طعمی شهی از سینه مرغ؛ راهنمای گام به گام برای طبخ 9 غذای مختلف

  • توسط: admin


مرغ همواره یکی از مواد غذایی محبوب و مورد توجه در ایران و جهان بوده است. از تمام قسمت‌های مرغ، انواع غذاهای خوشمزه و مختلف می‌توان تهیه کرد، تا از سینه مرغ گرفته تا ران و حتی گردن مرغ. از نظر اقتصادی نیز مرغ گاها گزینه بهتری برای تهیه غذا محسوب می‌شود. آشنایی با غذاهایی که با استفاده از مرغ تهیه می‌شوند، بسیار کاربردی است و امکان تنوع در خوراک خانواده را فراهم می‌آورد. در این نوشته، به تهیه چندین غذای مختلف با سینه مرغ پرداختیم، که در میان آنها می‌توان به شاورما مرغ، ساندویچ مرغ تابه‌ای با سس گوجه پنیری، خوراک مرغ با قارچ و سالاد الویه اشاره کرد. همچنین غذاهایی مانند املت ایتالیایی، زرشک پلو با مرغ و کباب کوبیده مرغ زعفرانی نیز از جمله غذاهای محبوب هستند که با استفاده از سینه مرغ تهیه می‌شوند. امیدواریم این تنوع در غذاهای مختلف با سینه مرغ، شما را ترغیب کند تا آشنایی بیشتری با این غذاها داشته باشید و انواع مختلفی از آنها را طبخ و تجربه کنید.

مرغ همواره طرفداران زیادی در ایران و جهان داشته است. با تمامی بخش‌های مرغ می‌توان غذاهای زیادی درست کرد؛ از سینه مرغ گرفته تا ران مرغ و حتی گردن مرغ همگی می‌توانن یک ماده غذایی پایه برای غذاهای مختلف باشند. از طرفی دیگر مرغ گاها می‌تواند به لحاظ اقتصادی گزینه بهتری برای تهیه غذا باشد. به همین دلیل هم آشنایی با غذاهایی که با مرغ تهیه می‌شوند بسیار کاربردی است. در این مطلب از بلاگ آدرینبه دستور تهیه‌ غذا که با استفاده از سینه مرغ تهیه می‌شوند خواهیم پرداخت.۱- شاورما مرغشاورما مرغ یکی از محبوب‌ترین غذاهای کشور ترکیه و لبنان است که می‌توان آن را با گوشت مرغ و گوشت قرمز و یا حتی ترکیبی از هر دو گوشت تهیه کرد. امروزه این ساندویچ در لیست اکثر فست‌فودی‌ها با قیمت‌های زیادی مشاهده می‌شود اما می‌توان در خانه با هزینه‌ای کمتر آن را تهیه نمود.برای تهیه‌ی این غذای لذیذ به مواد زیر نیاز داریم.مواد لازم برای تهیه‌ی شاورما مرغسینه مرغ بدون استخوان۲ عددماست١ پیمانهپیاز متوسط١ عددروغن زیتون١/٣ پیمانهآب لیموترش١/٣ پیمانهسیر رنده شده٢ حبهزیره سبز١/٢ قاشق چای‌خوریپودر گشنیز١/٢ قاشق چایخوریپاپریکا١ قاشق غذاخوریزردچوبه١/٢ قاشق غذاخوریپودر کاری١ قاشق چای‌خوریپودر زنجبیل و دارچین١ قاشق چایخوری از هرکدامفلفل قرمز، فلفل سیاه و نمکبه میزان لازممراحل تهیه‌ شاورما مرغ ابتدا سینه مرغ را به صورت طولی برش داده و در ظرفی می‌ریزیم. پیاز را به صورت خلالی خرد کرده و به مرغ اضافه می‌کنیم، ماست غلیظ رو هم اضافه می‌کنیم. تمام ادویه‌ها رو هم رو اضافه می‌کنیم. سیر رنده شده و روغن زیتون هم به مواد می‌افزاییم. آبلیمو ترش را به مخلوط مرغ اضافه کرده وبه خوبی مواد رو مخلوط می‌کنیم.نان پیتا که برای این غذا استفاده می‌شود را می‌توان خریداری کرد اما اگر خود قصد تهیه‌ی آن را دارید مطلب زیر را بخوانید.برای ادامه‌ی آموزش طرز تهیه‌ی شاورما مرغ این مطلب را بخوانید.۲- ساندویچ مرغ تابه‌ای با سس گوجه پنیریساندویچ مرغ تابه‌ای غذایی است مانند پنینی مرغ که اگه آن رو با سس گوجه پنیری سرو کنید می‌توانید از یک ساندویچ سالم و خوشمزه‌ی خانگی لذت ببرید.مواد لازم برای تهیه‌ی ساندویچ مرغ تابه‌ای با سس گوجه پنیری برای درست کردن این ساندویچ فوق‌العاده خوشمزه مواد زیر را لازم داریم.مواد لازم ساندویچ مرغ تابه ای با سس گوجه پنیری:سینه مرغ چرخ شده ۳۰۰ گرمپیاز ۱ عددپیازچه ۳_ ۴ عددگوجه فرنگی ۳ عددفلفل دلمه‌ای ۱ عددسیر۱ حبهزردچوبه۱ قاشق چایخورینمک و فلفلبا میزان لازمآویشن ۱ قاشق چایخوریپودر جوز هندی ۱ چهارم قاشق چایخوریپاپریکا ۱ قاشق چایخوریفلفل پرک قرمز۱ قاشق چایخوریروغن زیتون ۱ قاشق غذاخوریآبلیمو ۱ قاشق غذاخوریجعفری خرد شده۲ قاشق غذاخوریگشنیز خرد شده۳ قاشق غذاخوریپنیر پیتزابه میزان لازم (حدودا ۱ و نیم پیمانه) مراحل تهیه ساندویچ مرغ تابه‌ای با سس گوجه پنیری۱- در ابتدا یک عدد پیاز و نصف فلفل دلمه‌ای را رنده می کنیم (از آب آن‌ها برای درست کردن سس استفاده می‌کنیم، پس آن‌ها را دور نریزید) سپس سینه مرغ چرخ شده را به فلفل و پیاز رنده شده اضافه می‌کنیم.۲- پس از هم زدن مواد، تمامی ادویه‌ها را به آن اضافه می‌کنیم.۳- روی مخلوط به دست آمده را می‌پوشانیم و در محیط خنک برای مدت حداقل ۱ ساعت استراحت می‌دهیم.۴- برای درست کردن سس گوجه پنیری گوجه‌ها را خرد کرده و درون تابه‌ای تفت می‌دهیم.۵- فلفل دلمه‌ای خرد شده و پیازچه‌ی خرد شده را به گوجه‌ها اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم.۶- آب فلفل دلمه‌ای و پیاز را که در مرحله‌ی اول جدا کرده بودیم به سس اضافه می‌کنیم سپس به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و جعفری خرد شده را به آن اضافه می کنیم.برای مطالعه ادامه‌ی آموزش طرز تهیه ساندویچ مرغ تابه‌ای با سس گوجه پنیری این مطلب را بخوانید.۳- خوراک مرغ و قارچاگر دوست دارید غذاهای جدید با مرغ را امتحان کنید حتما پیشنهاد می‌شود این خوراک را تهیه نمایید زیرا طعم فوق‌العاده‌ای دارد و به آن مرغ پرشده با قارچ و پنیر نیز می‌گویند.برای تهیه‌ این خوراک که به راحتی درست می‌شود به مواد زیر نیاز داریم.مواد لازم برای تهیه خوراک مرغ با قارچسینه ی مرغ بدون استخوان٢ عددقارچ٢٠٠گرمکره۵٠ گرمپیاز متوسط١ عددسیر٢ حبهخامه١٠٠ میلی لیترشیر یا آب مرغ٢ پیمانهجعفری خرد شده٢ قاشق غذاخوریپنیر خامه ای یا ریکوتا٣قاشق غذاخوریپنیر پیتزا١/٢ پیمانهپودر سیر١/٢ ق غذاخوریپودر پاپریکا١/٢ ق غذاخورینمک، فلفل سیاهبه مقدار لازممراحل تهیه خوراک مرغ و قارچپیاز را خرد کرده و تفت می‌دهیم سپس قارچ و سیر را اضافه می‌نماییم و از روی حرارت بر می‌داریم و جعفری و پنیر را اضافه می‌کنیم. سینه‌های مرغ را از بغل برش داده و در مخلوط نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و پاپریکا مرینیت می‌کنیم. ترکیب قارچ و پنیر را به عنوان مواد میانی داخل برش سینه مرغ قرار داده و روی مواد، پنیر پیتزا می‌ریزیم. سینه مرغ را در کره تفت می‌دهیم تا کمی سرخ شود.در این مرحله برای تهیه‌ی سس مقداری کره در تابه ریخته و سیر خرد شده را به آن اضافه می‌کنیم سپس خامه، نمک و فلفل را اضافه کرده و شیر یا آب مرغ را به آن اضافه می‌نماییم و با مرغ مخلوط می‌کنیم. در مرحله‌ی آخر روی ماهیتابه را با فویل پوشانده و تابه را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه داخل فر با دمای ١٨٠ درجه می‌گذاریم تا مرغ کاملا پخته شود.برای ادامه‌ی آموزش خوراک مرغ و قارچ این مطلب را بخوانید.۴- سالاد الویه مجلسیسالاد الویه که همه ما با آن آشنایی داریم در واقع یک سالاد روسی است و در اروپا نیز آن را با نام سالاد روسی می‌شناسند. در روسیه به جای خیار‌شور معمولاً از خیار استفاده می‌شود و از کالباس به جای مرغ استفاده می‌کنند. در این طرز تهیه با نوع دیگری از الویه آشنا می‌شویم.برای درست کردن این سالاد روسی و پرطرفدار به مواد زیر نیاز داریم.مواد لازم برای تهیه الویه مجلسیسینه مرغ۴۰۰ گرمپیاز متوسط۱ عددسیب‌زمینی متوسط۴ عددتخم‌مرغ۳ عددنخودفرنگی۱ لیوانخیار شور خرد شده۱ لیوانسس سالاد الویه۵ قاشق غذاخوریآب مرغ۳ قاشق غذاخورینمک و فلفل سیاهبه میزان دلخواهآب‌لیمو یا لیموترش یا سرکهبه مقدار لازمآب۱ استکانمراحل تهیه سالاد الویه مجلسی سینه مرغ را با یک پیاز متوسط، یک استکان آب و نمک آب پز می‌کنیم. سیب‌زمینی را آب پز کرده و پوست می‌گیریم و به قطعات نگینی خیلی کوچک و هم‌ اندازه ریز می‌کنیم.تخم مرغ‌ها را به مدت ۲۰ دقیقه در آب گذاشته تا آب پز شود سپس آن‌ها را رنده کرده و به سیب‌زمینی اضافه می‌کنیم. خیار شور خرد شده را به همراه نخود فرنگی به مخلوط مرغ و سیب زمینی و تخم مرغ اضافه می‌کنیم. و در مرحله آخر سس سالاد الویه را به مواد اضافه می‌کنیم.برای ادامه‌ی آموزش تهیه سالاد الویه مجلسی این مطلب را بخوانید.۵- املت ایتالیایی با سینه مرغاز قدیم ایتالیایی‌ها آشپز‌های خوبی بوده‌اند و غذاهای بسیاری به جهانیان معرفی کرده‌اند که با بسیاری از آن‌ها آشنایی داریم. غذایی که امروز به سراغ درست کردن آن می‌رویم املتی است به نام فریتاتا که در ایتالیا طرفداران بسیاری دارد و بسیار ساده نیز قابل تهیه است.برای تهیه این املت فوق‌العاده خوشمزه به مواد زیر نیاز داریم:مواد لازم برای تهیه املت ایتالیاییسینه مرغنصف یک عددروغن۱ قاشق غذاخوریقارچ۲۰۰ گرمسیب زمینی۲ عددگوجه۱ الی دو عددپیاز درشت۱ عددتخم مرغ۳ عددذرت۳ قاشق غذاخورینمک و ادویه دلخواه ( فلفل، زردچوبه، آویشن)به مقدار لازمپنیر پیتزابه مقدار لازممراحل تهیه املت ایتالیایینصف سینه مرغ رو با یک عدد پیاز خرد شده تفت می‌دهیم تا تغییر رنگ دهد سپس ادویه‌ها را به آن اضافه می‌کنیم. مرغ را درون آب جوش قرار داده تا بپزد و پس از خنک شدن آن را تکه تکه می‌کنیم.سیب زمینی ها را نگینی خرد کرده و داخل تابه با روغن سرخ می‌کنیم.پیاز را خرد کرده و تفت می‌دهیم تا طلایی شود سپس قارچ رو به پیازها اضافه کرده و حرارت رو کمی بالا می‌بریم.گوجه نگینی خرد شده و ذرت را به پیاز و قارچ اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا گوجه ها بپزند. سپس مرغ و سیب‌زمینی را به مخلوط اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم. پس از هم زدن و یک دست کردن تخم‌مرغ‌ها آن را به صورت یک‌دست روی مخلوط می‌ریزیم. پس از پختن تخم‌مرغ‌ها روی آن پنیر پیتزا ریخته و درون فر قرار می‌دهیم تا پنیر طلایی شود.برای ادامه‌ی آموزش تهیه املت ایتالیایی این مطلب را بخوانید.۶- چیکن کوردن بلو یا رولت مرغ سوخاریکوردن بلو نوعی غذای آمریکایی‌ست که در اصل از آشپزی فرانسوی الهام گرفته شده است. این غذا گوشتی‌ است که بین آن ژامبون و پنیر قرار می‌دهند و بعد سرخ می‌کنند و با سس سرو می‌شود. این غذا برخلاف نام به ظاهر سختش بسیار راحت و بی‌دردسر آماده می‌شود و بسیار خوشمزه و لذیذ است. یک گزینه بسیار مناسب و شیک و یک وعده غذایی بسیار خوشمزه برای مهمانی‌ها و مجالس نیز است.مواد لازم جهت تهیه چیکن کوردن بلو:سینه مرغ بدون استخوان۱ عددژامبون یا کالباس دو تا سه ورقپنیر گودا یا ورقه ای به میزان لازمفلفل سیاه۱/۲ قاشق چایخوریپودر سیر و پیاز ۱/۲ قاشق چایخورینمک به میزان لازمپودر سوخاریبه میزان لازمآرد سفید به میزان لازمتخم مرغیک عددروغن سرخ کردنی به میزان لازممراحل تهیه چیکن کوردن بلوبرای شروع کار ابتدا سینه مرغ را افقی برش بدهید و سپس آن را به دو قسمت تقسیم کنید تا کمی نازک‌تر شود.هر برش را بین سلفون قرار بدهید و با بیفتک‌کوب یا وردنه به خوبی بکوبید تا کاملا پهن و نازک شود. ولی دقت کنید که سینه مرغ پاره نشود. نازک کردن مرغ به این خاطر است که در زمان سرخ کردن خام نماند و به خوبی بپزد.بعد از اینکه سینه‌های مرغ را با بیفتک‌کوب به خوبی نازک و پهن کردید، تمام قسمت‌های سینه‌ی مرغ را به نمک و فلفل سیاه و پودر سیر و پیاز آغشته کنید.برای خواندن طرز تهیه کامل چیکن کوردن بلو کلیک کنید. ۷- زرشک‌ پلو با مرغ مجلسیزرشک پلو با مرغ یک غذای اصیل و مجلسی ما ایرانی‌هاست. با ما همراه باشید تا از میان انبوه روش‌های پخت این غذای خوشمزه، یک روش ساده و استاندارد، با حفظ حداکثری عطر و طعم دلپذیر مرغ رو به شما آموزش بدهیم. بدون‌ شک اگر بخواهیم به یک توریست چند غذای ایرانی و مجلسی را معرفی کنیم، حتما زرشک پلو با مرغ یکی از آن‌هاست. مراحل تهیه زرشک پلو با مرغمراحل تهیه زرشک پلو با مرغ به شرح زیر است:در اولین مرحله روغن‌ را داخل تابه ریخته و تکه‌های مرغ رو با فاصله مناسب می‌چینیم.سپس ادویه، زردچوبه و فلفل قرمز را در هر دو طرف تکه‌های مرغ می‌پاشیم تا کاملا طعم‌دار شوند. مرغ‌ها در حال سرخ شدن هستند، اما برای اینکه از پخت درون مرغ هم خیالمان راحت شود در ماهیتابه را می‌بندیم. توجه کنید اصلا نیازی نیست آب بریزید. مرغ از تبخیر آب خودش و پس از ترکیب شدن با ادویه، درون ماهیتابه ضمن سرخ شدن به‌ صورت کامل پخته می‌شود. بنابراین پس از اضافه کردن ادویه‌جات به مرغ، برگ‌‌بو‌، چوب دارچین و پیاز را روی تکه‌های مرغ چیده و‌ سر تابه را می‌گذاریم؛ با حرارت خیلی کم زمان می‌دهیم تا کاملا مغز پخت شوند. حدودا پس از گذشت ۳۰ دقیقه مرغ‌ها از حالت خامی خارج خواهند شد.برای ادامه رسپی این غذای مجلسی و خوشمزه روی لینک طرز تهیه زرشک پلو با مرغ کلیک کنید.۸- ته چین مرغ مجلسیته چین یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که به دلیل طعم دلچسب و ظاهر شیک، در مراسم، مجالس و مهمانی‌های ایرانی جا باز کرد و سبب شد جزو اصلی‌ترین غذاهایی باشد که باید در منوی غذایی ایرانی وجود داشته باشد.این غذای مجلسی طرز تهیه آسانی دارد و با مواد اولیه در دسترسی همچون برنج، سینه مرغ، پیاز، زعفران، خلال پسته، زعفران، ماست چکیده و… طبخ می‌شود.مراحل تهیه ته چین مرغمراحل تهیه ته چین مرغ مجلسی به شرح زیر است:در ابتدا سینه مرغ را به همراه چند پیمانه آب و پیاز خرد شده و زرد چوبه در داخل یک قابلمه می‌ریزیم. سپس قابلمه را بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا مرغ شروع به پختن کند.بعد از پخته شدن سینه مرغ، قابلمه را از روی اجاق گاز برداشته و صبر می‌کنیم تا کمی سرد شود. سپس سینه مرغ را کاملا ریش ریش کرده و در یک ظرف می‌ریزیم.پس از پاک کردن برنج، آن را دو بار می‌شوییم. در داخل قابلمه‌ای که از قبل انتخاب کرده‌ایم، چند پیمانه آب، نمک و مقداری روغن را به همراه برنج ریخته و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار می‌دهیم.پس از گذشت چند دقیقه، برنج را تست می‌کنیم و زمانی که برنج به اندازه کافی نرم شد (به طوری که اطراف برنج پخته و مغز آن کمی سفت باشد)، برنج آماده‌ آبکشی است. لازم است برای آبکشی برنج، از آب ولرم استفاده کنیم.سپس  تابه مناسبی را انتخاب کرده و درون آن روغن می‌ریزیم. سپس بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار می‌دهیم. پس از اینکه روغن داغ شد، سینه مرغی که ریش ریش کردیم را در روغن شروع به تفت دادن می‌کنیم.برای ادویه ته چین مرغ از مقداری دارچین، نمک و فلفل سیاه استفاده می‌کنیم و به موادی که داخل تابه قرار دارد اضافه کرده و مجدد شروع به تفت دادن مرغ می‌کنیم.برای ادامه رسپی این غذای همه‌پسند و خوشمزه روی لینک طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی کلیک کنید.۹- کباب کوبیده مرغ زعفرانیکباب کوبیده مرغ یکی از انواع کباب‌های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که طرز تهیه آسانی دارد و با چند قلم مواد اولیه ساده قابل تهیه است. این کباب، نسخه دیگری از کباب کوبیده گوشت به حساب می‌آید که با مرغ طبخ می‌شود. به همین دلیل، برای کسانی که به گوشت علاقه‌ای ندارند، عالی خواهد بود.مراحل تهیه کباب کوبیده مرغ زعفرانیمراحل تهیه کباب کوبیده مرغ زعفرانی به شرح زیر است:در مرحله اول سینه مرغ شسته شده را با چرخ‌ گوشت چرخ کنید. می‌توانید از غذاساز هم کمک بگیرید، البته چرخ گوشت نتیجه بهتری به شما خواهد داد. سپس سینه مرغ چرخ شده را با پیاز و سیر رنده شده، نمک و فلفل سیاه، خامه صبحانه و زعفران سابیده شده مخلوط کنید. (زعفران را دم نکنید).اکنون مواد را با دست ورز دهید تا یکدست شود و روی آن سلفون بکشید. اجازه دهید یک ساعت در یخچال استراحت کند. در صورت تمایل، می‌توانید در این مرحله از فلفل دلمه‌ای هم استفاده کنید.بعد از گذشت ۱ ساعت، ظرف را از یخچال خارج کنید. آن را میان کیسه پلاستیکی قرار دهید و از کباب زن ساده کمک بگیرید. به مواد حالت دهید؛ می‌توانید در این مرحله از دست هم استفاده کنید.برای ادامه رسپی این غذای جذاب و لذیذ روی لینک طرز تهیه کباب کوبیده مرغ کلیک کنید.این بود طرز تهیه انواع غذا با سینه مرغ. امیدوارم لذت برده باشید. در سرویس آشپزی ما را دنبال کنید.امیررضا هستم، فخاریان. به چند تا چیز خیلی علاقه دارم: نوشتن، آشپزی، سینما و کتاب. چند سالی میشه همه اینا رو در کنار هم پیش می‌برم. الان هم خوشحالم که فرصتش هست تا دو تا از چیزهای مورد علاقه‌ام رو با هم ترکیب کنم!

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید