بازی درمانی چیست؟

  • توسط: admin


بازی درمانی شکلی از روان درمانی است که عمدتاً برای کودکان و روی مسائل عاطفی و ذهنی کار می کند. بازی درمانی به کودکان کمک می کند تا از طریق بازی، خود را بیان کنند و جهان را بیاموزند. بازی درمانگر با استفاده از فعالیت های بازی مانند نقاشی، رقص و بازی های رومیزی، فرد را از طریق بازی درمانی در محیطی راحت و امن راهنمایی می کند. بازی درمانگران گاهی اوقات از سایر اعضای خانواده، والدین یا سرپرستان می خواهند که در فعالیت های زمان بازی شرکت کنند.

بهترین متخصص بازی درمانی تهران

انواع بازی درمانی

دو شکل اصلی بازی درمانی مورد استفاده بازی درمانگران عبارتند از:

بازی درمانی مستقیم: با بازی درمانی مستقیم، درمانگر رویکردی عملی را اتخاذ می کند و کودک را از طریق فعالیت های بازی و بصورت هدفمند هدایت می کند و به آنها کمک کند تا خود را بیان کنند. آنها معمولاً دستورالعمل های خاصی را می دهند و بر کودک نظارت می کنند.

بازی درمانی غیر مستقیم: بازی درمانی غیر مستقیم از یک محیط کمتر کنترل شده استفاده می کند. درمانگر کودک را رها می کند تا در هر گونه فعالیت بازی که ممکن است از آن لذت ببرد شرکت کند و خود را با دخالت محدود بیان کند.

تکنیک های بازی درمانی

تکنیک های مختلفی را می توان در طول بازی درمانی به کار برد. تکنیک مورد استفاده در طول یک جلسه درمانی تا حد زیادی به نیازهای کودک شما و اینکه از چه رسانه های بازی استفاده می کند بستگی دارد.

یک جلسه بازی درمانی معمولی معمولا بین 30 تا 40 دقیقه طول می کشد. در طول یک جلسه بازی درمانی، درمانگر محیطی راحت و امن را برای بازی کودک ایجاد می کند. سپس درمانگر تعاملات کودک با اسباب بازی های ارائه شده را مشاهده می کند.

همانطور که کودک در اتاق بازی درمانگر رشد می ‌کند، فعالیت‌های بازی خاص ‌تری معرفی می‌ شوند و مشکلات کودک را هدف قرار می دهند. برخی از رایج ترین تکنیک های مورد استفاده توسط بازی درمانگران در سراسر جهان عبارتند از:

-استفاده از بلوک های ساختمانی

-با استفاده از هنر

-شن بازی

-بازی های تخته ای

-بازی با عروسک ها

-بازی عروسکی

-بازی مهمانی چای

-بازی های کارتی

-بازی های استراتژیک مانند شطرنج یا چکرز

-قایم باشک

-بازی لگو

بهترین مرکز بازی درمانی کودکان

بازی درمانی چگونه به کودکان کمک می کند؟

بازی درمانی به ویژه برای افرادی که با برقراری ارتباط و ابراز وجود به شیوه ای مثبت و سالم مشکل دارند مفید است. کودکانی که مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند یا حوادث بسیار آسیب زا یا استرس زایی را تجربه کرده اند، ممکن است از بازی درمانی برای به دست آوردن احساس عادی بودن در زندگی خود سود ببرند. کودکان مبتلا به اختلالات خاص که بیان عاطفی و اجتماعی آنها مختل می شود، معمولاً از بازی درمانی سود زیادی می برند.

اینها می تواند شامل کودکان مبتلا به اختلالات رفتاری یا اختلالات یادگیری باشد. تحقیقاتی در مورد اثربخشی بازی درمانی بر روی کودکان مبتلا به شرایط زیر انجام شده است:

-اوتیسم

-اختلال نقص توجه و بیش فعالی

-افسردگی

-اختلالات اضطرابی

-اختلال استرس پس از سانحه

-ضربه های جسمی و روحی

-سوء استفاده جنسی

-آزار جسمی یا عاطفی

شما می توانید از طریق سایت دکتر احسان حسینی سیانکی (کلینیک توانبخشی کودکان) اطلاعات بیشتری در خصوص اختلالات ذکر شده کسب کنید.

مزایای بازی درمانی

مردم اغلب از بازی درمانی، مزایایی آن و درک اینکه فرزندانشان از بازی کردن چه مزایایی به دست می‌آورند، بی اطلاع هستند. با این حال واقعیت این است که با یا بدون راهنمایی یک درمانگر، کودکان دوست دارند از طریق بازی ارتباط برقرار کنند، چه شما متوجه شده باشید یا نه.

کودکی که به شدت با اسباب‌ بازی‌ها بازی می ‌کند، ممکن است به عنوان پرخاشگر تلقی شود، در حالی که در واقعیت، ممکن است وضعیت خشونت‌آمیز خانگی را منعکس کند که شاهد آن بوده است. برخی از مزایای بازی درمانی:

-بازی درمانی به کودکانی که در برقراری ارتباط کلامی مشکل دارند، این امکان را می دهد تا از طریق فعالیت های بازی خود را ابراز کنند. به عنوان مثال، کودکی که از صحبت کردن امتناع می ورزد، ممکن است در عوض افکار یا نیازهای خود را ترسیم کند.

-فضایی را ایجاد می کند که در آن کودک احساس راحتی می کند.

-به کودک این امکان را می دهد که روند درمانی خود را به عهده بگیرد. بازی درمانی موثر به کودک این امکان را می دهد که از اسباب بازی ها و وسایلی که با آنها راحت تر است استفاده کند و با سرعت خودش پیش برود.

-این به کودکان کمک می کند تا احساسات خود را درک کنند، به خصوص اگر قبلاً با انجام این کار مشکل داشتند.

-این به کودکان کمک می کند تا مهارت های ارتباطی و اجتماعی خود را با گذشت زمان تقویت کنند. پس از چندین جلسه، کودکی که صحبت نمی کرد ممکن است شروع به بیان چندین عبارت کند.

بازی درمانی چیست؟

اثربخشی بازی درمانی

تحقیقات بیشتری در مورد اثربخشی بازی درمانی هنوز باید انجام شود. در مطالعه ای در سال 2009 در مورد اثربخشی بازی درمانی با کودکان پرخاشگر انجام شد، محققان گروهی از دانش آموزان با سابقه رفتار پرخاشگرانه را به دو گروه تقسیم کردند. یک گروه در معرض بازی درمانی قرار گرفتند و گروه دیگر به عنوان گروه کنترل مورد استفاده قرار گرفتند. در پایان مطالعه، محققان دریافتند که کودکانی که در معرض بازی درمانی قرار گرفته بودند، نسبت به کودکان گروه کنترل بهبود قابل توجهی در رفتارهای پرخاشگرانه نشان دادند.

تجزیه و تحلیل سال 2005 از 93 مطالعه انجام شده بین سال های 1953 تا 2000 در مورد اثربخشی بازی درمانی برای کودکان نیز از این نظریه حمایت می کند که این روش درمانی مؤثری برای کودکان است. والدین کودک درگیر درمان بودند. همچنین نشان داد که این شکل از درمان در سن و جنس موثر به نظر می رسد.

مواردی که در بازی درمانی باید در نظر بگیرید.

در حالی که یک بازی درمانگر جلسات بازی درمانی را رهبری می کند، والدین یا سرپرست کودک نیز نقش مهمی را ایفا می کنند.

بازی درمانگر معمولاً یک مشاوره مشترک با والدین و سرپرست و کودک خواهد داشت و همچنین مشاوره جداگانه با همه طرفین درگیر خواهد داشت. این کار برای درک کامل نیازهای کودک انجام می شود. هنگامی که به دنبال یک بازی‌ درمانگر برای کودک خود هستید، مهم است که اطمینان حاصل کنید که او تجربه و تخصص مربوطه را دارد.

چه طور باید بازی درمانی را شروع کرد؟

اگر فرزندی دارید که ممکن است از بازی درمانی سود ببرد، باید از طریق ارتباط با یک متخصص بازی درمانی دارای تجربه برخورد با کودکان شروع کنید. بازی درمانی معمولاً در چندین جلسه انجام می شود، همچنین مهم است که با فردی که کودک شما احساس راحتی می کند، کار کنید. جهت دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص از طریق شماره های 09202120214-09356117742 با مرکز بازی درمانی تهران تماس حاصل فرمایید.

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید