آیا تهرانیها ذخیره کردن آب را جدی میگیرند؟
ذخیره سازی آب امری اساسی و حیاتی برای تهرانیهاست. با توجه به مشکلات شدید کمآبی و کاهش منابع آبی در تهران، انتقال آب از سد به شهر تنها راه حل موقت است و نمیتواند به تنهایی مشکلات را حل کند. به همین دلیل لازم است که راهکارهای دیگری نیز در نظر گرفته شود، از جمله ذخیره سازی آب. اگر اقداماتی در جهت ذخیره سازی آب انجام گیرد، امکان استفاده بهینهتر از منابع آب و کاهش وابستگی به جریانهای سطحی وجود دارد. در نهایت، این اقدامات میتواند منجر به ایجاد یک سیستم جیرهبندی در تأمین آب شهری شود که موجب بهبود مدیریت آب، کاهش فاقدی و افزایش پایداری منابع آبی شهر تهران گردد.
به گزارش آدرینبه نقل از ایسنا، طی روزهای گذشته برای تعدادی از مشترکان شرکت آب و فاضلاب استان تهران پیامک «ذخیرهسازی آب» ارسال شد. متن این پیامک این بود که با توجه به مبحث شانزدهم مقررات ملی ساختمان فراهمسازی مخزن ذخیره آب با گنجایش حداقل ۷۵ لیتر برای هر نفر الزامی است. لطفاً اقدامات لازم را در این خصوص به عمل آورید. »
آنطور که وزارت نیرو اعلام کرده، واقعیت این است که این پیامک ارتباطی به قطعی و نوبتبندی آب در تهران ندارد. از آنجا که سال گذشته بروشور اطلاعیه فوق بین شهروندان توزیع شده بود، مجدداً با آغاز سال جدید، به وسیله پیامک به شهروندان اطلاعرسانی شده است.
ماجرا از این قرار است که همه ساختمانها براساس ابلاغیه مبحث ۱۶ قانون مقررات ملی ساختمان باید نسبت به تجهیز پمپ و مخزن اقدام کنند.
ذکر این نکته ضروری است که برخی ساختمانها به جهت افت فشار آب فقط از پمپ استفاده میکنند که این اقدام نه تنها باعث پایمال شدن حقوق دیگر همسایهها میشود و بیشترین ظرفیت آب شبکه کوچه و محله را به سمت ساختمان خود هدایت میکنند، بلکه تخلف محسوب میشود. زیرا نصب و قرار دادن پمپ بعد از کنتور آب غیرقانونی است. بنابراین شهروندان ابتدا با نصب مخزن بعد از کنتور و سپس نصب پمپ، اقدام قانونی، فنی و تأسیساتی انجام داده و باعث پایداری فشار آب میشوند.
لازم به ذکر است با شروع تابستان و استفاده از کولرهای آبی در روزهای گرم، به جهت اینکه ساختمانها دچار افت فشار آب نشوند، پیامک «ذخیرهسازی آب» ارسال شده است، بحث کمبود و قطعی آب مطرح نیست و در صورت لزوم هرگونه برنامه درخصوص نوبتبندی و قطعی آب حتماً از سوی شرکت آبفای تهران اطلاعرسانی عمومی خواهد شد.
- برچسب ها: