تکلیف قالیباف روشن شد: اعلام رسمی موضع نهایی در خصوص انصرافش!

  • توسط: admin


به گزارش اقتصادآنلاین قالیباف نوشته است: “از برادران عزیز آقایان زاکانی و قاضی‌زاده که مطالبات نیروهای انقلاب در راستای ایجاد ائتلاف و وحدت را لبیک گفتند، تشکر می‌کنم. روشنگری در خصوص پروژهٔ بازگشت به دههٔ نود و دفاع از میراث شهید رئیسی جز بامجاهدت آنها ممکن نمی‌شد. تا آخر ایستاده‌ایم تا دولتی کارآمد وانقلابی تشکیل شود.”

جلیلی کنار می‌رود یا قالیباف؟

حمید رسایی از حامیان سعید جلیلی در توییتی انصراف جلیلی را رد کرده و تلویحا قالیباف را برای انصراف به نفع جلیلی تحت فشار افکار عمومی بدنه اجتماعی هواداران اصولگرایان قرار داده است.

رسایی نوشته: «در اراده باقی ماندن جلیلی هیچ تغییری ایجاده نشده/ تمام

نتیجه جلسه مشهد هم انشالله تصمیم بهنگام آقای قالیباف خواهد بود که خودش اعلام می کند خصوصا که علاوه بر ایسپا در نظرسنجی امشب صدا و سیما با جامعه آماری ۵ هزار نفر پزشکیان ۲۶، جلیلی ۲۵، قالیباف ۱۷ مشارکت ۴۸. با انصراف قالیباف کار در دور اول تمام است».

انتخابات مجلس دوازدهم نیز مشارکتی ۴۰درصدی داشت و اگر آرای میانه‌روها، پراکنده و باطله را کسر کنیم، نتیجه عددی کمتر از همان ۳۸درصد می‌شود.

اجماع سعید ⁧جلیلی⁩ و قالیباف در مشهد نتیجه نداد

نصرالله پژمانفر، نماینده مشهد نیز در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «انصراف دکتر سعید ⁧جلیلی⁩ را در اجتماع ⁧مشهد⁩ مقدس تکذیب می‌کنم. قرار ما این بود، کسی که در نظرسنجی‌ها اقبال کمتری دارد، به نفع دیگری کنار برود…
ما بر عهد خود هستیم…
‏شما هم بر عهد خود باشید…»

همچنین مرتضی محمودی نماینده تهران نوشت: «بنده با اطلاع عرض می‌کنم کلیه حواشی و شایعات مطرح شده پیرامون انصراف دکتر ⁧سعید جلیلی⁩ کذب محض و حاصل اتاق فکر جریاناتی است که نتوانسته‌اند برای نامزد مورد نظرشان مقبولیت کسب کنند.»

چه کسانی از قالیباف حمایت کردند؟

در روزهای ابتدایی، افراد و تشکل‌ها و احزاب بسیاری از محمدباقر قالیباف دعوت کردند تا در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری ثبت‌نام کند.

در این راستا ۱۴ تن از فرزندان شهدا از قالیباف دعوت کردند تا در انتخابات ثبت‌نام کند. در این بین نام فرزندان شهدایی نظیر بروجردی، همت، فخری زاده، شیرودی، کشوری و… دیده می‌شود و همچنین فعالان دانشجویی و احزاب سیاسی نیز در دعوت از رئیس مجلس به عرصه انتخابات مشارکت کردند.

سبد رای اصولگرایان حداکثر ۳۸درصد رای دارد

مجموع آرای اصولگرایان جبهه انقلاب در انتخابات ۱۳۹۲ حدود ۱۶میلیون و ۴۰۰هزار رای بود که با اجماع روی رئیسی در انتخابات۱۳۹۶ به حدود ۱۶میلیون کاهش پیدا کرد. رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ با ۱۸میلیون رای پیروز شد؛ درحالی‌که در انتخابات پیشین با ۱۶میلیون رای شکست خورد و فاصله‌اش با نامزد پیروز، حدود ۸میلیون رای بود.

در ۱۴۰۰ فاصله سیدابراهیم رئیسی با آرای باطله و سفید که در رتبه دوم بود، حدود ۱۲میلیون بود. بنابراین، پایگاه رای «تکلیف‌محور» حدود و اندازه‌اش مشخص است و آن پایگاه رای خارج‌شده از انتخابات، پایگاه اصلاح‌طلبان و آرای خاکستری است. مجموع آرای اصلاح‌طلبان، قشر خاکستری و آرای مردد همیشه تاثیرگذار است و چون اکثریت با این آراست، برای تندروها نگرانی ایجاد می‌کند.
برخلاف ادوار پیشین، این‌بار تلاشی بر ایجاد شور انتخاباتی و بالا بردن مشارکت از سوی جناح حاکم نمی‌بینیم. به جای این تلاش، ترس را می‌شود از درون گفته‌ها و نوشته‌هایشان استخراج کرد که ممکن است در ۱۴۰۳ بازی به هم بخورد و کشور به ریل عقلانیت برگردد.
آنها بهتر می‌دانند که سقف آرای متعلق به جناح تندرو عیان شده و «اگر» جامعه مدنی ایران بیدار شود، نتیجه عوض خواهد شد. هرچند که اگر این طیف شکست سنگینی بخورند، از فردای انتخابات سنگ‌اندازی‌ها برای اصلاح امور را آغاز خواهند کرد. آنها اقلیتی بسیار قدرتمند هستند.

آخرین توییت قالیباف

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید