موقعیت جذاب واگذاری معادن با تمرکز بیشتر ارائه شده است

  • توسط: admin


واگذاری معادن با جدیت بیشتر به معنای اهمیت دادن به فرایند انتقال مالکیت و مدیریت معادن به صورت پایدار و مؤثر است. این روند باید به گونه‌ای انجام شود که منجر به بهره‌وری بیشتر از منابع معدنی، حفاظت از محیط زیست، ایمنی کارگران و توسعه اقتصادی منطقه شود. از اهمیت واگذاری معادن با جدیت بیشتر می‌توان به بهبود فناوری‌های استخراج، کاهش آسیب‌های اجتماعی و زیست‌محیطی، افزایش ظرفیت تولید و اشتغال‌زایی اشاره کرد.

واگذاری معادن با جدیت بیشتر نیازمند هماهنگی بین دولت، بخش خصوصی و جامعه محلی است. این همکاری باید بر اساس اصول شفافیت، عدالت، و حقوق بشری انجام شود. هدف نهایی از این روند، ایجاد یک محیط کسب و کار پایدار و منطقه‌ای است که در آن همه افراد شرکت کننده از منابع معدنی بهره‌مند شوند و در عین حال به حفظ محیط زیست و پایداری اقتصادی منطقه کمک کنند.

به گزارش اقتصادآنلاین، محمدرضا موثقی نیا ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: کل ذخایر معدنی اکتشاف شده در جهان طبق آخرین آمارها، حدود ۲۴۰ میلیارد تن است و سهم ایران از این میزان، حدود ۲۴ میلیارد تن است. همچنین، حدود 12.5 درصد مهم‌ترین خط ذخایر معدنی در کل کره زمین (خط آلپ هیمالیا) به طول ۱۵ هزار کیلومتر در ایران قرار دارد.

وی افزود: از منظری دیگر، 2 ذخیره معدنی بسیار مهم در جهان شامل ذخایر سنگ آهن و ذخایر مس، جزو شاخص های اقتصاد کشورها محسوب می شود. ذخایر سنگ آهن کشور حدود 1.5 درصد کل ذخایر جهان بوده و دارای رتبه نهم جهان قرار هستیم. در ذخایر مس نیز حدود 6 درصد ذخایر مس دنیا در کشور ما ثبت شده و در رتبه پنجم جهان قرار داریم.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به فاصله ظرفیت های معدنی با فرآوری در ایران گفت: امروز در ذخایر سنگ آهن در کل جهان رتبه نهم هستیم، اما در فرآوری رتبه بیست و چهارم. در مس نیز رتبه جهانی ذخایر ما پنجم بوده و در فرآوری محصولات این فلز در رتبه سی و پنجم قرار داریم.

وی ادامه داد: کاهش این فاصله، به جهش تولید در حوزه معدن و صنایع معدنی نیاز دارد و انشاءالله باید با مشارکت مردمی و بخش خصوصی، جهش واقعی در تولید را در سال جاری ایجاد کنیم.

برنامه افزایش 2 برابری ارزش ضمانت صندوق بیمه معدنی

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه امسال ارزش ضمانت صندوق سرمایه گذاری فعالیت های معدنی بیش از 2 برابر نسبت به سال گذشته افزایش می یابد، گفت: برای کاهش خطرپذیری بخش معدن و ترغیب مردم به سرمایه گذاری در معادن کوچک، در سال گذشته حدود 5 همت (5 هزار میلیارد تومان) برای 59 فقره معدن ضمانت کردیم تا بتوانند تسهیلات بگیرند و تجهیزات مورد نیاز را خریداری کنند.

وی ادامه داد: طی مذاکرات صورت گرفته با مدیران سازمان برنامه و بودجه، قرار است در سال جدید، از محل منابع ایمیدرو یا منابع عمومی، ارزش ضمانت صندوق مذکور به حدود 10 همت (10 هزار میلیارد تومان) افزایش یابد. این هم بخشی از برنامه ایمیدرو برای مردمی سازی و افزایش مشارکت مردمی است.

واگذاری معادن با جدیت بیشتر طی امسال

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به برنامه واگذاری معادن به عنوان یکی از برنامه های این سازمان برای افزایش مشارکت مردمی گفت: امسال باید برنامه واگذاری معادن را با جدیت دنبال کنیم. با توجه به اکتشاف ۷ درصد کل کشور و محدود بودن ظرفیت دولت، واگذاری معادن اکتشاف شده جدید جزو برنامه هاست.

وی ادامه داد: روند واگذاری به این صورت است که معادن از مرحله اکتشاف تا بهره برداری در فراخوان ایمیدرو شرکت می‌کنند و پس از ارزیابی فنی و اقتصادی، به افراد یا شرکت های دارای توان و قابلیت بیشتر، معادن مورد نظر برای مدت ۲۰-۲۵ سال واگذار می‌ شوند.

برنامه افزایش3 برابری تجارت گوهرسنگ تا 1405

موثقی نیا با اشاره به سهم 100 میلیون دلاری ایران از تجارت 23 میلیارد دلاری گوهرسنگ در سال 2022 میلادی، تصریح کرد: سهم ایران از این تجارت، کمتر از نیم درصد است. از این رو، برنامه ریزی کردیم تا سال ۱۴۰۵، این میزان را به 300 میلیون دلار (3 برابر) ارتقا دهیم.

وی افزود: در چشم انداز سال ۱۴۱۰، قرار است این عدد را به نزدیک ۹۰۰ میلیون دلار برسانیم. برای این منظور، در کنار برنامه های اکتشاف، آموزش گوهرتراشی در 11 استان، برنامه ریزی شده و قرار است تا 2 ماه آتی، حدود ۷۰۰ نفر تحت پوشش آموزش گوهرتراشی قرار گیرند.

برنامه ارائه تسهیلات مورد نیاز برای توسعه سازندگان ماشین آلات معدنی

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به نیاز حداقل 200 دستگاه حفاری برای تحقق رشد 13 درصدی سالانه برنامه هفتم توسعه بخش معدن، توضیح داد: این تامین هم شامل ساخت داخل می‌شود و در این زمینه، شرکت‌های فناور را شناسایی و سفارش گذاری کردیم. امید داریم این شرکت‌ها توسعه پیدا کنند و همه گونه تسهیلات، امکانات و تسهیل مقررات را انشاالله برای توسعه این شرکت ها در نظر خواهیم گرفت.

وی ادامه داد: تامین خارجی هم روش‌های و منابع خودش را می‌ طلبد. در همین زمینه، امیدواریم بتوانیم بخشی از مراحل اکتشاف را به بخش خصوصی واگذار کنیم تا دستگاه و تجهیزات خود را بیاورند.

مذاکره برای تامین تضمینی مواد معدنی با مشارکت فراسرزمینی

موثقی نیا با اشاره به ضرورت توسعه ذخایر مواد معدنی در راستای توسعه متوازن صنایع معدنی، گفت: اکنون حدود ۴۳ میلیون تن ظرفیت فولادسازی داریم و به‌زودی این میزان ظرفیت به ۵۵ میلیون تن می‌رسد. ظرفیت ذخایر موجود شاید پاسخگوی حدود ۲۰ سال دیگر (با توجه به ظرفیت ۵۵ میلیون تن باشد.

وی افزود: از این رو، استفاده از معادن فراسرزمینی برای ما اجتناب ناپذیر است و برای این منظور، مذاکراتی را با کشورهای مختلف به ویژه کشورهای همسایه – که هزینه‌های حمل و نقل برای ما آسان تر و اقتصادی تر است، انجام داده ایم. در سایر حوزه های مواد معدنی نظیر مس، طلا، سرب و روی و … هم مذاکراتی را با کشورهای آفریقایی و کشورهای همسایه شروع کرده ایم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید