آشنایی با جذابیت‌های صندوق سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت: مسیری امن برای سرمایه‌گذاری شما

  • توسط: admin


تقسیم‌بندی صندوق‌های سرمایه‌گذاری به دو شیوه مختلف صورت می‌گیرد. در شیوه اول، صندوق‌ها بر اساس ترکیب دارایی‌ها به انواع مختلفی مانند صندوق سهامی، مختلط، درآمد ثابت، شاخصی، اهرمی و … تقسیم می‌شوند. در این حالت، سرمایه‌گذاران می‌توانند با توجه به انتظارات و سطح ریسک‌پذیری خود، در یکی یا ترکیبی از انواع آن‌ها سرمایه‌گذاری کنند.

در شیوه دوم، صندوق‌های سرمایه‌گذاری بر اساس نحوه خرید و فروش واحدهای آن به دو دسته  “صندوق ETF ” و “صندوق‌های صدور و ابطالی” تقسیم می‌شوند. در این حالت، صندوق‌های قابل معامله به صورت مستقیم در بازار بورس قابل خرید و فروش هستند، در حالی که خرید و فروش واحد صندوق‌های صدور و ابطالی از طریق سامانه اختصاصی هر صندوق یا به صورت مراجعه حضوری انجام می‌شود.

صندوق درآمد ثابت

صندوق‌ درآمد ثابت، به‌عنوان یکی از انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری کم ریسک شناخته می‌شوند. از مزیت‌های صندوق‌های درآمد ثابت می‌توان به سود احتمالی بالاتر از سپرده‌های بانکی و معافیت مالیاتی اشاره کرد.

سرمایه‌گذاران می‌توانند واحدهای این صندوق‌ها را به دو روش صدور و ابطال و قابل معامله (ETF) خریداری‌ کنند. در رابطه با صندوق‌های درآمد ثابت قابل معامله (ETF)، این امکان وجود دارد که سرمایه‌گذاران، واحدهای این صندوق‌ها را مانند سهام، از طریق سامانه‌ معاملاتی کارگزاری‌ها خریداری کنند. همچنین، این صندوق‌ها از نقدشوندگی مناسبی برخوردار هستند.
هدف اصلی سرمایه‌گذاری صندوق‌های درآمد ثابت، کسب سود روزشمار بدون ریسک است. این نوع صندوق‌ها، ریسک کمی دارند زیرا اغلب دارایی‌های خود را در اوراق با درآمد ثابت سرمایه‌گذاری می‌کنند.

انواع صندوق های با درآمد ثابت از لحاظ ترکیب دارایی

صندوق های با درآمد ثابت از لحاظ ترکیب دارایی به دو دسته «عادی» و «نوع دوم» تقسیم می‌شوند. صندوق های حامی و نامی صندوق‌های درآمد ثابت عادی کارگزاری مفید و صندوق آوند صندوق درآمد ثابت نوع دوم است.
ترکیب دارایی های صندوق درآمد ثابت عادی شامل حداقل ۸۵ درصد اوراق با درآمد ثابت و گواهی سپرده بانکی، حداکثر ۱۰ درصد سهام، حق تقدم سهام و اوراق اختیار معاملاتی است و مابقی به‌صورت نقد و سایر اوراق بهادار است. ترکیب دارایی‌های صندوق درآمد ثابت نوع دوم حداقل ۹۰ درصد باید شامل اوراق با درآمد ثابت و گواهی سپرده بانکی و سپرده بانکی، حداکثر ۵ درصد سهام، حق تقدم سهام و قرارداد اختیار معامله سهام و حداکثر ۵ درصد صندوق های سرمایه گذاری باشد.
در واقع صندوق های با درآمد ثابت نوع دوم و عادی را می توان جز صندوق های کم ریسک دانست. به طور کلی صندوق های درآمد ثابت عادی و درآمد ثابت نوع دوم مناسب افرادی است که ریسک گریز هستند و بازدهی در حد سود بانکی را مد نظر دارند اما میانگین سود بالاتر و روزشمار بودن از مزیت های این صندوق ها نسبت به سپرده بانکی است.

صندوق آوند

صندوق آوند مفید یکی از انواع صندوق‌های درآمد ثابت قابل معامله در بورس یا ETF است. در صندوق آوند، سود حاصل شده در این صندوق به‌صورت دوره‌ای به سرمایه‌گذاران پرداخت نمی‌شود. این سود در چرخه سرمایه‌گذاری مجدد قرار می‌گیرد. به همین دلیل سود مرکب را برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کند.

بازدهی صندوق‌های درآمد ثابت

بازدهی صندوق‌های با درآمد ثابت در وهله اول به بازدهی اوراق مالی موجود در سبد سرمایه‌گذاری آنها وابسته است. که این اوراق بازدهی تقریبا ثابت و مشخصی را تا زمان سررسید خود ارائه می‌دهند.
 

صندوق‌های درآمد ثابت یک راهکار مناسب برای ورود افراد غیرحرفه‌ای به بازار سرمایه هستند. این صندوق‌ها امکاناتی را فراهم می‌کنند که سرمایه‌گذاران ریسک گریز در بازار سرمایه سرمایه‌گذاری کنند و بازدهی مناسبی را بدست آورند.

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید