چگونه پرده پلوی اصیل ترکی را با طعمی خیرهکننده تهیه کنیم؟
پرده پلو، یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ترکیه است که با برنج، گوشت، سبزیجات و ادویههای مختلف تهیه میشود. در این مقاله از آدرینبلاگ، شما را با طرز تهیه پرده پلو به سبک ترکی آشنا خواهیم کرد.
طرز تهیه پرده پلو
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این پلو ۹۰-۶۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۳ نفر است.درجه سختی تهیه این پلو در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مواد لازم برای تهیه (پلو)
برنج ایرانی ۲ پیمانهآب ۳ پیمانهروغن مایع ۱/۲ پیمانهزعفران دمکرده ۱ قاشق غذاخورینمک و فلفل به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه (مواد میانی)
گوشت چرخکرده گوساله ۳۰۰ گرمپیاز متوسط۲ عددفلفل دلمهای سبز ۱ عددفلفل دلمه ای قرمز۱ عددگوجه فرنگی۲ عددرب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوریفلفل پاپریکا ۱ قاشق چایخوریدارچین ۱/۲ قاشق چایخورینمک و فلفل به مقدار لازمنخود فرنگی و ذرت۱ پیمانه (اختیاری)
مواد لازم برای تهیه (خمیر)
آرد ۱.۵ پیمانهماست ۱/۲ پیمانهروغن مایع ۱/۲ پیمانهتخم مرغ ۱ عددنمک ۱ قاشق چایخوریآب ۱/۲ پیمانه (در صورت نیاز)زرشک، خلال بادام، زعفران دمکرده، جعفری ساطوری برای تزیین
مرحله اول: آمادهسازی برنج و زرشک
برنج را تمیز کنید و بشویید، به مدت ۳۰ دقیقه در آب و نمک خیس کنید.
زرشک را نیز به همین ترتیب تمیز کنید، بشویید و به مدت ۱۵ دقیقه در آب خیس کنید.
مرحله دوم: ترکیب گوشت، پیاز و ادویهها
گوشت چرخکرده را با مقداری پیاز رنده شده (آب گرفته شده)، نمک و فلفل مخلوط کنید و به خوبی ورز دهید تا مواد منسجم و چسبنده شود. حال با کمک دست از مواد به اندازههای یکسان از گوشت جدا کنید و در دست آن را گرد کنید.
همه گوشت را به همین ترتیب شکل دهید.
مرحله سوم: سرخ کردن کوفتهها
درون تابه مناسبی مقداری روغن بریزید و تابه را روی حرارت گذارید.
منتظر بمانید تا روغن به خوبی گرم شود سپس کوفته ریزهها را درون روغن بریزید و کمی زمان دهید تا تغییر رنگ دهند.
پس از تغییر رنگ و انسجام اولیه کوفتهها کمی تابه را به آرامی تکان دهید تا کوفتهها یکسان سرخ و طلایی شوند. پس از سرخ شدن کوفتهها را از تابه خارج کنید و کنار گذارید.
مرحله چهارم: آماده سازی و افزودن سبزیجات
پیاز دوم را بشویید و پوست بگیرید. آن را به صورت نگینی خرد کنید.
درون همان تابه که کوفته ریزها را سرخ کردید کمی روغن بریزید و پیازهای نگینی خرد شده را به آن اضافه کنید.
کمی تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند سپس فلفل دلمهای ها را بشویید، تمیز کنید و به صورت خلالی برش زنید.
فلفل دلمهها را به محتوای درون تابه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید.
حال گوجه فرنگیها را بشویید و به صورت مکعبی خرد و به محتوای درون تابه اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پیلاف بلغور و نخودفرنگی
در همین مرحله رب گوجه فرنگی، فلفل پاپریکا، دارچین، نمک و فلفل را به مواد اضافه کنید و به مدت ۱۰ دقیقه بپزید تا سس جا بیفتد.
نخود فرنگی و ذرت را (در صورت استفاده) به مواد اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه دیگر بپزید.
کوفته ریزه ها را به سس اضافه کنید و مواد را در حد مخلوط شدن به هم زنید. حرارت را خاموش کرده و تابه را کنار گذارید.
مرحله پنجم: آماده سازی خمیر
درون کاسه مناسبی آرد، ماست، روغن مایع، تخم مرغ و نمک را با هم ترکیب کنید تا مواد شبیه به خمیر شود.
اگر خمیر سفت بود میتوانید کمی آب به مواد اضافه کنید و به ورز دادن ادامه دهید تا خمیر نرم و لطیفی حاصل شود.
ته کاسه را با کمی روغن چرب کنید و خمیر را درون کاسه گذارید.
روی ظرف را بپوشانید و به مدت ۳۰-۲۰ دقیقه به خمیر در دمای محیط استراحت دهید.
مرحله ششم: پخت برنج
درون قابلمه مناسبی مقداری آب، روغن و نمک بریزید.
قابلمه را روی حرارت گذارید و منتظر بمانید تا به نقطه جوش رسد سپس برنجهای از قبل خیسانده شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.
۵-۷ دقیقه ای زمان دهید تا برنج ها نیم پز شوند سپس آن را درون آبکش بریزید.
به مقدار دلخواه زعفران دمکرده، روغن مایع، نمک و فلفل به برنج بزنید و به آرامی ترکیب کنید.
مرحله هفتم: چیدن پرده پلو در قابلمه
کف یک قابلمه مناسب را با کمی روغن چرب کنید.
خمیر استراحت کرده را روی سطح آرد پاشی شده به شکل دایرهای به قطر کمی بزرگتر از کف قابلمه باز کنید.
خمیر باز شده را به آرامی داخل قابلمه منتقل کنید و لبههای آن را روی دیوارههای قابلمه بالا بیاورید.
نیمی از مخلوط برنج را روی خمیر پهن شده در قابلمه بریزید و به طور یکنواخت پخش کنید. مواد میانی پخته شده (گوشت و سبزیجات) را روی برنج بریزید.
باقیمانده مخلوط برنج را روی مواد میانی و به طور یکنواخت پخش کنید. لبههای خمیر را که روی دیوارههای قابلمه قرار داده بودید، روی برنج جمع کنید تا کل پلو را بپوشاند.
روی قابلمه دمکنی قرار دهید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت بپزید تا پلو کاملاً پخته و دم بکشد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پلوی علی پاشا
مرحله هشتم: تزیین و سرو پرده پلو
بعد از پخت، قابلمه را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود. سپس پلو را به آرامی در ظرف مورد نظر برگردانید. در این مرحله خمیر به عنوان ته دیگ پلو سرو میشود.
کمی روغن در یک تابه کوچک گرم کنید و زرشک خیس شده و خلال بادام را به مدت ۲ دقیقه تفت دهید تا کمی طلایی شود.
پلو را با زرشک و خلال بادام تفت داده شده، زعفران دمکرده و جعفری ساطوری تزیین کنید.
به ۴ نکته مهم و طلایی زیر در پخت پرده پلو توجه کنید
برای اینکه خمیر پرده پلو در حین پخت پاره نشود، میتوانید کمی آرد سوخاری روی سطح خمیر قبل از ریختن مواد میانی بپاشید.از یک قابلمه چدن یا قابلمه با پوشش نچسب برای پخت پرده پلو استفاده کنید تا خمیر به ته قابلمه نچسبد.در صورت تمایل میتوانید مقداری کره روی خمیر پهن شده مالیده و بعد برنج را روی آن بریزید.میتوانید از گوشت مرغ به جای گوشت چرخکرده گوساله استفاده کنید.
با رعایت این مراحل و نکات میتوانید پرده پلوی خوشمزه و مجلسی به سبک ترکی تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید. این غذا به دلیل طعم و مزه فوقالعاده، عطر و بوی دلانگیز و ظاهر بسیار زیبا، انتخابی عالی برای مهمانیها و دورهمیها است. امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما علاقمندان به دنیای رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها: