طرز تهیه «ته چین مرغ و انار»؛ مناسب غذای شب یلدا

  • توسط: admin


مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

40 دقیقه

زمان پخت

45-60 دقیقه

«ته چین مرغ و انار» یکی از جذاب‌ترین انواع ته چین و از بهترین گزینه‌های مناسب غذای شب یلداست که ریشه آن به آشپزی درباری و مجلسی ایران برمی‌گردد. در این مطلب از مجله اکالا با طرز تهیه ته چین مرغ و انار به عنوان یکی از غذاهای اصیل ایرانی آشنا می‌شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای پخت ته ‌چین مرغ و انار، ابتدا گوشت مرغ را بپزید و ریش‌ریش کنید. برنج را هم بجوشانید و آبکش کنید. مایه میانی این ته‌چین را با مرغ پخته، رب انار و آب انار درست کنید.

دو سوم برنج آبکش شده را با ماست، زرده تخم‌ مرغ، زعفران و نمک مخلوط کنید. کف قابلمه را چرب کنید؛ برنج زعفرانی، مواد میانی و برنج ساده را لایه‌لایه در این قابلمه بریزید.

سپس، ته‌چین را روی حرارت ملایم بپزید. رسپی این غذای مجلسی را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای ته چین مرغ و انار برای 4 نفر

مواد لازممقدار مورد نیازبرنج3 پیمانهگوشت مرغ (سینه یا ران بدون استخوان)300 تا 400 گرمدانه انار1 پیمانهرب انار2 تا 3 قاشق غذاخوریماست چکیده1 پیمانهزرده تخم مرغ2 عددزعفران دم‌کرده غلیظ3 قاشق غذاخوریپیاز1 عددکره یا روغنبه مقدار لازمنمک، فلفل سیاه، زردچوبهبه مقدار لازمآب انار طبیعینصف پیمانهشکر (اختیاری)1 قاشق غذاخوری (در صورت ترش بودن رب و آب انار)پودر دارچین یا هل آسیاب شدهنوک قاشق چای‌خوریخلال پسته یا بادامبرای تزئین ته چین مرغ و انار

مرحله اول: برنج را بخیسانید

قبل از شروع، باید برنج را به خوبی بشویید و همراه با مقداری آب و یک قاشق غذاخوری نمک حداقل برای 30 دقیقه بخیسانید.

اگر فرصت دارید، بهتر است زمان خیساندن برنج را حدود 1 تا 2 ساعت در نظر بگیرید.

مرحله دوم: گوشت مرغ را بپزید

در این فاصله، گوشت ران یا سینه مرغ بدون استخوان را همراه با یک عدد پیاز خرد شده و کمی روغن در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت متوسط چند دقیقه تفت دهید.

مقدار کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه هم اضافه کنید تا گوشت مرغ مزه‌دار شود.

سپس، حدود نصف پیمانه آب جوش به این قابلمه اضافه کنید، درب قابلمه را ببندید و حرارت را ملایم کنید تا گوشت مرغ حدود 20 دقیقه بپزد.

پس از گذشت این مدت، گوشت مرغ پخته شده را از قابلمه بیرون بیاورید و ریش‌ریش کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین طبری

مرحله سوم: گوشت مرغ را با رب انار و آب انار مخلوط کنید

حالا مقدار کمی کره یا روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید.

گوشت مرغ ریش‌ریش شده را به این تابه اضافه کنید. رب انار و آب انار طبیعی را هم بریزید.

این مواد را هم بزنید و با حرارت ملایم برای 3 تا 5 دقیقه تفت دهید تا مایه میانی ته چین مرغ و انار به غلظت مناسب برسد.

اگر احساس می‌کنید این ترکیب بیش از حد ترش است، می‌توانید یک قاشق غذاخوری شکر هم اضافه کنید تا مزه آن متعادل شود. دقت کنید، این ترکیب نباید زیاد رقیق و آبکی باشد.

مرحله چهارم: برنج را بجوشانید

قابلمه مناسبی را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت زیاد بگذارید تا بجوشد. یک قاشق غذاخوری نمک هم به آن اضافه کنید.

پس از جوشیدن، آب برنج خیس خورده را خالی کنید و خود برنج را در قابلمه در حال جوش بریزید.

بسته به نوع برنج، حدود 7 تا 10 دقیقه زمان بدهید تا برنج بجوشد و دندان‌گیر شود. سپس، برنج را آبکش کنید و کنار بگذارید.

مرحله پنجم: مایه زعفرانی را درست کنید

در این مرحله از طرز تهیه ته چین مرغ با رب انار باید ماست چکیده، زرده‌های تخم‌ مرغ، زعفران دم‌کرده غلیظ و کمی نمک را در کاسه نسبتا بزرگی بریزید و به خوبی مخلوط کنید.

سپس، حدود دو‌سوم برنج آبکش شده را به این مخلوط اضافه کنید.

این مواد را با ملایمت و به آرامی از پایین به بالا هم بزنید تا دانه‌های برنج بدون له شدن کاملا با مایه زعفرانی آغشته شوند.

مرحله ششم: ته چین مرغ و انار را لایه‌بندی کنید

کف یک قابلمه نچسب حدود 3 تا 4 قاشق غذاخوری کره یا روغن بریزید تا کاملا چرب شود.

برنج زعفرانی را به صورت یکنواخت کف قابلمه پهن کنید و با پشت قاشق کمی فشار دهید تا منسجم شود.

سپس مایه میانی ته‌چین را که قبلا آماده کردید، روی برنج بریزید و سطحش را صاف کنید.

در صورت تمایل، روی این لایه کمی پودر دارچین یا هل آسیاب شده بپاشید.

بعد، برنج ساده را به صورت یکنواخت اضافه کرده و صاف کنید.

در صورت تمایل، کمی کره آب ‌شده روی لایه آخر بریزید تا ته‌چین طلایی‌تر شود.

مرحله هفتم: ته چین مرغ و انار را بپزید

این قابلمه لایه‌بندی شده را ۵ دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید تا کف قابلمه کمی گرم شود.

سپس حرارت را ملایم کنید، شعله پخش‌کن بگذارید و درب قابلمه را با دم‌کنی بپوشانید.

ته ‌چین را به مدت 45 تا 60 دقیقه با حرارت ملایم دم کنید تا کاملا بپزد و کف آن طلایی و ترد شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین نخود فرنگی

مرحله هشتم: ته چین مرغ و انار را سرو کنید

بعد از گذشت این مدت، قابلمه را چند دقیقه کنار بگذارید تا ته‌‌چین کمی خودش را بگیرد.

سپس، قابلمه را با دقت در ظرف سرو برگردانید تا غذا سالم بماند.

این غذای اصیل و لذیذ را با دانه‌های انار تازه و براق، خلال پسته یا بادام تفت خورده و کمی زعفران دم‌کرده تزئین کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه ته چین مرغ و انار

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه ته چین مرغ و انار

در ادامه، به چند نکته مهم برای درست کردن این غذای لوکس و خوشمزه اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

مرغ را در ابتدا بپزید و سپس، با رب انار و آب انار ترکیب کنید.موقع دم کردن، مراقب باشید دانه‌های برنج به اندازه کافی دندان‌گیر باشند تا موقع پخت ته‌چین له و شفته نشوند.حتما از ماست چکیده استفاده کنید؛ شل و آبدار بودن ماست موجب شفته شدن ته چین می‌شود.مایه زعفرانی با برنج را با حرکات آرام از پائین به بالا مخلوط کنید تا دانه‌های برنج له نشوند.ته چین را حتما روی حرارت ملایم دم کنید و روی شعله پخش‌کن قرار دهید تا کف ته‌چین نسوزد.حتما از دم‌کنی استفاده کنید تا بخار به اندازه کافی در قابلمه جمع شود و برنج به خوبی بپزد.اگر رب انار یا آب انار خیلی ترش است، می‌توانید یک قاشق غذاخوری شکر به مایه میانی ته‌چین اضافه کنید.بعد از پخت، قابلمه را چند دقیقه کنار بگذارید تا ته‌چین خودش را بگیرد.دانه‌های انار را موقع تزئین روی غذا بریزید تا در طول پخت، له نشوند.خلال پسته و بادام را قبل از اضافه کردن به غذا حتما در مقدار کمی کره تفت دهید.

در این مطلب از بخش آشپزی آدرینبا طرز تهیه ته چین مرغ و انار به عنوان یک گزینه مناسب غذای شب یلدا آشنا شدید. این غذای اصیل ایرانی را بپزید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید