لرستان در گیرا یک بحران آبی کشنده
لرستان یکی از استانهای غربی ایران است که با مشکلات شدید خشکسالی روبرو است. حدود ۸۸ درصد از این استان درگیر شرایط نگرانکننده خشکسالی است و منابع آبی آن به شدت کاهش یافته است. این مسئله باعث ایجاد مشکلات جدی برای مردم این منطقه شده و بر روی فعالیتهای کشاورزی، دامپروری و زندگی روزمره تاثیر منفی گذاشته است.
خشکسالی در لرستان باعث کاهش تولید محصولات کشاورزی، کمبود آب برای آبیاری زمینهای کشاورزی، کاهش تولید شیر و گوشت در دامداری و افزایش نیاز به آب شرب شده است. این مشکلات بر اقتصاد و زندگی مردم این منطقه تاثیر منفی گذاشته و نیاز به اقدامات فوری و موثر برای مدیریت منابع آب و پیشگیری از خشکسالی را احساس میکند.
به گزارش آدرینبه نقل از تسنیم، بهروز مرادپور، صبح امروز، در ستاد پیشگیری و هماهنگی فرماندهی عملیات پاسخ به بحران لرستان، گفت: متوسط بارش این استان از ابتدای سال زراعی ۴۲۹ میلیمتر است که نسبت به سال گذشته پنج درصد و در بلندمدت دو درصد کاهش بارندگی داشتهایم.
او با بیان اینکه پنج هشدار زرد، دو هشدار نارنجی و یک هشدار قرمز از ابتدای امسال صادر شده است، اضافه کرد: جلسات بحران نیز برای هشدارهای قرمز هواشناسی تشکیل شده است.
مدیرکل هواشناسی لرستان با تأکید بر اینکه درستیسنجی هشدارهای هواشناسی این استان ۸۵ درصد است، یادآور شد: ۱۲۶ میلیمتر بارش در روزهای پایانی ۱۴۰۲ بهصورت نقطهای در مناطق جنوبی ثبت شد.
مرادپور با اشاره به شرایط خشکسالی در لرستان بیان کرد: ۸۸درصد مساحت این استان طی ۱۰سال اخیر درگیر خشکسالی است که از این میزان ۲۲درصد تحتتأثیر خشکسالی خفیف است.
او با بیان اینکه نیمۀ جنوبی لرستان بیشترین تأثیر خشکسالی را دارد، اضافه کرد: ۴۲درصد مساحت این استان تحتتأثیر خشکسالی متوسط، ۲۰درصد خشکسالی شدید و چهار درصد خشکسالی بسیار شدید است.
مدیرکل هواشناسی لرستان با اشاره به وجود ۱۱۴ایستگاه بارانسنجی در این استان، یادآور شد: سامانۀ هشدار سیل بهصورت کامل در لرستان راهاندازی و تجهیز شود.
- برچسب ها: خشکسالی