آمار ناراضی کننده از دانش‌آموزانی که از تحصیل دست می‌کشند

  • توسط: admin


بازماندگان از تحصیل یک آمار نگران‌کننده است که نشان دهنده تعداد دانش‌آموزانی است که از سیستم تحصیلی فاصله‌گرفته‌اند و به هر دلیلی ادامه تحصیل خود را پایان داده‌اند. این موضوع نه تنها بر تحصیل و پیشرفت شخصی این دانش‌آموزان تأثیرگذار است، بلکه بر زندگی اجتماعی و اقتصادی جامعه نیز تأثیر مخربی دارد.

فرار از تحصیل می‌تواند از عوامل مختلفی ناشی شود از جمله عوامل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی یا روانی. بهبود این موضوع نیازمند توجه به عوامل مختلف است از جمله ایجاد برنامه‌های پشتیبانی، ارائه مشاوره‌های روان‌شناختی، ایجاد شرایط اقتصادی مناسب و ارتقاء سطح فرهنگی و آموزشی در جامعه.

شناختن و درک علت بازماندگی از تحصیل می‌تواند به شناسایی راه‌کارهایی که برای پیشگیری از آن لازم است کمک کند و برای بهبود وضعیت این گروه از افراد مؤثر باشد.

 به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، دکتر محمد حسنی با حضور در برنامه پرسشگر که با عنوان عدالت آموزشی برگزار شد گفت: عدالت آموزشی بحثی حیاتی است و اگر عدالت را در آموزش و پرورش مستقر کنیم مهمترین زیرساخت استقرار عدالت در جامعه فراهم می شود.
قبولی ایران در نرخ پوشش تحصیلی
وی با بیان اینکه در حوزه عدالت آموزشی در بعضی گزینه‌ها مانند سال‌های بعد از انقلاب نمره قبولی می‌گیریم اما در بعضی جهات هم نمره قبولی نمی‌گیریم افزود: نمره قبولی آموزش و پرورش در عدالت آموزشی در بعد جنسیت ـ فراهم شدن زمینه تحصیل دختران که پیش از انقلاب وضعیت خوبی نبود ـ و عدالت جغرافیایی ـ رفتن سراغ مناطق محروم، فراهم کردن زمینه ادامه تحصیل در طبقات نابرخوردار، روستایی و عشایری به نسبت چشمگیر تر نسبت به سال‌های پیش از انقلاب ـ است و نرخ پوشش تحصیلی و بهبود شاخص توسعه انسانی افزایش یافته است.
پژوهشگر آموزش و پرورش با عنوان اینکه تدابیر تعیین کننده‌ای اندیشیده شده ادامه داد: تاسیس مدارس روستامرکزی، مدارس شبانه روزی، اعزام راهبران آموزشی، میدان دادن به خیرین مجموعه اقداماتی است که باعث شده در حوزه عدالت جنسیتی و عدالت جغرافیایی نمره قابل قبول بگیریم.
نگرانی از آمارهای بازماندگان از تحصیل و تعداد بیسوادان مطلق
ماموریتی که نهضت سوادآموزی از پس‌ آن برنیامد
حسنی با بیان اینکه شورای عالی آموزش و پرورش و مراجع دیگر آمارهای متفاوتی از بازماندگان از تحصیل ارائه می دهند و این آمار در حال حاضر نگران کننده است عنوان کرد: این آمار در سنین لازم التعلیم حدود ۹۰۰ تا یک میلیون نفر است.
وی دلایل نمره قبولی نگرفتن را بحث بازماندگان از تحصیل و بیسوادی مطلق اعلام و اظهار کرد: یکی از وجوه مهمی که باید به آن دست یافت، ریشه کنی بیسوادی است.
به گفته این پژوهشگر آموزش و پرورش، به نظر می رسد نهضت سوادآموزی با آمار حدود ۱۰ میلیون بیسواد مطلق در کشور مواجه است و از عهده این مهم برنیامده است.
حسنی با بیان اینکه در هفت بعد دچار مسئله و چالش هستیم افزود: چالش عدالت در بعد قومی و زبانی(موضوع دو زبانه‌ها)، تربیت معلم، مدارس خصوصی، چگونگی تخصیص منابع دولتی (قائل شدن سهم بیشتر از بودجه دولت به مناطق محروم)، آموزش‌های فنی و حرفه‌ای (سبب انسداد طبقاتی شده است)، استعدادهای درخشان و مدارس سمپاد و شناسایی و پاسخگویی به استعدادهای و علایق متفاوت از جمله چالش‌هایی است که با آنها روبرو هستیم.

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید