2 طرز تهیه خورش چغرتمه (طعم اصیل گیلانی در وعده ناهار)

  • توسط: admin


خورش چغرتمه یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه گیلان است که با ترکیب چغندر، مرغ و ادویه‌های مخصوص تهیه می‌شود. این خورش طعمی ترش و شیرین دارد و معمولا با برنج سفید سرو می‌شود. در این مقاله از آدرینبلاگ ۲ طرز تهیه خورش چغرتمه گیلانی با چغندر و بدون چغندر را به صورت مرحله به مرحله به همراه نکات مهم برای شما شرح می‌دهیم. 

مواد لازم جهت تهیه خورش چغرتمه گیلانی با چغندر

مواد لازم جهت تهیه خورش چغرتمه گیلانی با چغندر به شرح زیر است:

مرغ متوسط۱ عددچغندر متوسط۵ عددپیاز متوسط۲ عددتخم مرغ۴ عددزعفران دم کرده۲ قاشق غذاخورینمک، فلفل، زردچوبه و پودر دارچینبه مقدار لازمآب نارنج یا آب لیمو ترشبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازم

مراحل تهیه خورش چغرتمه گیلانی با چغندر

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این خورش ۶۰-۵۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای می‌توانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این خورش جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این خورش در دسته بندی متوسط قرار دارد.

مرحله اول: آماده سازی مرغ

مرغ را تمیز کرده و به تکه‌های متوسط تقسیم کنید. سپس آن را با کمی آب، زردچوبه، فلفل و نمک و ترجیحا تکه‌ای دارچین بپزید.

مرغ را به طور کامل بپزید تا استخوان آن به راحتی از گوشت جدا شود.

مرحله دوم: آماده سازی چغندر

چغندرها را پوست کنده و به صورت خلال یا مکعب‌های کوچک خرد کنید. برای تهیه خورش چغرتمه از چغندرهای قرمز و شیرین استفاده کنید.

مرحله سوم: تهیه پیاز داغ

پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس زردچوبه و پودر دارچین را اضافه کرده و تفت دهید.

در این مرحله پیاز را به خوبی تفت دهید تا طلایی رنگ شود و عطر آن آزاد شود.

مرحله چهارم: اضافه کردن تخم مرغ

تخم مرغ‌ها را با چنگال هم زده و به پیاز داغ اضافه کنید. هم بزنید تا تخم مرغ‌ها بسته شوند. سپس زعفران دم کرده را اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش سبزی فسنجان شمالی

مرحله پنجم: ترکیب مواد

مرغ پخته شده را همراه با آب مرغ به مخلوط پیاز و تخم مرغ اضافه کنید. چغندرهای خرد شده را نیز به خورش اضافه کنید.

مرحله ششم: پخت خورش

خورش را با حرارت ملایم بپزید تا چغندرها پخته و خورش جا بیفتد. در صورت نیاز کمی آب اضافه کنید.

زمان پخت خورش چغرتمه به اندازه چغندرها بستگی دارد. معمولا حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان لازم است.

اگر خورش شما آبکی بود، حرارت را زیاد کرده و اجازه دهید آب آن تبخیر شود.

می‌توانید با اضافه کردن کمی رب گوجه فرنگی یا گردو به خورش چغرتمه، طعم آن را تغییر دهید.

مرحله هفتم: تزیین و سرو

قبل از سرو، خورش را با آب نارنج یا آب لیمو ترش طعم‌دار کنید. خورش چغرتمه را به همراه برنج سفید سرو کنید.

می‌توانید خورش چغرتمه را با کشمش یا خلال بادام تزیین کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش آلو بخارا با مرغ

مواد لازم جهت تهیه خورش چغرتمه گیلانی بدون چغندر

مواد لازم جهت تهیه خورش چغرتمه گیلانی بدون چغندر به شرح زیر است:

مرغ متوسط۱ عددپیاز متوسط۲ عددرب انار۲ قاشق غذاخوریرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوریتخم مرغ۴ عددزعفران دم کرده۲ قاشق غذاخورینمک، فلفل، زردچوبه و پودر دارچینبه مقدار لازمآب نارنج یا آب لیمو ترشبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازمسبزیجات معطر (گشنیز، جعفری، شنبلیله)به مقدار دلخواه

مراحل تهیه خورش چغرتمه گیلانی بدون چغندر

برای تهیه خورش چغرتمه گیلانی بدون چغندر باید مراحل زیر را طی کنید.

مرحله اول: آماده سازی مرغ

مرغ را بشویید و به ابعاد دلخواه برش زنید.

تکه های مرغ را به همراه مقدار کمی آب، زردچوبه، فلفل و نمک درون قابلمه مناسبی قرار دهید و قابلمه را روی حرارت گذارید.

۲۰-۲۵ دقیقه زمان دهید تا مرغ ها بپزند.

مرحله دوم: تهیه پیاز داغ

پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.

سپس رب انار و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ رب باز شود.

رب انار و رب گوجه فرنگی، این دو ماده به خورش طعم ترش و ملس می‌دهند. می‌توانید مقدار آن‌ها را بر اساس ذائقه خود تنظیم کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت غوره بامیه

مرحله سوم: اضافه کردن تخم مرغ

تخم مرغ‌ها را درون کاسه‌ای بشکنید و با چنگال به هم زنید. تخم مرغ به خورش غلظت می‌دهد و طعم آن را دلچسب‌تر می‌کند.

تخم مرغ های ترکیب شده را به پیاز داغ اضافه کنید. هم بزنید تا تخم مرغ‌ها بسته شوند.

در همین مرحله مقداری محلول زعفران نیز به ترکیب درون قابلمه اضافه کنید.

مرحله چهارم: ترکیب مواد

مرغ پخته شده و سبزیجات معطر خرد شده را به مخلوط پیاز و تخم مرغ اضافه کنید.

استفاده از سبزیجات معطر مانند گشنیز، جعفری و شنبلیله به خورش عطر و طعم بی‌نظیری می‌دهد.

مرحله پنجم: پخت خورش

خورش را با حرارت ملایم بپزید تا جا بیفتد. در صورت نیاز کمی آب اضافه کنید.

حرارت پخت خورش باید ملایم باشد تا خورش جا بیفتد و نسوزد.

زمان پخت خورش به اندازه تکه‌های مرغ و سبزیجات بستگی دارد.

مرحله ششم: تزیین و سرو

قبل از سرو، مقداری آب نارنج یا آب لیمو ترش به خورش اضافه کنید.

آب نارنج یا آب لیمو ترش، این دو ماده به خورش طعم ترش و دلچسبی می‌دهند.

می‌توانید با اضافه کردن کمی گردو یا بادام خرد شده به خورش، طعم آن را غنی‌تر کنید.

همانطور که در این مطلب از مجله آشپزی آدرینگفته شد خورش چغرتمه یکی از غذاهای محبوب گیلانی است که معمولا با چغندر تهیه می‌شود. با کمی تغییر در مواد اولیه، می‌توان طعم جدید و هیجان‌انگیزی به این خورش بخشید. خورش چغرتمه بدون چغندر یک جایگزین خوشمزه و متفاوت برای خورش سنتی است. این خورش علاوه بر طعم لذیذ، بسیار مغذی نیز هست.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید