شنیسل مرغ؛ سفری جذاب به دنیای متنوع سسها
شنیسل یا شنیتسل مرغ (chicken schnitzel) یک غذای بین المللی و خوشمزه است که طرفداران بسیار زیادی در سراسر دنیا دارد. شنیسل را میتوانید به راحتی و بدون دردسر در منزل تهیه کنید و در وعده شام سرو کنید. در ادامه با مجله اکالا همراه باشید تا طرز تهیه این شنیسل مرغ را برایتان شرح دهیم.
مواد لازم جهت تهیه شنیسل مرغ
مواد لازم جهت تهیه شنیسل مرغ به شرح زیر است:
سینه یا فیله مرغ۱ عددفلفل سیاهنصف قاشق چایخوریپودر سیر۱ قاشق چایخوریزنجبیل۱ قاشق چایخوریپاپریکا۱ قاشق چایخوریروغن زیتون۱ قاشق سوپخوریآب پیاز متوسط۱ عددنمکبه مقدار لازمآرد سفیدبه مقدار لازمتخم مرغ۲ عددآرد سوخاری یا پانکوبه مقدار لازم
مراحل تهیه شنیسل مرغ
مراحل تهیه شنیسل مرغ به شرح زیر است:
مرحله اول: آماده سازی فیله مرغ
اگر برای تهیه شنیسل مرغ از سینه مرغ استفاده میکنید باید سینه مرغ را بدون استخوان کنید و بعد فیله مرغ را بسته به بزرگی و کوچکی به صورت سه لایه یا دو لایه برش بزنید.
روی صفحه کار یک نایلون فریزر قرار دهید و تکههای مرغ را روی آن بچینید.
سپس روی مرغها یک نایلون دیگر قرار دهید و با استفاده از بیفتک کوب کمی ورقههای مرغ را بکوبید. (برای کوبیدن مرغ از قسمت میخی بیفتک کوب استفاده کنید)
چون گوشت مرغ لطیف است؛ نیازی نیست ضربههای خیلی محکمی وارد کنید. همین که ورقههای مرغ کمی مسطحتر شود کافی است.
اگر ورقه های مرغ را زیاد بکوبید و خیلی نازک شود، بعد از پخت به جای ترد شدن خشک میشود. میتوانید طرف دیگر ورقههای مرغ را هم به کمک نایلون برگردانید و کمی با بیفتک کوب بکوبید.
مرحله دوم: مزه دار کردن فیله مرغ
برای مزه دار کردن مرغ میتوانید از انواع طعم دهندهها و ادویههای دلخواه استفاده کنید.
بهتر است اول روغن مایع را به مرغ اضافه کرده و با دست کاملا مخلوط کنید تا جذب مرغها شود.
سپس پودر سیر، فلفل سیاه، نمک، پاپریکا و زنجبیل را اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه توپک مرغ سوخاری
مرحله سوم: اضافه کردن آب پیاز
در آخر یک عدد پیاز متوسط را رنده کنید و آب آن را بگیرید.
سپس آب پیاز را به مرغ اضافه کرده و کاملا مواد را مخلوط کنید.
با دست مواد را به خورد مرغها دهید و برای نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید تا به خوبی استراحت کند و طعم دار شود.
برای تهیه شنیسل مرغ نیازی نیست مرغ خیلی استراحت کند؛ نیم ساعت کافی است.نیازی نیست آب پیاز زیاد باشد تا مرغها غوطه ور شوند.در صورت دلخواه از زعفران یا مواد دیگر هم برای مزهدار کردن مرغ میتوانید استفاده کنید؛ کاملا سلیقهای است.به جای پودر سیر میتوانید از یکی دو حبه سیر خرد شده استفاده کنید. به جای پودر زنجبیل نیز میتوانید از زنجبیل تازه استفاده کنید.اگر فرصت کافی برای مزه دار کردن مرغ ندارید کمی نمک و فلفل سیاه روی هر قطعه مرغ بپاشید و ادویههای ذکر شده را به آرد سفید اضافه و مخلوط کنید.
مرحله چهارم: آغشته کردن فیله مرغ به تخم مرغ و آرد
تخم مرغها را داخل ظرفی بشکنید و با چنگال به خوبی مخلوط کنید تا کف کند و از حالت لختگی خارج شود.
سپس سه الی چهار قاشق آب به تخم مرغها اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
ورقههای مرغ مرینیت شده را اول داخل آرد سفید قرار دهید و هر طرف آن را کاملا به آرد آغشته کنید.
و بعد داخل تخم مرغهای هم زده غوطه ور کنید تا کاملا به تخم مرغ آغشته شود.
در ادامه داخل آرد سوخاری یا پانکو قرار دهید (پانکو نوعی پودر سوخاری با دانههای درشت و پولکی است) و هر طرف آن را داخل پانکو بغلطانید.
کاملا با دست فشار دهید تا دانههای پانکو کاملا سطح ورقه مرغ را پوشش دهند.
صاف و بدون برجستگی بودن سطح شنیسل باعث زیبایی آن میشود. برای اینکه سطح شنیسل کاملا صاف باشد مقداری پودر سوخاری یا پانکو را روی صفحه کار بریزید و شنیسل مرغ را روی آن قرار دهید.
سپس یک نایلون روی شنیسل بگذارید و با وردنه به آرامی روی شنیسل بکشید تا کاملا صاف شود و پستی و بلندی نداشته باشد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه استیک مرغ
مرحله پنجم: سرخ کردن شنیسل
حالا شنیسل مرغ آماده پخت است. شنیسل مرغ را معمولا داخل روغن سرخ میکنند.
اما اگر میخواهید شنیسل مرغ شما رژیمی باشد آنها را داخل ظرفی بچینید و داخل فر گرم شده با دمای ۱۷۵ درجه سانتی گراد به مدت حدودی ۴۰ دقیقه بپزید.
زمان گفته شده تقریبی است؛ پس مواظب باشید شنیسل ها نسوزند یا خام باقی نمانند.
برای سرخ کردن شنیسل هم باید داخل تابهای مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا گرم شود.
سپس شنیسلها را داخل تابه قرار دهید تا سرخ شود.
وقتی یک طرف شنیسل سرخ شد طرف دیگر آن را برگردانید، ۴ الی ۵ دقیقه برای پختن شنیسل داخل روغن کافی است.
بعد از پخت شنیسلها را روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافی آن جذب شود و بعد سرو کنید.
مرحله ششم: سرو کردن شنیسل
برای سرو کردن شنیسل میتوانید از انواع سبزیجات به عنوان دورچین استفاده کنید و یا کمی سیب زمینی سرخ کنید و کنار آن بگذارید.
از سس قارچ و خامه نیز میتوانید کنار شنیسل استفاده کنید که کاملا سلیقهای است.
شنیسل را به همراه سس گوجه یا فلفل تند نوش جان کنید و لذت ببرید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ناگت مرغ خانگی ترد و پفکی
نکات طلایی در تهیه شنیسل مرغ
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه شنیسل مرغ اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
اگر دوست ندارید از تخم مرغ برای کاور کردن شنیسل استفاده کنید میتوانید به عنوان جایگزین از آب کاملا سرد استفاده کنید که نتیجه عالی و خوبی به شما خواهد داد.اگر برای کاور کردن مرغها به جای تخم مرغ از آب سرد استفاده کنید میتوانید بعد از کاور کردن، مرغها را بسته بندی و فریز کنید و در مواقع ضروری خارج و سرخ کنید.در صورت دلخواه میتوانید بعد از آغشته کردن ورقههای مرغ به تخم مرغ آنها را داخل پنیر پارمسان بغلطانید و بعد دوباره داخل تخم مرغ بزنید.آب پیاز باعث ترد و خوشمزه شدن شنیسل مرغ میشود؛ بنابراین آن را حذف یا با پیاز خرد شده جایگزین نکنید.
در این مطلب از مجله آشپزی آدرینطرز تهیه شنیسل مرغ را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این غذای بدون برنج خوشمزه را تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
سلام زهرا هستم متولد سال ۷۱
کلاس آشپزی خاصی نرفتم اما همیشه به آشپزی علاقه داشتم و دنبال امتحان کردن مزه های جدید بودم
عاشق درست کردن کیک و شیرینی و غذاهای جدیدم و از این کار لذت میبرم و دوست دارم این لذت رو با شما به اشتراک بذارم
ممنون که همراهم هستین
- برچسب ها: