نجات برنج شفته با 6 ترفند ساده و موثر: دیگر نگران خمیر شدن برنج نباشید!

  • توسط: admin


برنج شده مشکلی است که برای بسیاری از افراد پیش آمده است. اگر برنجتان شفته شده، نگران نباشید! با چند روش ساده می‌توانید ظاهر و طعم آن را تا حدودی بهبود ببخشید. در این مقاله از آدرینبلاگ به ارائه ۶ راهکار ساده و کاربردی برای رفع خمیری شدن برنج خواهیم پرداخت.

۶ راهکار ساده و کاربردی که در زمان شفته شدن برنج به شما کمک می کند!

متأسفانه، اگر برنج در حال پخت خمیر شده باشد، دیگر امکان درست کردن کامل آن وجود ندارد. اما با چند روش می‌توانید تا حدی ظاهر و طعم آن را بهبود ببخشید:

۱- حرارت را خاموش کنید

اولین قدم خاموش کردن شعله یا منبع حرارتی است تا پخت برنج متوقف شود. هرگز برنج شفته را دوباره نجوشانید، زیرا این کار آن را خمیری تر می‌کند.

۲- آب اضافی را جدا کنید

اگر برنجتان هنوز سفت نشده؛ ولی له شده است، آن را آبکش کنید و با آب سرد بشویید. سپس بگذارید آب آن به طور کامل خارج شود. این کار لعاب اضافی برنج را از بین می‌برد و از له شدن بیشتر آن جلوگیری می‌کند.

۳- برنج را هم نزنید

هم زدن زیاد برنج در این مرحله، فقط آن را خمیری تر می‌کند.

۴- برنج را در فر گرم کنید

برنج را در یک سینی پخش کنید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در فر با حرارت کم گرم کنید. این کار می تواند به تبخیر آب اضافی برنج و سفت شدن دانه های آن کمک کند.

۵- از برنجتان در غذاهای دیگر استفاده کنید

اگر برنجتان خمیری و کاملا چسبنده به هم شده است می‌توانید از برنج شفته در تهیه آش، سوپ کتلت، کوکو، یا انواع پلو مخلوط استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: ۵ روش جلوگیری از شفتگی برنج

۷ دلیل رایج شفته شدن برنج که باید بدانید!

شفته شدن و خمیری شدن برنج یکی از مشکلات رایجی است که در آشپزی ایرانی با آن مواجه می‌شویم. این اتفاق می‌تواند به دلایل مختلفی رخ دهد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌کنم:

۱- استفاده از نسبت نامناسب آب و برنج

یکی از شایع ترین دلایل شفته شدن برنج، استفاده از آب زیاد است. به طور کلی، برای هر پیمانه برنج ایرانی، دو پیمانه آب لازم است. برای برنج های هاشمی و دم سیاه، می‌توانید از نسبت ۱.۵ به ۲.۵ پیمانه آب به برنج استفاده کنید.

۲- استفاده از برنج نامناسب

برخی از انواع برنج، مثل برنج های هندی و پاکستانی، به دلیل داشتن نشاسته بیشتر، بیشتر در معرض شفته شدن هستند. برای پخت آبکش، بهتر است از برنج های ایرانی مثل هاشمی، دم سیاه و طارم استفاده کنید.

۳- خیس نکردن برنج

خیساندن برنج قبل از پخت به مدت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت، به پخت یکدست و بهتر آن کمک می کند. خیس کردن باعث می‌شود که دانه‌های برنج آب را به خود جذب کرده و در هنگام پخت سریع‌تر بپزند.

۴- استفاده از قابلمه نامناسب

از قابلمه‌ای با درب مناسب استفاده کنید تا بخار آب داخل آن محبوس شود و برنج به طور یکنواخت بپزد. قابلمه های خیلی بزرگ یا خیلی کوچک می‌توانند باعث پخت ناهمگون برنج شوند.

۵- تنظیم نامناسب حرارت

ابتدا برنج را با حرارت بالا به جوش برسانید، سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا برنج به آرامی بپزد. حرارت زیاد باعث می‌شود که دانه‌های برنج زودتر از بیرون بپزند و داخل آنها خام بماند.

بیشتر بخوانید: رفع شوری برنج با ۱۰ ترفند

۶- هم زدن زیاد برنج

در حین پخت برنج، زیاد به آن سر نزنید و آن را هم نزنید. هم زدن زیاد باعث شکستن دانه‌های برنج و خمیری شدن آن می‌شود.

۷- دم ندادن برنج

پس از اینکه آب برنج تمام شد، شعله را خاموش کنید و در قابلمه را دم‌کن بگذارید تا برنج به طور کامل پخته و بخار آن گرفته شود. دم دادن به برنج باعث می‌شود که دانه های آن به طور کامل پخته و طعم و عطر بهتری داشته باشند

علاوه بر موارد ذکر شده، عواملی مثل نوع شعله، جنس قابلمه و حتی کیفیت آب نیز می‌توانند در پخت برنج تأثیرگذار باشند. با رعایت نکات ذکر شده می توانید از پخت برنج دانه درشت و خوشمزه لذت ببرید.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید