دو دستور ساخت شربت گیلاس خنک و خوشمزه؛ پیشنهادی عالی برای روزهای داغ تابستان!

  • توسط: admin


شربت گیلاس یکی از نوشیدنی های سنتی و محبوب ایرانی است که طعمی دلنشین و خنک دارد. این شربت به سادگی در خانه قابل تهیه است و می تواند یک گزینه ایده آل برای پذیرایی از مهمانان در روزهای گرم تابستان باشد. در این مقاله از آدرینبلاگ دو روش برای تهیه شربت گیلاس به شما آموزش می دهیم.

مواد لازم جهت تهیه شربت گیلاس

مواد لازم جهت تهیه شربت گیلاس به شرح زیر است:

گیلاس تازه۱ کیلوگرمشکر۱ پیمانهآب۳ پیمانهوانیلبه مقدار دلخواه

مراحل تهیه شربت گیلاس به روش سنتی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این شربت ۵۰-۶۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۳ نفر است.درجه سختی تهیه این شربت در دسته‌بندی متوسط قرار دارد.

مرحله اول: آماده سازی گیلاس

گیلاس‌ها را بشویید و ساقه آن‌ها را جدا کنید. می‌توانید از هر نوع گیلاسی که دوست دارید برای تهیه این شربت استفاده کنید.

مرحله دوم: آماده سازی شربت

در یک قابلمه بزرگ، آب و شکر را با هم مخلوط کنید. مخلوط را روی حرارت متوسط قرار دهید و به جوش برسانید.

مرحله سوم: پخت شربت

گیلاس‌های آماده شده را به شربت در حال جوش اضافه کنید، حرارت را کم کنید و پخت را ادامه دهید. به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه به پخت ادامه دهید تا گیلاس ها نرم شوند و شربت طعم و رنگ گیلاس را به خود بگیرد.

مرحله چهارم: افزودن وانیل و صاف کردن شربت

در ۵ دقیقه آخر پخت، وانیل را به شربت اضافه کنید. می توانید به جای وانیل از اسانس های دیگر مانند گلاب یا بهار نارنج استفاده کنید.

پس از پخت، شربت را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود. سپس آن را از یک صافی ریز عبور دهید تا تفاله گیلاس‌ها جدا شود.

مرحله پنجم: خنک کردن شربت

شربت را خنک کنید. سپس شربت کاملا خنک را در بطری‌های تمیز بریزید و در یخچال بگذارید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه اسموتی گیلاس

طرز تهیه شربت گیلاس فوری

در این روش، مقدار مواد اولیه با روش اول یکسان است.

مرحله اول: آماده سازی شربت

در یک قابلمه بزرگ، آب و شکر را با هم مخلوط کنید. مخلوط را روی حرارت متوسط قرار دهید و به جوش برسانید.

از نسبت مناسب آب و شکر استفاده کنید. اگر شربت خیلی غلیظ باشد، طعم آن زننده می‌شود و اگر خیلی رقیق باشد، طعم گیلاس را به خوبی حس نمی‌کنید.

می‌توانید از شکر قهوه‌ای به جای شکر سفید استفاده کنید تا طعم کاراملی به شربت شما بدهد.

مرحله دوم: آماده سازی گیلاس

گیلاس‌ها را همانند روش قبل ابتدا بشویید. سپس ساقه آن‌ها را جدا کنید. گیلاس‌ها را در مخلوط کن یا غذاساز پوره کنید.

گیلاس‌های خیلی کال یا خیلی رسیده طعم مطلوبی به شربت نمی‌دهند. گیلاس‌های درشت و آبدار را انتخاب کنید تا شربت شما طعم و رنگ غلیظ‌تری داشته باشد.

مرحله سوم: افزودن آبلیمو و پخت شربت

پوره گیلاس و آبلیمو را به شربت در حال جوش اضافه کنید و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید. اگر می خواهید شربت شما ترش تر باشد، می توانید مقدار آبلیمو را افزایش دهید. در ۵ دقیقه آخر پخت، وانیل را به شربت اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کمپوت گیلاس خانگی

مرحله چهارم: صاف‌کردن شربت

شربت را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود. سپس آن را از یک صافی ریز عبور دهید تا تفاله گیلاس‌ها جدا شود.

شربت را کاملا خنک کنید. سپس در بطری‌های تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

نکات تهیه شربت گیلاس

درست کردن شربت گیلاس در خانه کار ساده‌ای است، اما برای اینکه شربتی فوق العاده خوشمزه و دلچسب داشته باشید، می‌توانید نکات زیر را رعایت کنید:

می توانید شربت گیلاس را به صورت غلیظ برای طعم دهی به دسرها یا رقیق شده با آب به عنوان نوشیدنی خنک میل کنید.شربت گیلاس را در یخچال نگهداری کنید و تا ۲ هفته بعد از تهیه می توانید از آن استفاده کنید.می‌توانید خلاقیت خود را نیز به کار بگیرید و طعم‌های جدیدی را به شربت گیلاس خود اضافه کنید. مثلا برای داشتن طعم میوه‌ای‌تر مقداری توت فرنگی تازه یا منجمد به شربت اضافه کنید. آلبالو تازه یا منجمد برای طعم ترش‌تر و چند برگ نعناع تازه برای طعمی خنک و گواراتر برای داشتن طعم تند و تیز میتوانید مقداری پودر زنجبیل به شربت بیفزایید.

با کمی سلیقه و ذوق می‌توانید شربت گیلاس مخصوص خود را طبق این آموزش از مجله آشپزی آدرینبا طعم دلخواهتان در خانه تهیه کنید و از طعم گوارای آن در روزهای گرم تابستان لذت ببرید.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید