طرز تهیه باسلوق گردویی به روش بازاری+ نکات و فوتوفن ها
مناسب برای
1 دیس بزرگ
زمان آمادهسازی
30 دقیقه
باسلوق یا راحت الحلقوم یکی از خوشمزهترین شیرینیهای ایرانی است که بافت ژلهای و نرمی دارد و معمولا از آن برای دورهمیهای عید و شب یلدا استفاده میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه باسلوق گردویی آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن باسلوق گردویی، ابتدا باید نشاسته را با آب و شکر روی حرارت غلیظ کنید، سپس ژلاتین شفاف، کره، وانیل و گلاب را اضافه کرده و تا رسیدن به غلظت نهایی هم بزنید.
رسپی این دسر خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای باسلوق گردویی با نشاسته
مواد لازممقدار مورد نیازپودر نشاسته2 لیوان فرانسوی دستهدارشکر2 لیوان فرانسوی دستهداروانیل1 قاشق چایخوریآب3 لیوان فرانسوی دستهدارگلاب1/2 لیوان فرانسوی دستهدارپودر ژلاتین ساده2 قاشق غذاخوریکره1 قاشق غذاخوریمغز گردو1 لیوان فرانسوی دستهدارپودر نارگیل1 لیوان فرانسوی دستهدار
مرحله اول: نشاسته و آب را ترکیب کنید
برای شروع باید نشاسته و آب را در یک ظرف بریزید و حدود 15 دقیقه به حال خود رها کنید. در ادامه با همزن دستی مواد را ترکیب کنید تا کاملا یکدست شوند.

مرحله دوم: آب و شکر را به سایر مواد اضافه کنید
زمانی که نشاسته و آب ترکیب شدند، 2 لیوان آب را همراه با شکر به ظرف نشاسته اضافه کنید و دوباره مواد را با همزن دستی مخلوط کنید تا یکدست شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه باسلوق ژلهای
مرحله سوم: مواد باسلوق را روی حرارت قرار دهید
همه مواد را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و به صورت مداوم هم بزنید تا بافت یکدستی پیدا کنند.
مرحله چهارم: ژلاتین را به قابلمه اضافه کنید
پودر ژلاتین را با نصف لیوان آب ترکیب کنید و آن را روی بخار کتری قرار دهید تا ژلاتین در آب حل شود. در ادامه این ترکیب را به قابلمه اضافه کنید. فراموش نکنید که در تمام مراحل باید به صورت مداوم مواد باسلوق را هم بزنید.
مرحله پنجم: وانیل، کره و گلاب را اضافه کنید
اجازه دهید مواد باسلوق یکدست شوند و بعد وانیل، کره و گلاب را به قابلمه اضافه کنید. هم زدن مواد را تا جایی ادامه دهید که غلظت مواد مثل فرنی شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه باسلوق لبو پاییزی
مرحله ششم: باسلوق را آماده کنید
کف یک عددی سینی را با پلاستیک بپوشانید و مقداری پودر نارگیل روی آن بریزید. اجازه دهید باسلوق کمی از حرارت بیفتد و بعد یک قاشق از آن بردارید و روی پودر نارگیل بریزید و با نوک انگشت به آن فرم دهید تا گرد شود.
سپس یک عدد گردو روی آن قرار دهید و باسلوق را در دیس بگذارید. همه باسلوقها را به همین روش آماده کنید و در دیس بچینید. باسلوقها را برای 2 تا 3 ساعت در یخچال بگذارید تا کاملا خنک شوند و سپس آنها را میل کنید.

باسلوق گردویی با شیره انگور
برای درست کردن این باسلوق باید به جای شکر از مقداری شیره انگور طبیعی استفاده کنید. در این روش باید نشاسته و آب را با شیره انگور ترکیب کنید. در ادامه این ترکیب را روی حرارت قرار دهید و مدام هم بزنید.
سپس گلاب، وانیل و در صورت تمایل پودر هل را اضافه کنید. مواد را هم بزنید و بعد از این که باسلوق غلیظ شد، مقداری کره یا روغن به آن اضافه کنید. در انتها باسلوق را مانند روش قبل روی پودر نارگیل بریزید و به آن فرم دهید و یک گردو روی باسلوق بگذارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه باسلوق هندوانهای
باسلوق گردویی ساده
برای درست کردن باسلوق گردویی ساده، ابتدا نشاسته را در آب سرد حل و صاف کرده، سپس با شکر، گلاب و کره روی حرارت ملایم مداوم هم بزنید تا به غلظتی شبیه فرنی برسد.
پس از خنک شدن مایه، دست خود را چرب کرده، تکههایی از آن را به شکل توپک درآورده و در پودر نارگیل بغلتانید. در نهایت یک مغز گردو روی هر باسلوق قرار داده و آنها را برای چند ساعت در یخچال بگذارید تا کاملاً سفت و آماده سرو شوند.
باسلوق گردویی با پودر ژله
برای آماده کردن باسلوق گردویی با پودر ژله، نشاسته حلشده در آب را روی حرارت ملایم با پودر ژله، شکر، گلاب و روغن هم بزنید تا مایه غلیظ و کشسانی حاصل شود.
پس از خنک شدن، مایه را به شکل توپک درآورده، با مغز گردو تزیین کنید و در پودر نارگیل بغلتانید تا آماده سرو شود.
بیشتر بخوانید: کالری باسلوق چقدر است؟
نکات و فوتوفن های طرز تهیه باسلوق گردویی
در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن باسلوق گردویی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای درست کردن این باسلوق میتوانید از مقداری پودر هل استفاده کنید.اگر دوست ندارید باسلوق شما آغشته به پودر نارگیل باشد، میتوانید دستهایتان را چرب کنید و بعد به باسلوقها فرم دهید.میتوانید باسلوقها را در یک ظرف شیشهای بریزید و در یخچال قرار دهید و بعد از 2 تا 3 ساعت که باسلوقها سفت شدند، آنها را به هر اندازهای که دوست دارید برش دهید.هر زمان که احساس میکنید، مایه باسلوق گلولهای و سفت شد، میتوانید کره یا روغن بیشتری به آن اضافه کنید تا مشکل برطرف شود.غلظت مایه باسلوق باید مثل فرنی باشد، بنابراین از جوشاندن بیش از حد آن اجتناب کنید.برای درست کردن این باسلوق میتوانید به جای کره از مقداری روغن مایع نیز استفاده کنید.برای درست کردن باسلوق رنگی میتوانید از هر رنگ ژلهای که دوست دارید استفاده کنید.به منظور درست کردن این باسلوق حتما از پودر نارگیل درشت و باکیفیت استفاده کنید.در طرز تهیه باسلوق آرد گندم میتوانید نشاسته را حذف و از مقداری آرد گندم استفاده کنید.در برخی رسپیها برای درست کردن این باسلوق از مقداری جوهر لیمو استفاده میشود. این کار موجب شفافتر و خوشمزهتر شدن باسلوق میشود.برای درست کردن باسلوق با شیر باید به جای آب از شیر استفاده کنید.به منظور درست کردن این باسلوق با نشاسته گل میتوانید به جای پودر نشاسته از نشاسته گل استفاده کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی آدرینبه طرز تهیه باسلوق گردویی به روش بازاری اشاره شد. این باسلوق بسیار خوشمزه است و میتوانید از آن برای پذیرایی از مهمانها استفاده کنید. اگر تجربه درست کردن این شیرینی خوشمزه را دارید، حتما نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
- برچسب ها:












