آشکارسازی جدید عراق درباره تسویه حساب واردات گاز از ایران

  • توسط: admin


ادعای جدید عراق درباره پرداخت پول واردات گاز ایران نشان‌دهنده تحولات مهمی است که در روابط دو کشور رخ داده است. این ادعا نشان می‌دهد که عراق به عنوان یک کشور همسایه، در حال تحول و تغییر در سیاست‌های اقتصادی و تجاری خود است و این امر می‌تواند نشان‌دهنده تسلط عراق بر مسائل اقتصادی خود و توانایی برقراری روابط مستقل با کشورهای دیگر باشد.

این ادعا می‌تواند نقطه عطفی در روابط اقتصادی میان دو کشور باشد و می‌تواند به تقویت همکاری‌ها و تبادلات تجاری بین ایران و عراق کمک کند. همچنین، این ادعا نشان می‌دهد که عراق به نظر می‌رسد عازم است تا روابط خود با ایران را توسعه دهد و از تجربیات و منافع مشترکی که با ایران دارد، بهره‌برداری کند.

به طور کلی، این ادعا نشان می‌دهد که همکاری و تبادلات اقتصادی بین ایران و عراق به سمت بهبود و توسعه می‌روند و این امر می‌تواند برای هر دو کشور فواید اقتصادی و سیاسی مهمی داشته باشد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از شفقنا، وزیر نفت عراق گفت: عراق مبالغ مربوط به واردات گاز از ایران را به خاطر تحریم‌ها پرداخت نمی‌کند و مبلغ حاصل از این واردات به ده میلیارد یورو رسیده ست.
 حیان عبدالغنی در مجمع گفتگوی الرافدین که در حال حاضر در بغداد برگزار می شود، گفت: «اکسون موبیل از عراق خارج شد زیرا پیشنهادی بهتر از پیشنهادی که در عراق به آن داده شده بود دریافت کرد، ما وارد مذاکرات عمیقی با شرکت‌های خارجی از جمله شرکت آمریکایی KBR برای سرمایه‌گذاری در بخش نفت شده‌ایم و مسیر طولانی را در مذاکرات پیموده‌ایم.»
 وی تصریح کرد: «ما خواهان روابط همه‌جانبه با همه کشورهای جهان برای سرمایه‌گذاری در بخش نفت هستیم و فرصت‌ها برای همه کشورها اعم از آمریکا، چین یا روسیه برابر است، از مهم‌ترین موضوعاتی که دولت عراق متعهد به اجرای آن شده است، توقف مشعل‌سوزی گاز همراه است؛ ما قراردادهایی برای سرمایه‌گذاری در زمینه گاز در سه میدان نفتی عراق منعقد کرده‌ایم.»وزیر نفت عراق با بیان اینکه مشعل‌سوزی گاز طی ۵ سال متوقف خواهد شد، گفت: «عراق از جمله کشورهای پیشرو در کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای خواهد بود.»
وی گفت: «عراق مبالغ مربوط به واردات گاز از ایران را به خاطر تحریم‌ها پرداخت نمی‌کند و مبلغ حاصل از این واردات به ده میلیارد یورو رسیده ست.»
عبدالغنی تصریح کرد: «ما روزانه بیش از شانزده هزار متر مکعب بنزین وارد می‌کردیم که با دستاورد حاصل شده در پالایشگاه کربلا و تکمیل واحدهای معوقه در پالایشگاه‌های جنوب، واردات به پنج هزار مترمکعب کاهش یافت.»
وزیر نفت عراق در پایان اظهار داشت: پس از سال ۲۰۲۵ میلادی انتظار داریم واردات فرآورده‌های نفتی به دلیل خودکفایی کشور متوقف شود، اکنون عراق سالانه ۵ میلیارد دلار واردات فرآورده‌های نفتی دارد.»
میزان گاز سوزانده شده عراق حین استخراج نفت، در سال ۲۰۲۱ معادل ۱۷.۷ ملیارد متر مکعب بوده و در سال ۲۰۲۲، به ۱۷.۸ میلیارد متر مکعب رسیده که نشان دهنده رشد ۰.۳ درصدی سوزاندن گاز مشعل در عراق است.
وزارت نفت عراق، ذخایر گاز این کشور را ۱۳۲ تریلیون فوت مکعب برآورد کرده تا بدین ترتیب عراق پنجمین کشور دارای بیشترین ذخایر گاز در میان کشورهای عربی و دهمین کشور در سطح جهان باشد.

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید