طرز تهیه 5 نوع غذای خوشمزه با استفاده از گردو
کمتر کسی است که از خواص غذایی فراوان گردو بیاطلاع باشد. این مغز لذیذ که سرشار از پروتئینها، مواد معدنی، آنتیاکسیدان و ویتامین است، میتواند به عنوان یک ماده غذایی اصلی، در آشپزی مورد استفاده قرار بگیرد. استفاده از دانه های خوراکی در غذا در سراسر دنیا امری متداول است. بنابراین اگر گردو بدون پوست ایرانی دارید، دست به کار شوید و یکی از چند مدل غذا با گردو که در ادامه معرفی میکنیم را در خانه بپزید.
-
خورشت فسنجان
بدون تردید خورشت فسنجان یا فسنجون، یکی از معروفترین و اصیلترین غذاهای ایرانی است. گردو هم یکی از ارکان اصلی تهیه این غذای خوشمزه است. برای تهیه فسنجان ابتدا پیاز را سرخ کنید، به آن کمی زردچوبه اضافه کنید سپس گردوی پودرشده را همراه با آن تفت دهید. کمی که رنگ گردو پررنگ شد، آب بریزید و اجازه دهید جوش بیاید. بعد از جوش آمدن، وقت اضافه کردن مرغ تفت دادهشده یا توپکهای گوشت چرخکرده و پیاز است.
کمی بعد باید چاشنیهای غذا را اضافه کنید. رب انار، رب الوچه، شکر و نمک چاشنیهای مهم این غذا هستند. اندازه آنها تا حد زیادی به ذائقه شما بستگی دارد که دوست دارید خورشت فسنجانتان شیر، ترش یا ملس باشد. ترکیب این خورشت همراه با پلو زعفرانی ایرانی، بینظیر است. فسنجان بهعنوان غذایی که با گردو درست می شود، از خورشتهای اصیل و لوکس ایرانی به شمار میآید.
مواد لازم برای تهیه خورشت فسنجان برای 4 نفر: یک پیاز بزرگ، 400 گرم پودر گردو، حداقل 400 گرم گوشت یا 4 تکه بزرگ مرغ، رب انار یا آلوچه 3 تا 4 قاشق غذاخوری، کمی روغن و نمک و زردچوبه به مقدار دلخواه.
لازم به یادآوری است که روشهای مختلفی برای تهیه این غذا وجود دارد، ممکن است در منطقه شما شیوه یا مواد مورد استفاده در این خورشت متفاوت باشد.
-
کوکو گردو
یکی از خوشمزهترین و سریعترین غذاهایی که میتوانید با استفاده از گردو درست کنید، کوکوی گردو است. برای تهیه این کوکو برای 4 نفر بین 16 تا 20 عدد گردو بردارید و آنها را پودر کنید. سپس یک پیاز متوسط را رنده و به آن اضافه کنید. بعد 3 تا 4 عدد تخم مرغ در این ترکیب بشکنید و خوب به هم بزنید. حالا مقداری نمک هم اضافه کنید.
سپس در یک تابه متوسط کمی روغن بریزید و صبر کنید تا خوب داغ شود. مایه کوکو را داخل تابه بریزید و در آن را بگذارید تا خوب مغزپخت شود. بعد از چند دقیقه کوکو را برش بزنید و پشت رو کنید. پس از سرخ شدن طرف دیگر، کوکو شما آماده است. میتوانید این کوکو را با عدسپلو، پلوی سفید، نان و… میل کنید. اگر حواستان نباشد این کوکو خیلی سریع میسوزد، پس حرارت آن را کم کنید و برای پشت رو کردن، زود به سراغش بروید.
-
کالجوش
اگر به دنبال دستور پخت غذا با گردو هستید، کالجوش را هم امتحان کنید. این غذا با اینکه ساده به نظر میرسد اما سرشار از کلسیم، پروتئین و املاح معدنی است. برای پخت کالجوش ابتدا یک پیاز را با چند حبه سیر سرخ کنید. بعد به آن مقداری زردچوبه اضافه کنید. وقتی این دو طلایی شدند، کشک را که از قبل با کمی آب رقیق کردهاید روی آن بریزید. حالا صبر کنید که این ترکیب جوش بیاید و کمی قل بزند. کمی نعنای خشک را که با روغن تفت دادهاید با احتیاط به آن اضافه کنید. غذای شما آماده است، در ظرف سرو افراد کمی نان خوردشده و سپس مقداری از ترکیب کشکی بریزید و هم بزنید. حالا وقت اضافه کردن و تزیین غذا با گردو پودر یا خردشده است. (کالجوش هم از آن غذاهایی است که دستور پختهای متفاوتی دارد).
از انواع دیگر غذا با کشک و گردو، میتوان به کشک بادمجان (از انواع غذا با گردو و بادمجان) و کشک کدو اشاره کرد.
-
زیتون پرورده
زیتون پرورده یک پیشغذای لذیذ است که در تهیه آن از مغز گردو استفاده میشود. طرز کار هم به این ترتیب است که ابتدا زیتونهای بدون هسته را خیس میکنیم تا شوری آن برود. سپس گردو دوبار چرخشده را به آن اضافه میکنیم. بعد هم رب انار، آبلیمو، دانههای خشکشده انار و سبزیجات معطر را به آن اضافه و مخلوط میکنیم.
-
دسر کدو حلوایی
اگر دنبال غذا با کدو حلوایی و گردو میگردید، بهترین گزینه برای شما دسر کدو حلوایی است. برای تهیه این دسر، روی کدو حلوایی شکر بریزید و صبر کنید تا آب بیندازد. سپس آن را بپزید. پس از اینکه کدوها خوب پخت در ظرف سرو بکشید و با پودر دارچین، گردو خردشده و گل محمدی تزیین کنید. ضمنا اگر به دنبال غذا با خرما و گردو میگردید، پیشنهاد ما یک دسر دیگر، یعنی رنگینک است.
در این مقاله کوشیدیم چندین نوع خوراک از غذا های با گردو را به شما معرفی کنیم. احتمالا این مقاله میتواند به پرسش «با گردو چه غذایی درست کنیم» شما پاسخ دهد و کارساز باشد.
- برچسب ها: