جادویی کاهش فقر مطلق در ایران
فقر مطلق یکی از مشکلات اساسی و جامعهشناختی در ایران بوده است که بسیاری از افراد را تحت فشار نیازهای اساسی زندگی قرار داده بود. اما با توجه به تلاشهای دولت و سازمانهای مربوطه، فقر مطلق در ایران به طور قابل توجهی کاهش یافته است.
اقدامات متعددی از جمله افزایش دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی، ارتقاء سطح تحصیلات و مهارتهای کاری، تسهیلات دریافت وامهای بانکی برای کارآفرینی و توسعه کسب و کارها، و ارائه برنامهها و کمکهای مالی به خانوادههای نیازمند، برای کاهش فقر مطلق در ایران انجام شده است.
این تحولات موجب بهبود شرایط زندگی مردم و افزایش رضایتمندی آنها شده است. با این وجود، هنوز تاکنون بسیاری از افراد به دلیل مشکلات اقتصادی و اجتماعی دچار فقر مطلق هستند و به دنبال راههای جدیدی برای کمک به آنها برای خروج از این وضعیت هستند.
به گزارش اقتصا آنلاین به نقل از مهر، بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد فقر مطلق در ایران طی ۲ سال گذشته کاهش قابلملاحظهای داشته است. بنابراین گزارش این نهاد بینالمللی فقر مطلق را بر پایه درآمد روزانه ۲.۱۵ دلار برای هر نفر (بر اساس شاخص برابری قدرت خرید بهقیمت ثابت سال ۲۰۱۷) تعریف کرده است و این رقم حداقل مبلغی است که یک نفر برای تأمین نیازهای ضروری زندگی خود به آن نیاز دارد.
بر این اساس در آغاز فعالیت دولت سیزدهم نسبت جمعیت دارای فقر مطلق به کل جمعیت در ایران ۰.۸ درصد بوده است اما این رقم در سال ۲۰۲۱ به ۰.۷ درصد و در سال ۲۰۲۲ به ۰.۵ درصد کاهش یافته است.
بدین ترتیب فقر مطلق در ایران طی دو سال متوالی کاهشی بوده و نسبت جمعیت دارای فقر مطلق به کل جمعیت طی این مدت مجموعاً ۳۷ درصد کمتر از سال ۲۰۲۰ یعنی سال آخر فعالیت دولت قبل بوده است.
- برچسب ها: فقر مطلق