوض و بوی ادویهها بلند شود.
مرحله سوم: اجازه دهید گوشت بپزد
ترکیب گوشت، پیاز و ادویهها را در قابلمه بریزید و بعد ۴ لیوان آب جوش به آن اضافه کنید. سپس درب قابلمه را روی آن قرار دهید و صبر کنید تا گوشت با ادویه و پیاز بپزد. اگر زمان کافی برای پخت گوشت ندارید، میتوانید مواد را در زودپز بریزید تا در زمان کمتری آماده شوند.
مرحله چهارم: بامیهها را آماده کنید
در این فرصت بهتر است به سراغ آماده کردن بامیهها بروید. سر و ته بامیهها را بزنید آنها را به خوبی بشویید. به خاطر داشته باشید که در زمان پاک کردن بامیهها به هیچ عنوان نباید دم آنها را به طور کامل جدا کنید یا روی بامیه را زخمی کنید، این کار موجب خارج شدن ماده لزج بامیه و بدمزه شدن آبگوشت شما میشود. بعد از شستن بامیهها آنها را آبکش کنید تا آب اضافهشان خارج شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک بامیه با گوجه و سیب زمینی
مرحله پنجم: بامیهها را تفت دهید
مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. صبر کنید تا روغن داغ شود و بعد بامیهها را در روغن سرخ کنید تا بوی خامی آنها گرفته شود.
مرحله ششم: گوجهها را میکس کنید
گوجهها را بشویید و سپس در غذاساز بریزید و خوب پوره کنید. میتوانید به جای میکس کردن گوجه فرنگیها آنها را رنده کنید.
مرحله هفتم: رب گوجه و پوره گوجه فرنگی را به بامیهها اضافه کنید
زمانی که بامیهها سرخ شدند، میتوانید رب گوجه و پوره گوجه فرنگی را به آنها اضافه کنید. مواد را برای چند دقیقه با هم تفت دهید و صبر کنید تا آب گوجه فرنگی تبخیر شود.
مرحله هشتم: ترکیب بامیه و گوجه را به آبگوشت اضافه کنید
حدود ۲ ساعت بعد از پخت گوشت، میتوانید در نیم ساعت نهایی پخت آبگوشت میتوانید ترکیب بامیه و پوره گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک بامیه با کشک
مرحله نهم: آبگوشت را آماده کنید
بعد از اضافه کردن ترکیب بامیه و پوره گوجه فرنگی نوبت اضافه کردن سیب زمینیها است. سیب زمینیها را بشویید و خرد کنید و همراه با نمک به آبگوشت اضافه کنید. صبر کنید تا بامیهها و سیب زمینیها به خوبی بپزند. سپس میتوانید شعله گاز را خاموش و آبگوشت را همراه با نان تازه، سبزی خوردن و پیاز میل کنید.
مواد لازم برای تهیه آبگوشت بامیه خوزستانی (دزفولی)
درست کردن این آبگوشت حدود ۲ تا ۳ ساعت طول میکشد. مواد اولیه به کار رفته در این غذا برای ۳ نفر مناسب است.
بامیه۳۰۰ گرمگوجه فرنگی ۳ عددنخود آبگوشتی۱ و نیم لیوان فرانسوی دستهدارپیاز۲ عددسینه مرغ۳ تکهآبلیمو۲ قاشق غذاخوریزعفران دم کرده۲ قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم
طرز تهیه آبگوشت بامیه با مرغ به روش خوزستانی
برای تهیه این آبگوشت ابتدا باید نخودها را برای ۱ روز در آب بخیسانید و در این مدت چند بار آب آنها را عوض کنید. در ادامه نخودها را لپه کنید و پوست آنها را بگیرید.
سپس ۲ عدد پیاز را خرد و در روغن سرخ کنید. نصف پیازهای سرخ شده را کنار بگذارید و بقیه را در ماهیتابه بریزید. در ادامه نخودها را به پیاز داغ اضافه کنید و برای چند دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید. مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و سپس شعله گاز را خاموش کنید.
بقیه پیاز داغ را در یک قابلمه جداگانه بریزید و بعد تکههای مرغ را همراه با زردچوبه اضافه کنید. مواد را برای چند دقیقه سرخ کنید و بعد رب گوجه را اضافه کنید. چند دقیقه دیگر مواد را تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
درب قابلمه را روی آن بگذارید تا مرغها بدون آب و در روغن سرخ شوند. حدود ۲۰ دقیقه بعد نخودهای لپه شده را همراه با نمک، فلفل سیاه و ۲ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مرغ و نخودها بپزند.
بعد از پخت نخودها میتوانید بامیهها را همراه با گوجه فرنگی خرد شده به غذا اضافه کنید. مقداری نمک و فلفل به آبگوشت بزنید و نیم ساعت صبر کنید تا همه مواد بپزند. در انتها ۲ قاشق آبلیمو و ۲ قاشق زعفران به غذا اضافه و شعله گاز را خاموش کنید و از طعم این غذا لذت ببرید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش بامیه و بادمجان
نکات و فوت و فنهای تهیه آبگوشت بامیه
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه آبگوشت بامیه اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای تهیه آبگوشت بامیه میتوانید بنا به ذائقه خودتان از مقداری فلفل قرمز نیز استفاده کنید.آبگوشت بامیه باید با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد. بنابراین در آماده کردن این غذا عجله نکنید.اضافه کردن سیر مزه بینظیری به این آبگوشت میبخشد، اگر به سیر دسترسی ندارید، حتما از مقداری پودر سیر برای مزه دار کردن غذا استفاده کنید.برای این که طعم آبگوشت شما خوشمزهتر شود، میتوانید مقداری پودر لیمو عمانی به آن اضافه کنید.برای پخت آبگوشت، هیچگاه از ابتدا نمک را اضافه نکنید، این کار موجب دیرپز شدن گوشت و عدم پخت آن میشود.به منظور پخت گوشت حتما از آب جوش استفاده کنید، استفاده از آب سرد، موجب دیرپز شدن گوشت میشود.برای مزه دار کردن آبگوشت میتوانید ۲ عدد لیمو عمانی را سوراخ کنید و در آب بگذارید و بعد آن را در آبگوشت بریزید.استفاده از سیب زمینی در این آبگوشت اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید.اضافه کردن مقداری ادویه کاری به این آبگوشت مزه فوقالعادهای میبخشد.در برخی رسپیها برای تهیه این آبگوشت از مقداری لپه نیز استفاده میشود.قبل از اضافه کردن رب گوجه فرنگی و پوره گوجه فرنگی حتما آنها را روی حرارت قرار دهید و سرخ کنید و بعد به غذا اضافه کنید.برای درست کردن این آبگوشت بهتر است از بامیههای ریز استفاده کنید. هر چقدر بامیه شما ریزتر باشد، مزه غذا خوشمزهتر خواهد شد.برای خوشمزهتر شدن این غذا بهتر است از گوشت گوسفندی و چرب استفاده کنید.
آبگوشت بامیه یک غذای خوشمزه و متفاوت است که به خاطر وجود بامیه، خواص زیادی دارد. درست کردن این آبگوشت بسیار ساده است و مزه آن شباهت زیادی به آبگوشتهای دیگر دارد.
اگر تجربه درست کردن آبگوشت بامیه را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خودتان را در این مطلب از مجله آشپزی آدرینبا ما و دوستان علاقهمند به آشپزی به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
- برچسب ها: