راز تهیه شله گندی به روش لری: شیرینی ساده و دلپذیر
شله گندی یک غذای بسیار محبوب و سنتی در فرهنگ و آشپزی لرستان است. این غذا با مواد اولیه ساده مانند عدس، برنج، انار خشک و پیاز تهیه میشود. طبخ این غذا نیز به روش سنتی و با توجه به مراحل خاصی اتفاق میافتد.
مراحل تهیه شله گندی شامل خیساندن و پخت عدس و برنج، افزودن انار خشک و پخت مواد با هم، تهیه سس پیاز و ادویهها و ترکیب کردن همه مواد به همراه زمان دادن به شله برای غلظت مناسب آن است. این غذا با گرم یا خنک سرو شده و با ترکیب پیاز داغ و دانه انار تزیین میشود.
شله گندی یکی از غذاهایی است که به دلیل طعم خوشمزه و بافت نرماش بسیار محبوب است و معمولا در مراسمها و جشنهای لرستانی به عنوان یک غذای اصیل و خوشمزه سرو میشود. این غذا غنی از پروتئین و باعث افزایش انرژی و سیری طولانی مدت است.
شله گندی یکی از غذاهای بسیار قدیمی و سنتی است که اصالت آن به لرستان برمیگردد. در زبان لری به عدس، گندی گفته میشود و شله گندی به معنای آش عدس است. شله گندی با مواد اولیه ساده و در دسترسی تهیه میشود و جز یکی از غذاهای بسیار محبوب لری است.ما امروز در این بخش از آدرینبلاگ یکی از سادهترین و خوشمزهترین روشهای تهیه شله گندی را به شما آموزش خواهیم داد. پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.طرز تهیه شله گندیمدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه این غذا ۹۰-۱۲۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب سادهای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجمهای بیشتری این شله خوشمزه را تهیه و نوش جان کنید.درجه سختی تهیه این غذا در دستهبندی متوسط قرار دارد.مواد لازم جهت تهیه شله گندی:عدس ۱/۵ پیمانهبرنج نیم دانه۱/۲ پیمانهانار خشک۱/۲ پیمانهپیاز۱ عددنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار دلخواهروغنبه مقدار لازممرحله اول: آماده سازی عدس و برنجعدس را تمیز کنید، با مقداری آب بشویید و عدس را در کاسهای بخیسانید. در این بازه زمانی چندین بار آب روی عدسها را عوض کنید.خیساندن حبوبات پیش از پخت آنها تا حد زیادی نفخ حبوبات را میگیرد و فرایند پختشان را آسانتر میکند.برنج را به همین ترتیب تمیز کنید و با مقداری آب بخیسانید.مرحله دوم: پخت عدسعدسهای خیسانده شده را درون قابلمه مناسبی بریزید.مقداری نمک و آب به آن اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید.قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و ۳۰-۴۰ دقیقهای منتظر بمانید تا عدسها بپزند.مرحله سوم: پخت برنجبرنج خیسانده شده را با مقداری نمک، آب و روغن درون قابلمه مناسبی بریزید.قابلمه را روی حرارت کم بگذارید و زمان دهید تا برنج بپزد و نرم شود.توجه داشته باشید که برای تهیه این غذا باید برنج کاملا بپزد و دانههای آن له شود.پس مقدار بیشتری آب به قابلمه اضافه کنید.در این بازه زمانی چندین بار محتوای درون قابلمه را به هم زنید تا برنج ته نگیرد.بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش شولی کاشانمرحله چهارم: افزودن انار خشک و عدس پخته شدهپس از پخت برنج، عدس پخته شده و انار خشک را به قابلمه برنج اضافه کنید.کمی مواد را به هم زنید و اگر آب غذا کم است کمی آب جوش به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.درب قابلمه را ببندید و زمان دهید با حرارت کم شله بپزد.مرحله پنجم: آماده سازی پیازپیاز را پوست بگیرید و بشویید. آن را به صورت خلالی خرد کنید، درون تابه مناسبی مقداری روغن بریزید و تابه را روی حرارت گذارید.منتظر بمانید تا روغن کمی داغ شود سپس پیازهای خلالی خرد شده را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.در همین مرحله مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به پیازها زنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.حال باید ترکیب فوق را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.همه مواد را به هم زنید و کمی زمان بدهید تا شله به غلظت مناسب رسد.پس از پخت شله را از روی حرارت بردارید و در ظرف سرو بریزید.با مقداری پیاز داغ و دانه انار به دلخواه شله را تزیین کنید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش شله مشهدیامیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی آدرینمورد توجه شما علاقهمندان به آشپزی و غذاهای سنتی قرار گرفته باشد و شما نیز همانند روش فوق این شله گندی بسیار خوشمزه و مقوی را تهیه و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها: