شکلات تلخ سرعت پیری را کاهش می‌دهد

  • توسط: admin


نتایج یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که مصرف یک ماده شیمیایی موجود در شکلات تلخ ممکن است سرعت پیری زیستی را کاهش دهد.

به گزارش تجارت نیوز، پژوهشی از کینگز کالج لندن نشان داده است که ماده‌ای به نام تئوبرومین که یک ترکیب گیاهی حاصل از کاکائو است می‌تواند خواص ضدپیری داشته باشد.

این مطالعه که در مجلهٔ Aging منتشر شده، میزان تئوبرومین موجود در خون افراد را با نشانگرهای خونیِ پیری زیستی مقایسه کرده است. نشانگرهای سن زیستی نشان می‌دهند بدن شما از نظر سلامت و عملکرد، چه سنی به نظر می‌رسد، نه این‌که چند سال از عمرتان گذشته است.

براساس گزارش مدیکال اکسپرس، در دو گروه جمعیتی اروپایی، شامل 1669 نفر مشخص شد افرادی که سطح تئوبرومینِ در گردش خونشان بالاتر بود، سن زیستی کمتری نسبت به سن واقعی خود داشتند.

پروفسور جوردانا بل، نویسندهٔ ارشد مقاله گفت: «مطالعه ما ارتباطی میان یکی از ترکیبات اصلی شکلات تلخ و جوان‌تر ماندن برای مدت طولانی‌تر نشان می‌دهد. البته ما نمی‌گوییم که مردم باید شکلات تلخ بیشتری مصرف کنند اما این پژوهش می‌تواند به ما کمک کند بفهمیم چگونه خوراکی‌های روزمره ممکن است سرنخ‌هایی برای زندگی سالم‌تر و طولانی‌تر در اختیارمان بگذارند.»

نان سنگک بهترین نان از نظر استانداردهای تغذیه‌ای

رئیس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو از برتری نان‌های اصیل ایرانی همچون سنگک، بربری و لواش نسبت به نان‌های صنعتی خبر داد.

رویا امیری اظهار کرد: راز این برتری در فرآیند تخمیر طولانی‌تر و استراحت کافی خمیر نهفته است؛ این ویژگی باعث شده است که نان‌های سنتی شاخص گلایسمی پایین‌تری نسبت به نان‌های صنعتی مانند نان‌های فانتزی و تست داشته باشند. به زبان ساده، مصرف این نان‌ها قند خون را به‌آرامی و با شیب ملایم‌تری افزایش می‌دهد که برای پیشگیری از دیابت و مدیریت وزن یک امتیاز بزرگ محسوب می‌شود.

وی با تأکید بر تفاوت میان خود نان‌های سنتی گفت: نان سنگک به دلیل استفاده از آرد با درصد سبوس بالاتر و نمک کمتر، وضعیت بهتری از نظر استانداردهای تغذیه‌ای دارد و انتخاب هوشمندانه‌تری برای مصرف روزانه محسوب می‌شود. مزیت اصلی نان سنتی سالم تنها در وجود سبوس نیست، بلکه در تخمیر کامل آن است. نانی که از آرد سبوس‌دار تهیه شده و فرصت کافی برای تخمیر داشته باشد، دو مزیت مهم دارد؛ نخست، بهبود جذب مواد معدنی، زیرا فرآیند تخمیر ترکیبات بازدارنده جذب را تجزیه کرده و املاحی مانند آهن و کلسیم بهتر جذب می‌شوند؛ دوم، تقویت سلامت گوارش، زیرا این نان مانند یک پربیوتیک طبیعی عمل کرده و به تنظیم عملکرد روده و بهبود حرکات آن کمک می‌کند.

رئیس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و داروی معاونت غذا و دارو در ادامه هشدار داد: مصرف سبوس خام و تخمیرنشده که در برخی نانوایی‌ها تنها در مرحله آخر خمیر به آن اضافه می‌شود، می‌تواند فواید نان سنتی را کاهش دهد، زیرا ماده‌ای به نام فیتات در آن فعال باقی مانده و جذب املاح حیاتی بدن مانند آهن، روی و کلسیم را محدود می‌کند.

امیری در پایان تأکید کرد: حتی سالم‌ترین نوع نان نیز باید به اندازه نیاز روزانه انرژی فرد مصرف شود و در کنار سایر گروه‌های غذایی اصلی قرار گیرد تا یک رژیم غذایی کامل و متعادل محقق شود.

توافق ایران و تایلند برای ایجاد ارتباط مستقیم نظارتی در حوزه غذا

سرپرست امور بین‌الملل سازمان غذا و دارو اعلام کرد که در دیدار پیچیت بونسود، سفیر تایلند در ایران با رئیس سازمان غذا و دارو، استانداردهای مربوط به واردات برنج و وضعیت آرسنیک این محصول به‌صورت تخصصی مورد بررسی قرار گرفت. در این نشست همچنین درباره راه‌های تقویت همکاری‌های اقتصادی و رفع موانع تجاری میان دو کشور گفت‌وگو شد.

حمیدرضا اینانلو گفت: در این جلسه علاوه بر تشریح الزامات کیفی برنج وارداتی و روش‌های پایش سطح آرسنیک، بر اهمیت پایبندی کامل محصولات وارداتی به استانداردهای فنی و سختگیرانه ایران تأکید شد.

او افزود: یکی از نکات مورد توافق دو طرف، ضرورت شفافیت هرچه بیشتر در فرآیند واردات و تقویت نظارت‌های فنی بود.چ

وی با اشاره به پیشنهادهای عملی مطرح‌ شده در این جلسه گفت: برقراری ارتباط مستقیم و آنلاین میان نهادهای نظارتی دو کشور و نیز اعزام هیأت فنی ایرانی برای بازدید از مزارع، مراکز فرآوری و آزمایشگاه‌های تایلند از جمله مواردی بود که مطرح شد و با استقبال طرف تایلندی روبه‌رو گردید. به گفته او، این اقدامات می‌تواند ابهامات فنی را کاهش داده و زمینه هماهنگی بیشتر را فراهم کند.

اینانلو توضیح داد: هیأت پنج نفره سفارت تایلند شامل سفیر، مستشار، رایزن بازرگانی و دو معاون رایزن بازرگانی در این دیدار حضور داشتند. از سوی سازمان غذا و دارو نیز مدیرکل دفتر نظارت بر اجرای استانداردهای صنایع غذایی، رئیس گروه برنامه‌ریزی و تدوین مقررات واردات کالا و کارشناس دفتر ارزیابی کیفیت شرکت کردند.

سرپرست امور بین‌الملل سازمان غذا و دارو افزود: این جلسه بستری برای ارتقای اطمینان از سلامت محصولات وارداتی و کاهش مخاطرات احتمالی ناشی از آلودگی ایجاد کرد. او تأکید کرد: هم‌افزایی در حوزه استانداردها و استمرار تعاملات کارشناسی، مسیر واردات کالاهای اساسی را شفاف‌تر و قابل پیش‌بینی‌تر می‌کند و به تقویت همکاری‌های فنی میان تهران و بانکوک کمک خواهد کرد.

منبع: تسنیم

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید