طرز تهیه آش انار گیلانی خوشمزه با لبو؛ مخصوص فصل سرما

  • توسط: admin


مناسب برای

4-5 نفر

زمان آماده‌سازی

100-120 دقیقه

آش انار، نگین سفره‌های شب یلداست که طرفداران غذاهای ترش را به وجد می‌آورد. این غذای اصیل به روش‌های متنوعی (با گوشت قلقلی یا بدون آن) طبخ می‌شود، اما ما در این مطلب از مجله اکالا، طرز تهیه آش انار گیلانی با لبو را به شما آموزش می‌دهیم. اگر به دنبال تجربه‌ای متفاوت برای دورهمی‌های خود هستید، در ادامه با ما همراه باشید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای طبخ این آش خوشمزه، باید ابتدا حبوبات خیسانده شده را به همراه چغندر نگینی در آب‌جوش بپزید، سپس برنج نیم‌دانه را اضافه کرده و زمان دهید تا کاملاً نرم شود.

در مرحله بعد، سبزی خرد شده را به قابلمه افزوده و هم‌زمان پیاز داغ و سیر داغ را با ادویه‌ها تفت داده و به ترکیب آش اضافه کنید.

در پایان، چاشنی آش را با رب انار، شکر و نمک تنظیم کرده و پس از جا افتادن، آن را با نعنا داغ و پیاز داغ تزیین و نوش‌جان کنید.

رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای آش انار گیلانی برای 5 نفر

مواد لازممقدار مورد نیازبرنج1/2 پیمانهباقلا1/2 پیمانهعدس1 پیمانهلوبیا چیتی1 پیمانهپیاز2 عددچغندر2 عددسبزی آش500 گرمسیر1 بوتهآب جوش4-5 پیمانهرب اناربه مقدار دلخواهنعنا خشک1 قاشق غذاخورینمک، فلفل و زردچوبهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازم

مرحله اول: حبوبات را بخیسانید

ابتدا به سراغ حبوبات روید. باقلا، عدس و لوبیا چیتی را تمیز کنید و بشویید. آن‌ها را به صورت جداگانه با مقداری آب بخیسانید.

خیساندن حبوبات چند ساعت قبل از پخت نفخ آن‌ها را تا حد زیادی می‌گیرد و روند پخته شدن آن‌ها را کوتاه‌تر می کند. در این بازه زمانی بهتر است چندین بار آب روی آن‌ها را بریزید و با آب تازه بخیسانید.

مرحله دوم: سبزی آش را آماده کنید

حال به سراغ آماده‌سازی سبزی تازه روید. برگ‌های زرد و پلاسیده، شاخه‌های ضخیم را از سبزیجات سبز جدا کنید و یا مقداری آب بشویید.

حال با کمک سبزی خردکن، میکسر یا چاقو سبزیجات را خرد کنید و کنار گذارید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش اوماج (عوماج) اصفهان

مرحله سوم: چغندر را آماده کنید

اکنون به سراغ چغندرها روید، آن‌ها را بشویید و در صورت تمایل پوست بگیرید. حال با کمک چاقو چغندرها را نگینی خرد کنید.

مرحله چهارم: حبوبات و چغندر را بپزید

درون قابلمه مناسبی که قصد طبخ آش را دارید. باقلا، لوبیا چیتی و عدس خیسانده شده را بریزید.

چغندرهای خرد شده را به آن بیفزاید. 5-4 پیمانه آب جوش به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید.

حال 40-60 دقیقه زمان دهید تا حبوبات و چغندر به خوبی بپزند.

مرحله پنجم: برنج را اضافه کنید

اکنون برنج یا برنج نیم‌دانه خیسانده شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.

همه مواد را بهم زنید و مجدد درب قابلمه را ببندید و 30-40 دقیقه دیگر زمان دهید تا برنج با محتوایات درون قابلمه به خوبی بپزد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش ماسووا یا ماسوآ

مرحله ششم: سبزی آش را بیفزایید

در این مرحله به سراغ سبزی های خرد شده روید. سبزی را به محتوای درون قابلمه بیفزایید، درب قابلمه را ببندید، 15-20 دقیقه زمان دهید تا سبزی با سایر محتویات آش بپزد.

مرحله هفتم: پیاز و سیر را آماده کنید

اکنون به سراغ آماده‌سازی پیازها روید. پیاز را بشویید و پوست بگیرید.

آن را به صورت خلالی یا نگینی خرد کنید. درون تابه‌ای کمی روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید.

حال پیازهای خرد شده را به تابه بیفزایید و کمی تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی رنگ شوند.

در همین مرحله سیر را بشویید و پوست بگیرید با کمک سیرله‌کن یا چاقو ریز خرد کنید و به تابه بیفزایید.

کمی سیر را تفت دهید تا عطر آن نیز آزاد شود. حال مقداری زردچوبه و فلفل به آن‌ها اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

ترکیب فوق را به قابلمه آش اضافه کنید و بهم زنید تا همه مواد با هم ترکیب شوند. (مقداری از آن را برای تزیین روی آش نگه دارید)

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش کارده شیرازی

مرحله هشتم: چاشنی آش را تنظیم کنید

در آخرین مرحله زمانی که غلظت آش به حد مطلوب رسیده بود با مقداری رب انار، شکر و نمک چاشنی آش را تنظیم کنید.

آش انار گیلانی خوشمزه و لذیذ شما آماده سرو است. آن را در ظرف سرو بریزید و با مقداری نعنا داغ و پیاز داغ تزیین و نوش‌جان کنید.

مراحل تهیه آش انار گیلان

در این مطلب از بخش آشپزی اکالا، طرز تهیه آش انار گیلانی با لبو را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد می‌کنیم حتما این آش خوشمزه را آماده کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید