تاکید بر عدم انصراف: تصمیم استوار بر ایستادگی در مسیر انتخابات
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، «سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی» نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری امروز جمعه -۲۵ خرداد- به مدت ۹۰ دقیقه مهمان برنامه «میزگرد فرهنگی» شبکه دو سیما است. وی در این برنامه ضمن پاسخگویی به برخی سوالات، محورها و برنامه های خود در حوزه مسائل فرهنگی را تشریح خواهد کرد.
در این برنامه، لاله فرهنگ متین و داوود رحیمی سجاسی مشاوران قاضیزاده هاشمی هستند همچنین شهاب اسفندیاری، حسین انتظامی و الهام یاوری سه کارشناس حوزه فرهنگ در این میزگرد حضور دارند.
قاضی زاده هاشمی در این میزگرد با گرامیداشت یاد و خاطره شهید رئیسی و شهادت امام محمد باقر (ع)، گفت: نگاه ما به حوزه فرهنگ نگاه تمدنی است، عنصر سازنده اصلی تمدنی فرهنگی ما در مقابل هجوم فرهنگی که در جامعه ماست مفهوم کلان است. در فرهنگ غرب مبنا فرد و پاسخ به نیازهای فرد است اما در فرهنگ ایرانی اسلامی فرهنگ جمع گرا و تبلور آن در خانواده است.
وی با اشاره به نامگذاری دولت خود با عنوان «دولت خانواده» اظهار داشت: توجه ویژه به موضوع خانواده دارم و اسم دولت خود را دولت مردم و خانواده نام نهادم زیرا پدر و مادر خود را فدای سعادت فرزندان می کنند، فرزندان در این بستر خانواده رشد می کنند و آن را به جامعه تسریع می دهند.
قاضی زاده هاشمی افزود: در عصر تهاجم فرهنگی اتفاقاتی در جامعه رخ داده است از جمله اینکه سن ازدواج افزایش یافته و اکنون ۱۱ تا ۱۳ میلیون نفر از افراد جامعه مجرد هستند همچنین و در دهه ۹۰ آمار ازدواج ۳۳ درصد کاهش یافت و آمار طلاق ۲۱ درصد افزایش داشت.
نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: اکنون میزان مصرف اعتیاد در زنان بیشتر شده و باید درون خانواده تقویت شود، سیاست گذاری برای تقویت خانواده، آموزش و پرورش، نظام مالیاتی و گردشگری طراحی شده است و در دولت خانواده برنامهریزی کردیم هویت اسلامی ایرانی با تمرکز بر خانواده رشد پیدا کند.
قاضیزاده هاشمی با ببیان اینکه در عرصه فرهنگی خط مقدم مردم و خانوادهها هستند و دولت نقش تنظیمگری و تسهیلگری را برعهده خواهد گرفت، اظهار داشت: باید مردمیسازی در بخشهای مختلف فرهنگ نیز پیادهسازی شود و اکنون ۸۰ هزار مسجد، ۱۱۰ هزار مدرس، هشت هزار امامزاده و ۲۰۰ هزار موقوفه داریم که باید با طرح واحد خانواده و محله پیوند بخورند و اداره تمام آنها به دست مردم باشد.
وی خاطرنشان کرد: همانطور که در بخش اقتصادی معتقدیم که شرکتهای دولتی باید به مردم واگذار شود، در تعلیم و تربیت یا مالکیت و یا مدیریت بخشها، بنا به اقتضائات حقوقی و فقهی باید در اختیار مردم قرار گیرد.
زنان فرصت هستند نه مسئله
نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه زنان فرصت هستند نه مسئله، افزود: در جامعه سنتی ما نیز زنان نقش چند وجهی داشتند؛ بخشی از هزینه های خانواده را تامین می کردند و در رشد شهرنشینی زندگی سنتی تغییر یافت ولی ساز و کار باید اساسی شود و باید همسان سازی اجتماعی پیش بینی کنیم.
قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: در حالی که ۵۰ درصد جامعه ما بانوان هستند به طور کلی نظامات اجتماعی و اداری را برای زنان نیز باید طراحی کنیم همچنین باید اقتضائات تعلیم و تربیت متفاوت برای آنها در نظر گرفته شود اما این کار اتفاق نیفتاده است.
وی تصریح کرد: اگر همه در میدان باشند، قطعا مشکلات را میتوانیم حل کنیم. زمانی نگرانی وجود دارد که یک گروه خاص مملکت را مال خود میدانند و بقیه را بیگانه یعنی یک عده خودی هستند و روز به روز این حلقه خودیها تنگتر و تنگتر میشود.
قاضی زاده هاشمی خاطرنشان کرد: اگر مردم همه با هم برای کشور تلاش کنند، عالمان، دانشمندان، توانمندان، صنعتگران و تولیدکنندگان در میدان باشند و برای آنها احترام قائل باشیم همه مشکلات کشور را قطعا میتوانیم حل کنیم.
در ادامه لاله فرهنگ متین مشاور نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری گفت:در کشور با وجود اینکه جایگاه بانوان در خانواده و نقش آفرینی با رویکرد مثبت بوده و توفیقات زیاد حاصل شده ولی از ظرفیت آنها به خوبی استفاده نشده است؛ اکنون از هر ۱۰۰ نفر ۱۵ نفر جویای کار هستند و از مباحث مهم نظام مسائل زنان، اشتغال آنان است که باید در نظام حکمرانی دیده شوند.
وی افزود: نظام مسائل بانوان در ساحت های مختلف متفاوت است و بسته های حمایتی برای رشد و شکوفایی آنها نیز متفاوت است؛ از اینرو لازم است در ۸۵ درصد موارد از ظرفیت های خاص آنان استفاده شود. به عنوان نمنه جایگاه بانوان در حوزه تعلیم و تربیت و معلمی با خلایی که وجود دارد به عنوان معلم یار یا سلامت یار در خانه بهداشت به دور از نگاه اقتصادی، نگاه ارزشی و ارزشمند بودن و حضور اجتماعی دیده شود.
فرهنگ متین تصریح کرد: رشد خوبی در بانوان فرهیخته داریم اما نسبت قابل قبولی از ظرفیت بانوان در عرصه های مختلف از جمله مدیریتی دیده نمی شود در حالیکه رهبر معظم انقلاب نیز بر این امر تاکید داشتند.
مشاور قاضی زاده هاشمی ادامه داد: اگر بخواهیم خانواده شاد و با امید داشته باشیم نیاز است از بانوان در مهارت در حوزه سواد رسانه، ورزش و دیگر عرصه ها استفاده شود.
همچنین داود رحیمی سجاسی یکی دیگر از مشاوران قاضی زاده هاشمی اظهار داشت: نقش خانواده در پیشرفت جامعه بسیار موثر است و فروپاشی خانواده به افول یک جامعه می انجامد.
وی افزود: در کشورما نظام خانواده را در قالب یک محله تعریف می کنیم یعنی اینکه افراد در آن محله تربیت می شوند و به بلوغ فکری و فرهنگی می رسند و به نوعی خانواده در یک بستر عمومی پاسخ می گیرد در حالی که در رویکردهای غربی قالب های فردی ابعاد حیوانی دارد.
افکار شهید رئیسی را در حوزه فرهنگ دنبال خواهیم کرد
قاضی زاده هاشمی در پاسخ به سوال شهاب اسفندیاری یکی از کارشناسان میزگرد فرهنگی مبنی بر ارزیابی وی از عملکرد دولت سیزدهم در حوزه فرهنگ اظهار داشت: برنامه های دولت شهید رییسی به 2 بخش آرمان ها و اقدامات قابل تقسیم است که یکی از برنامه های تحولی دولت سیزدهم در حوزه تعلیم و تربیت تدوین شد که این برنامه ها جز به جز در حوزه فرهنگی دنبال می شد که البته این برنامه ها منطبق با سیاست های کلی برنامه تحولی مقام معظم رهبری بود.
وی اضافه کرد: در حوزه تعلیم و تربیت چهار تا پنج دستگاه و وزارتخانه در این حوزه نقش دارند که در این زمینه اقدامات بر اساس شاخص های تعریف شده از سوی دولت ارزیابی شد و برخی از وزارتخانه ها نتوانستند این اقدامات را انجام دهند و حتی چند وزیر در این حوزه در دولت آیتالله رئیسی تغییر پیدا کردند.
این داوطلب انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: در حوزه فرهنگ و هنر اقدامات زیادی در حوزه فیلم و ایجاد سالن های سینمایی و همچنین حمایت های یارانه ای صورت گرفته است؛گرچه عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد در اعتبار بخشی به هنرمندان نسبت به آن چه که باید باشد فاصله زیادی داشته اما در زمینه کمیت اتفاقات خوبی در این وزارتخانه افتاد.
وی افزود: افکار شهید رئیسی را در حوزه فرهنگ دنبال خواهیم کرد و کسانی که به من کمک میکنند افرادی هستند که در ستاد تحول دولت حضور داشتند که اصلی ترین وزارتخانه ها در دولت من وزارتخانههایی هستند که از عنصر خانواده پشتیبانی میکنند.
قاضی زاده هاشمی گفت: بسیاری از وزارت خانه ها از جمله وزارت آموزش و پرورش با یک میلیون جامعه تحت پوشش درگیر حجم عظیمی از مسائل معیشتی کارمندان شده گرچه این موضوع مهم است اما باید برنامه های تحولی نیز اجرا کنیم و باید گفت در حوزه سیاست های کلی نظام فاصله زیادی داریم.
وی در حوزه ارزیابی در شاخص ها نیز گفت: به نظر می رسد شاخص های ارزیابی باید تغییر پیدا کند اینکه چقدر یادواره برگزار می کنیم مهم نیست بلکه باید شاخص اثر گذاری را مدنظر قرار دهیم و شاخص ها نباید بر اساس گزارش ها و اقدامات باشد بلکه باید بر اساس شاخص اثر گذاری ارزیابی شود.
قصد کنارکشیدن از انتخابات را ندارم
نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری در ادامه در پاسخ به سوال حسین انتظامی یکی از کارشناسان میزگرد فرهنگی مبنی بر اینکه شایعه شده که قرار است از ادامه رقابت ها انصراف دهید، گفت: من جزو آدمهای بدسابقه در انصراف هستم، یک دفعه کاندیدا بودم و سابقه روشن دارم.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه عناصر خانواده در حال فداکاری برای هم هستند، افزود: عنصر کانونی فرهنگ ایرانی ایثار است ولی آدم برای هرچیزی ایثار نمیکند، آدم برای مکتب خود ایثار میکند. گاهی وظیفه در ماندن است گاهی هم در رفتن؛ نیامدم که بروم به هیچ عنوان قصد کنارکشیدن ندارم اما آماده فداکاری برای جامعه هستم.
وزیر فرهنگ را با مشورت اهالی فرهنگ و هنر انتخاب میکنم
نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری گفت: معتقد به نظریه مردم رشید هستم؛ مردمی که رشد پیدا کردند و قابلیت اعتماد دارند، نه مردمی که نیاز به بزرگتر دارند. دولت و حاکمیت در مورد اقشار مختلف، دولت وظیفه ارتباط مستمر و کرامتبخشی دارد. افراد هنگامی که عزتنفس داشته باشند خودشان مراقبت میکنند.
وی ادامه داد: به این قائل نیستم که غیرهنرمندان از هنرمندان مراقبت کنند، پزشکان، معلمان، خبرنگاران و هر جریانی نیز به همین ترتیب. وقتی میگویم کار را به مردم میسپارم، یعنی سیاستگذاری، اجرا و نظارت را به مردم میسپاریم.
قاضی زاده هاشمی افزود: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را با مشورت جامعه فرهنگ و هنر و کسی که مقبول آنان باشد انتخاب میکنم چون قرار است در تعامل با آن جامعه باشد همچنین وزیر آموزش و پرورش را با نظر معلمان انتخاب خواهم کرد.
قویترین وزیر باید وزیر آموزشوپرورش باشد
نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری افزود: در گام اول انقلاب ظرفیتهای بسیار بزرگی ایجاد شد اما نیاز به دگردیسی داریم. اسم این دوره را فصل پروانگی گذاشتم، پیله باید شکافته شود و موجودی جدید خلق شود و آغاز آن از تحول در نظام آموزش و پرورش است.
وی ادامه داد: با نظام آموزش و پرورش فعلی، انسانهای شبیه به هم تربیت میکنیم. بیشترین تربیتپذیری فرزندان ما ۳ تا هشت سالگی است که ما آنها را رها کردهایم، در حالی که دنیا به این سمت رفته است و فاصله بین سن بلوغ و سن تشکیل خانواده نباید خیلی زیاد باشد. با تحصیلات دانشگاهی، این فاصله بیش از یک دهه است و آسیبهای فرهنگی و اجتماعی زیادی وارد میکند. این مساله باید حل شود.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه جدی ترین برنامه من در وزارت آموزش و پرورش خواهد بود، تاکید کرد: قویترین وزیر باید وزیر آموزشوپرورش باشد و در یک بازه زمانی چهار تا هشت ساله ۳۰ درصد بودجه کشور باید به آموزشوپرورش تخصیص داده شود.