استراتژی جدید مدیریت آب: قطع دوزمانی برق چاههای زراعی و تعرفه پلکانی برای برق کشاورزی به منظور ترویج صرفهجویی!
به گزارش خبرنگار اقتصاد آنلاین، مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق در نشستی خبری که امروز در مصلی تهران برگزار شد، در واکنش به درخواست وزیر جهاد کشاورزی برای قطع برق خانههای روستایی به جای قطع برق چاههای کشاورزی به آدرینگفت: ما در چاه کشاورزی موضوع کنترل مصرف آب را داریم.
وی افزود: باید ۱۹ ساعت تامین برق برای چاه کشاورزی داشته باشیم که این تامین برق در غیر از ساعت اوج بار است.
رجبی مشهدی ادامه داد: ۵ ساعت برق چاه کشاورزی قطع میشود و بقیه برق تحویلی رایگان است.
سخنگوی صنعت برق بیان کرد: برنامه ما برای بخش کشاورزی آن است که ۱۵ درصد برقشان از نیروگاه تجدیدپذیر تامین شود که این چاهها معاف از قطعی برق خواهند بود.
وی اضافه کرد: اگر کشاورزان در اصلاح پمپها مشارکت کنند به صورت پلکانی افزایشی معادل ۲۲۰۰ تومان برق آنها خریداری میشود.
به گفته رجبی مشهدی، از ابتدای دولت سیزدهم که با کسری ۵۰۰ هزار مگاواتی برق روبرو بودیم، برای افزایش ظرفیت تولید توسعه شبکه و غیره برنامهریزی شد.
وی اضافه کرد: با تلاش بخش خصوصی و دولتی به ظرفیت نیروگاهی کشور، دو هزار مگاوات اضافه شد. ۱۴۰۰ مگاوات صنایع انرژیبر نیروگاه ساختند.
سخنگوی صنعت برق گفت: بر اساس برنامهریزی انجام شده قرار است ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه توسط صنایع انرژیبر ساخته شود.
۶ هزار مگاوات کار اجرایی ساخت نیروگاه انجام شده و ۱۷ هزار مگاوات موافقت اصولی اتصال به شبکه و مجوزهای زیست محیطی دریافت شده است.
وی افزود: ۱۰ هزار مگاوات به ظرفیت ترانسفورماتور اضافه شده و ۲۱۰۰ کیلومتر به طول شبکه انتقال افزوده شده است.
رجبی مشهدی بیان کرد: توسعه ظرفیت در ۴۵۰ روستا با هفت هزار خانوار روستایی با اعتبار ۱۰ هزار میلیارد تومان انجام شده است. ۱۷ هزار عشایر با سامانه برق خورشیدی تجهیز شدند.
به گفته وی، ۱۰۰ درصد بخش شهری و ۹۹.۷ درصد روستاها از نعمت برق برخوردار شدهاند.
نیمی از ظرفیت نیروگاهی در دست ساخت تجدیدپذیر است
سخنگوی صنعت برق بیان کرد: در حال حاضر ۲۲ هزار مگاوات نیروگاه در حال ساخت داریم که نیمی از آن نیروگاه تجدیرپذیر است.
وی اضافه کرد: در بخش تجدیدپذیر عمدتا نیروگاه خورشیدی داریم. بخشی از این نیروگاهها تا پایان سال برای کاهش فشار به شبکه به بهرهبرداری میرسد.
رجبی مشهدی با اشاره به تزریق اعتبارات از سوی صندوق توسعه ملی برای ساخت نیروگاه گفت: صندوق توسعه ۷.۵ میلیارد دلار برای ساخت نیروگاه حرارتی و ۵ میلیارد دلار برای بخش تجدیدپذیر اعتبار در نظر گرفته است.
وی افزود: با توجه به اینکه نیروگاه خورشیدی حداکثر تولیدش در اوج بار است، توسعه نیروگاههای خورشیدی به ناترازی کمک میکند.
سخنگوی صنعت برق یادآور شد: مشوقهای برای بخش تجدیدپذیر در نظر گرفته شده است. یکی از این مشوقها تابلوی سبز برق است که بازگشت سرمایه در این بخش را تسریع میکند.
وی توضیح داد: در دو روز گذشته در تابلوی برق آزاد یک نیروگاه ۲۰ مگاواتی مقیاس کوچک برق عرضه کرد. برق تولیدی و عرضه شده در این تابلو بدون محدودیت است. و راهاندازی آن درآمد تولیدکنندگان را بهبود داده و سرعت بازگشت سرمایه را افزایش میدهد.
ادامه دارد…
- برچسب ها: برق کشاورزی سخنگوی صنعت برق کنترل مصرف مصطفی رجبی مشهدی