کاوشی در تفاوت بین توتهای سیاه و سفید: آشنایی با این میوههای مختلف
توت یک میوه خوشمزه و مقوی است که به صورت تازه و خشک مصرف میشود. این میوه شیرین دارای ارزش غذایی بالا بوده و به دو نوع توت سیاه و توت سفید تقسیم میشود. توت سفید برگهای نوک تیز و دندانهدار دارد و میوه آن به رنگ سفید است. این میوه بومی شمال چین است و در مناطق مختلفی از جهان کشت میشود. توت سفید دارای خواص درمانی برای بیماریهای مختلف از جمله یبوست و دیابت استفاده میشود.
از طرفی، توت سیاه دارای ارتفاع ۲۰ متر است و برگهایش به رنگ سبز تیره است. میوه توتسیاه به رنگ بنفش تیره است و طعم ترش و شیرینی دارد. این میوه به عنوان یک درمانگر طبیعی برای بیماریهای مختلف از جمله جذام و کزاز استفاده میشود. هر دو نوع توت دارای فواید و خواص درمانی زیادی هستند و در طب سنتی به عنوان داروهای طبیعی استفاده میشوند. از همه مهمتر، توتسیاه با مزه اسیدی و مطبوعی که دارد به عنوان یک میوه خوشمزه و مفید برای سلامتی مصرف میشود.
توت میوه خوشمزه تابستانی است که طعم شیرینی دارد و به صورت توت تازه یا خشک استفاده میشود. این میوه شیرینی و مقوی خواص و ارزش غذایی بالایی دارد و به دو شکل توت سیاه و توت سفید وجود دارد. اما این دو نوع توت چه تفاوتهایی با هم دارند؟در این مقاله از آدرینبلاگ همراه ما باشید تا تفاوتهای توت سیاه و سفید را بررسی کنیم.مقایسه تفاوتهای توت سیاه و سفیددر ادامه با بررسی مشخصهها و ترکیبات توت سفید و سیاه به مقایسه تفاوت بین این دو میوه میپردازیم.توت سفید و مشخصههای آندرخت توت سفید سریع رشد میکند و برگهای آن به شکل نوک تیز و دندانهدار است. برگهای توت در زمستان می ریزند و میوه توت نیز به طول ۲ تا ۲.۵ سانتیمتر به رنگ سفید است.توت سفید بومی شمال چین است و از آنجا به مناطق دیگر نیز برده شده است. در حال حاضر توت سفید در نواحی مختلفی از هند، افغانستان، ایران و… کشت می شود. هر ۱۰۰ گرم توت سفید خشک ۳۶۰ کالری دارد.ترکیبات توت سفیدتوت سفید از نظر ترکیبات شباهت زیادی به توت سیاه دارد با این تفاوت که توت سیاه ترکیبات بنفش و قرمز رنگ آنتوسیانین و اسیدهای گیاهی را دارد.موارد مصرف توت سفیدتوت سفید طبع گرمی دارد و در طب سنتی توصیه به مصرف به همراه زیره و سکنجبین شده است. توت سفید برای درمان یبوست و دیابت استفاده میشود. همچنین از پوست درخت آن نیز برای درمان سرفه، خس خس سینه، سردرد، زخم چشم و به عنوان گیاه ادرارآور استفاده میشود.توت سیاه و مشخصههای آنتوت سیاه درختی با برگهای ریز به ارتفاع ۲۰ متر است که برگهای نامنظم و دندانهدار آن به رنگ سبز تیره است. میوه توتسیاه یا شاتوت نیز به رنگ بنفش تیره است میوه تازه آن مزه ترش و شیرینی دارد.همه بخشهای درخت توت سیاه از جمله برگ، پوست، ریشه و میوه آن خواص درمانی دارد. توت سیاه به طور کلی در همه نقاط ایران بخصوص شمال، غرب، جنوب غربی کشت میشود.بیشتر بخوانید: میزان مجاز مصرف روزانه توت خشک چقدر است؟انواع توت سیاهانواع توت سیاه به شرح زیر است:ولینگتون: ویلنگتون به رنگ قرمز و به طول ۳ و عرض ۱ سانتیمتر با بافت نرم و طعم خوشمزه است که چندین هفته طول میکشد تا میوه آن برسد.کیستر: کسیتر نوعی توتسیاه درشت به رنگ بنفش تیره یا سیاه است که میوه کاملا رسیده آن به رنگ قرمز روشن و با مزه شیرین است.چلسی: نوع دیگری از توت سیاه به رنگ قرمز رنگ و خوشطعم است که از آن برای تهیه انواع مربا، شربت و پای استفاده میشود. درخت چلسی هر دو سه سال میوه میدهد.ترکیبات توت سیاهتوت سیاه شامل گلوکز، پروتئین، مواد رنگی، اسید مالیک، سیتریک، تارتریک و پکتین است.موارد مصرف توت سیاهدر طب سنتی از تمام قسمتهای درخت توتسیاه استفاده میشود و خواص درمانی متعددی دارد. از جمله فواید این میوه می توان به درمان جذام، کزاز، اشاره کرد.برگهای درخت توت سیاه نیز خاصیت ضد باکتریایی دارد که برای کاهش قند خون، تسکین دندان درد، به عنوان ملین و بهبود مشکلات چشمی کاربرد دارد. ساقههای درخت توت سیاه نیز ادرارآور، کاهش دهنده فشار خون و ضد سرفه است.از همه مهمترین میوه توت سیاه است که با مزه اسیدی و مطبوعی که دارد میتوان به صورت تازه یا پخته شده به شکل مربا و شربت مصرف کرد. در داروسازی نیز از مزه و رنگ توت سیاه برای تولید انواع شربت استفاده میشود.بیشتر بخوانید: طرز تهیه سالاد توت سیاه با پنیرهمانطور که در این مطلب از مجله دانستنی آدرینبیان شد توت سفید و سیاه از نظر ترکیبات بسیار به هم شباهت دارند اما توت سیاه ترکیباتی دارد که موجب شده رنگ آن قرمز یا بنفش تیره شود. از انواع توت سفید و سیاه برای درمان بیماریهای مختلف از جمله سرماخوردگی، مشکلات ریوی، دیابت، فشار خون و … استفاده میشود.
- برچسب ها:











