خورش پیاز؛ یک انتخاب خوشمزه و متفاوت برای ناهار
خورش پیاز یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که با وجود سادگی، طعمی بسیار لذیذ و دلچسب دارد. این خورش به دلیل استفاده از مواد اولیه کم و در دسترس، به عنوان یک غذای مقرون به صرفه و اقتصادی نیز شناخته می شود. در این مقاله از آدرینبلاگ طرز تهیه خورش پیاز را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم جهت تهیه خورش پیاز
مواد لازم جهت تهیه خورش پیاز به شرح زیر است:
پیاز بزرگ۴ عددگوشت گوسفندی یا گوساله۵۰۰ گرمرب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمدارچین۱/۲ قاشق چایخوریزیره۱/۲ قاشق چایخوریروغنبه مقدار لازمآببه مقدار لازم
مراحل تهیه خورش پیاز
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این خورش ۴۰-۵۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب سادهای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجمهای بیشتری این خورش جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این خورش در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی پیاز
پیازها را به صورت خلالی یا نگینی ریز خرد کنید.
در یک قابلمه بزرگ، روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
پیازهای خرد شده را به روغن اضافه کنید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.
مرحله دوم: اضافه کردن گوشت
گوشت را به تکههای متوسط خرد کنید و بشویید.
گوشت را به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و بوی خامیاش گرفته شود.
مرحله سوم: اضافه کردن ادویهها
رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین و زیره را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.
به مدت ۲ تا ۳ دقیقه دیگر مواد را تفت دهید تا ادویهها عطر خود را آزاد کنند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش قیمه نجفی (عراقی)
مرحله چهارم: پخت خورش
به اندازه کافی آب به مواد داخل قابلمه اضافه کنید تا سطح گوشتها را بپوشاند.
حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش آید، سپس حرارت را کم کنید و به مدت ۱ تا ۱.۵ ساعت بپزید تا گوشت کاملاً پخته شود.
مرحله پنجم: جا افتادن خورش
در ۳۰ دقیقه آخر پخت، میتوانید ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده به خورش اضافه کنید تا طعم و رنگ آن بهتر شود.
به آرامی خورش را هم بزنید تا جا بیفتد و غلیظ تر شود.
مرحله ششم: سرو خورش پیاز
خورش پیاز را به همراه برنج یا نان سرو کنید.
میتوانید از جعفری تازه برای تزیین خورش استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش لوبیا سبز با غوره
نکات و فوت و فنهای تهیه خورش پیاز
در تهیه خورش پیاز به ۳ نکته مهم زیر توجه کنید:
برای طعم بهتر خورش پیاز، میتوانید از گوشت گوسفندی با چربی متوسط استفاده کنید.اگر تمایل دارید خورش شما تندتر باشد، میتوانید از ۱ عدد فلفل سبز یا ۱/۲ قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز به مواد اضافه کنید.در صورت تمایل میتوانید از ۱ عدد سیب زمینی متوسط به صورت نگینی خرد شده در ۳۰ دقیقه آخر پخت به خورش اضافه کنید.
با رعایت نکات ساده ذکر شده در این مطلب از مجله آشپزی آدرینمیتوانید یک خورش پیاز خوشمزه و خانگی برای خود و عزیزانتان تهیه کنید و از طعم و عطر دلچسب آن لذت ببرید.
اگر شما نیز در تهیه این خورش جذاب از نکات و ترفندهایی استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم خورش میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک گذارید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها: