جادویی که قرار نیست با چای انجام بدیم: خطاها و اشتباهات رایج در مصرف این نوشیدنی محبوب
چای یکی از محبوب ترین و پرمصرف ترین نوشیدنی ها در جهان است که انواع مختلفی دارد. این نوشیدنی گرم خاصیت آرامش بخشی دارد و خستگی را از بین می برد.
به گزارش سرگرمی روز، چای دارای خواص دارویی فراوانی است و اگر به مقدار طبیعی و در زمان مناسب مصرف شود برای سلامتی مفید است. متاسفانه بسیاری از افراد هنگام نوشیدن چای اشتباهات زیادی مرتکب می شوند که بسیار مضر است و از فواید این نوشیدنی ارزشمند می کاهد.
1. چای دیروز را ننوشید
چای کهنه به سرعت ویتامین ها و سایر مواد مغذی خود را از دست می دهد و برای نوشیدن مناسب نیست، اما به عنوان یک داروی خارجی برای اهداف درمانی استفاده می شود. به عنوان مثال، می توان از آن به عنوان دهانشویه، برای تسکین درد زبان، درمان التهاب دهان یا خونریزی لثه استفاده کرد، یا می توان آن را روی پوست آسیب دیده یا ملتهب استفاده کرد. چای دم کرده یک روز پیش نه تنها ارزش غذایی خود را به دلیل اکسیداسیون از دست می دهد، بلکه می تواند توسط باکتری ها نیز مورد حمله قرار گیرد.
2. چای داغ ننوشید
به گفته پزشکانی که در کشورهای مختلف این مشکل را بررسی کرده اند، آب بسیار داغ می تواند گلو، مری و معده را تحریک یا حتی آسیب ببیند، به خصوص اگر برای مدت طولانی استفاده شود. دمای آب ایده آل برای چای 62 درجه سانتیگراد (یا 144 درجه فارنهایت) است، به این معنی که پس از رسیدن آب به نقطه جوش 100 درجه سانتیگراد (یا 212 درجه فارنهایت)، باید چند دقیقه صبر کنید تا آن را روی چای خود بریزید. و از آن لذت ببرید
3. از نوشیدن چای طعم دار خودداری کنید
محققان ردپایی از فلزات سرب و آلومینیوم را در چای های مرکبات یافته اند. وجود این مواد در چای باعث مشکلات قلبی و کلیوی و حتی مشکلاتی در دستگاه تناسلی می شود. چای کیسه ای با طعم مرکبات نیز حاوی آلومینیوم، سرب و گاهی کادمیوم است.
4. چای خیلی غلیظ ننوشید
محتوای بالای کافئین و تانن در چای غلیظ می تواند باعث سردرد و بی خوابی شود، علاوه بر این، طعم آن به سادگی غیرقابل تحمل است و کمتر کسی می تواند بگوید که چای غلیظ را با لذت می نوشد.
5. چای ارزان نخرید
تحقیقات نشان میدهد که چایهای ارزان قیمت برای دندانها مضرتر هستند، زیرا میزان فلوراید موجود در آنها بسیار زیاد است، در حالی که چایهای گرانقیمت و باکیفیت فلوراید کمتری دارند که تنها به دلیل مراحل کاشت و برداشت این دمنوشها است نظارت و قوانین سختگیرانه است.
6. قبل از خواب چای ننوشید
نوشیدن چای قبل از خواب می تواند جریان خون و ضربان قلب را افزایش دهد و به مغز و سیستم عصبی هیجان زده و پرانرژی و بی خوابی منجر شود، بنابراین اگر می خواهید آگاهانه شب ها بیدار بمانید، چای بنوشید.
7. از چای کیسه ای استفاده نکنید
بیشتر چای کیسه ای حاوی اسانس ها و رنگ های شیمیایی است که می تواند بدن انسان را با بیماری ها و مشکلات مختلفی مانند زخم معده، خستگی، یبوست، سردرد و تولید سموم خطرناک و بروز انواع سرطان ها مواجه کند. در تولید چای کیسه ای از برگ های کامل چای استفاده نمی شود بلکه به جای آن خاک چای در کیسه ها قرار می گیرد، بنابراین می توان این نوع چای را چای کهنه نامید. تغییر رنگ چای کیسه ای در آب جوش در کمتر از سی ثانیه به دلیل کیفیت پایین آن است.
8. از چای برای کمک به بلع داروها استفاده نکنید
یکی از عادات کاملا اشتباه مصرف چای، استفاده از آن به عنوان مایع برای قورت دادن دارو است که بسیار نادرست است. تانن موجود در چای می تواند جذب دارو را کاهش داده و برخی از خواص آن را از بین ببرد.
9. قبل از غذا چای ننوشید
چای مصرف شده قبل از غذا بزاق را رقیق می کند و حس چشایی را ضعیف می کند و بر توانایی شما برای لذت بردن از طعم های دیگر در غذا تأثیر منفی می گذارد. نوشیدن چای قبل از غذا نیز برای هضم غذا مفید نیست. اگر واقعاً می خواهید قبل از غذا چای بنوشید، فنجان آن را حداقل نیم ساعت قبل از غذا بنوشید.
10. بلافاصله بعد از غذا چای ننوشید
همانطور که می دانید هر نوشیدنی از جمله چای بلافاصله بعد از غذا باعث کاهش غلظت شیره معده، کاهش سرعت هضم و اختلال در کل سیستم گوارشی می شود. از سوی دیگر، اسید تانیک موجود در چای می تواند در جذب مناسب پروتئین و آهن در غذا اختلال ایجاد کند. بنابراین بهتر است 20 تا 30 دقیقه بعد از صرف غذا قبل از مصرف مجدد یک فنجان چای صبر کنید یا اگر می خواهید از چای خود لذت ببرید حدود یک ساعت صبر کنید.
11. از نوشیدن چای با معده خالی خودداری کنید
خواص اسیدی چای می تواند معده خالی شما را ناراحت کرده و باعث تهوع و استفراغ شود. این مشکل به ویژه در مورد مشکلات گوارشی یا معده مانند زخم معده یا رفلاکس اسید قابل توجه است.
12. از نوشیدن چای سرد خودداری کنید
مانند چای داغ، چای سرد نیز عوارض جانبی دارد. چای سرد می تواند جریان انرژی شما را دچار رکود کند و به طور بالقوه در بدن خلط تولید کند.
13. از دم کردن یا دم کشیدن طولانی مدت چای خودداری کنید
اگر چای خود را برای مدت طولانی دم کنید یا آن را برای مدت طولانی دم بکشید، نه تنها شفافیت و عطر چای خود را از دست خواهید داد، بلکه ارزش غذایی آن را نیز به دلیل اثر اکسیداسیون از دست خواهید داد.
14. از رقیق کردن بیش از حد چای خودداری کنید
هنگام تهیه چای به غلظت آن توجه کنید و تعادل بین آب و چای را حفظ کنید تا چایی که درست می کنید نه خیلی غلیظ و نه خیلی سبک و بی فایده باشد.
15. زیاد چای ننوشید
نوشیدن متوسط چای با فوایدی برای بدن همراه است، اما نوشیدن زیاد چای، یعنی. بیش از سه تا چهار لیوان ممکن است عوارض جانبی منفی مانند کاهش جذب آهن، افزایش استرس، کیفیت پایین خواب و اضطراب، حالت تهوع، سوزش سر دل، سردرد و اعتیاد به کافئین داشته باشد. چای سیاه کافئین بیشتری دارد و هر چه مدت زمان دم کشیدن چای بیشتر باشد میزان کافئین آن بیشتر می شود.
- برچسب ها: