طعم لذت بخش زرشک پلو با مرغ نذری برای جشن 100 نفر؛ همراه با راهنمایی برای طبخ بهتر

  • توسط: admin


زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای پرطرفدار و اصیل ایرانی است که در ایام محرم و ماه مبارک رمضان به صورت نذری در حجم‌های زیاد پخته و در بین نیازمندان پخش می‌شود. ما امروز در این بخش از آدرینبلاگ طرز تهیه زرشک‌ پلو با مرغ نذری برای ۱۰۰ نفر را به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.

مواد لازم جهت تهیه زرشک پلو با مرغ نذری

مواد لازم جهت تهیه زرشک پلو با مرغ نذری به شرح زیر است:

برنجبرای هر نفر ۱۵۰ گرممرغبه ازای هر نفر ۳۰۰ گرم زرشکبه ازای هر یک کیلو برنج، ۱۰۰ گرمشکربه ازای هر یک کیلو برنج، حدود ۲۰ گرمزعفران ساییدهبه ازای هر یک کیلو برنج، یک قاشق چای‌خوریرب گوجه‌ فرنگیبه ازای هر کیلو مرغ، حدود ۶۰ گرمپیاز، روغن، کره، ادویه و آبلیمو به مقدار لازم

مراحل تهیه زرشک پلو با مرغ نذری برای ۱۰۰ نفر

با طرز تهیه زرشک پلو با مرغ نذری به صورت مرحله به مرحله همراه ما باشید.

مرحله اول: آماده سازی مواد اولیه

فرض کنید می‌خواهید برای ۱۰۰ نفر نذری بپزید. شما برای این کار، نیاز به ۱۵ کیلو برنج، ۳۰ کیلو مرغ، ۱.۵ کیلو زرشک، ۳۰۰ گرم شکر، ۱۵ قاشق چای‌خوری زعفران و ۱.۸ کیلو رب دارید.

بقیه موارد مقدار دقیقی ندارند و میزان آن‌ها بستگی به طعم مورد نظر شما دارد. برخی از افراد دوست دارند که پیاز خورشت مرغ زیاد باشد و بالعکس عده‌ای دیگر دوست ندارند پیاز زیاد باشد.

البته این نکته را مد نظر قرار بدهید که قرار است برای تعداد زیادی از افراد غذا بپزید، پس سعی کنید طعم آن به گونه‌ای باشد که مورد پسند اکثریت قرار بگیرد.

مرحله دوم: خیساندن برنج

برنج را با نمک کافی خیس کنید. مقدار نمک به نوع برنج بستگی دارد. به عنوان مثال، برنج ایرانی نمک بیشتری احتیاج دارد. توجه داشته باشید که در هنگام خیس خوردن برنج، آب آن باید شور باشد.

مرحله سوم: آماده سازی و پخت مرغ

مرغ‎‌‌ها را تکه تکه کنید و خوب بشویید. برای خوشمزه‌تر شدن مرغ و جلوگیری از وا رفتن، حتما مرغ‌ها را قبل از پخت مقداری تفت بدهید. این کار به گوشت مرغ انسجام لازم را می‌دهد.

مقداری روغن داخل یک ماهیتابه بزرگ بریزید و بگذارید داغ شود. سپس تکه‌های مرغ را کمی در این روغن تفت بدهید. در حین تفت دادن، می‌توانید مقداری زعفران، فلفل و پودر کاری برای خوش طعم کردن و گرفتن بوی زخم، به آن اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه قیمه نذری

مرحله چهارم: آماده کردن سس مرغ

در یک ماهیتابه بزرگ مقداری روغن بریزید. پیاز را خرد کنید و داخل این روغن سرخ کنید. سپس به آن رب اضافه کنید و خوب تفت دهید. مقداری آب، دارچین، نمک، فلفل و پودر کاری داخل ماهیتابه بریزید و بگذارید روی حرارت کم بماند تا غلیظ شود.

مرحله پنجم: پخت نهایی مرغ

در تشت‌های بزرگ؛ که بهتر است مسی باشند، ابتدا سینه‌ها را بچینید و سپس روی آن ران‌ها را بگذارید. دلیل این مورد این است که ران‌ها زودتر از سینه می‌پزند و اگر کف قابلمه باشند، وا می‌روند و سینه‌ها خوب نمی‌پزند.

چند عدد پیاز را به صورت حلقه‌ای خرد کنید و به همراه مقداری نمک، پودر کاری، فلفل، آب و سس آماده شده روی مرغ‌ها بریزید و بگذارید خوب بپزند. می‌توانید مقداری هویج حلقه‌ای نیز به آن اضافه کنید که این مورد به دلخواه است.

مرحله ششم: پخت برنج

برنج را آبکش کنید و بگذارید روی حرارت مناسب دم بکشد. نکته‌ای که باید به آن توجه کنید، این است که برای مقیاس‌های زیاد، برنج را باید زنده‌تر (دون‌تر) بردارید تا خرد و شفته نشود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلیم نذری

مرحله هفتم: آماده کردن زرشک برای زرشک پلو

زرشک را خیس کنید. برای جلوگیری از شکرک زدن زرشک، بعد از خیس کردن، آن را داخل آبکش ریخته و شکر را به آن اضافه کنید و کمی با دست آن‌ها را ورز دهید تا شکر کاملا به خورد زرشک برود و شکرک نزند.

در هنگام تفت دادن زرشک، به این نکته توجه کنید که حرارت، خیلی زیاد نباشد تا زرشک سیاه رنگ نشود. طعم زرشک را می‌توانید تست کنید و اگر احساس کردید شیرینی آن کم است، دوباره مقداری شکر به آن اضافه کنید.

مرحله هشتم: آماده کردن زعفران برنج

بعد از پختن برنج، مقداری از آن را داخل یک ظرف بزرگ بریزید. زعفران را با یخ حل کنید. این کار باعث می‌شود که رنگ و عطر آن بیشتر حفظ شود. زعفران حل شده را به برنج اضافه کنید و سپس هم بزنید تا کاملا یکدست شود.

می‌توانید مقداری خلال بادام و پسته را در کمی گلاب خیس کنید و داخل این ظرف بریزید. زرشک تفت داده‌ شده را به این محتویات اضافه کنید و خوب آن‌ها را هم بزنید.

بیشتر بخوانید: قیمه از کی غذای نذری محرم شد؟

نکات کلیدی در تهیه زرشک پلو با مرغ نذری

در زیر نکات کلیدی برای تهیه این غذا را ذکر می‌کنیم:

انتخاب مرغ تازه: برای تهیه زرشک پلو، از مرغ تازه و با کیفیت استفاده کنید. مرغ را خوب بشویید و پس از پاک کردن چربی‌های اضافی، به قطعات کوچک تقسیم کنید. آماده‌ سازی زرشک: زرشک را خوب بشویید و به دلخواه می‌توانید آن را با آبلیمو زنجبیلی یا شکر و آبلیمو زعفرانی دم کنید تا طعم تلخ زرشک کاهش یابد.انتخاب برنج مناسب: برای زرشک پلو از برنج مناسبی با کیفیت بالا استفاده کنید که دانه‌های آن بلند و ریز نباشند.استفاده از زرشک تازه: اگر امکان دارد، از زرشک تازه استفاده کنید تا طعم و رنگ زرشک پلو بهتر شود.استفاده از روغن یا کره: می‌توانید برای تهیه زرشک پلو از روغن یا کره استفاده کنید که به غذا طعم و خوشبویی خاصی بدهد.مراقبت از برنج: پس از پخت برنج، به آن اجازه دهید تا با کمی روغن یا کره کپک نزند و دانه‌های برنج به هم نچسبد.تزیین با زرشک: در نهایت، زرشک را روی برنج پخته شده تزیین کنید و از ظاهر زیبا و رنگارنگ غذا لذت ببرید.

با رعایت نکات کلیدی ذکر شده در این مطلب از مجله آشپزی اکالا، می‌توانید زرشک پلو با مرغ نذری خوشمزه و شگفت‌انگیزی را درست کنید که مطمئناً همه را مسحور خواهد کرد.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید