ارسال سلاح از طرف ناتو به اوکراین: پایان مبهمی برای بحران؟
اتحادیه شمال آتلانتی (ناتو) یک ائتلاف نظامی است که تشکیل شده از 30 کشور عضو است. اهداف اصلی این ائتلاف تقویت امنیت و استحکام منطقه ای است. در این راستا، ناتو برای حفظ امنیت منطقه و مقابله با هرگونه تهدیدات امنیتی، نیروهای نظامی و تجهیزات جنگی خود را تقویت و از آنها استفاده میکند. به همین دلیل، در صورت ایجاد تهدیدی علیه کشور عضوی از ناتو، این ائتلاف ممکن است به آن کشور کمک نظامی ارسال کند.
بنابراین، اگر ناتو تشخیص دهد که اوکراین مورد حمله یا تهدید قرار گرفته است، ممکن است تصمیم بگیرد تا به اوکراین کمک نظامی ارسال کند، از جمله ارسال سلاحها. این اقدام به منظور حفظ امنیت اوکراین و جلوگیری از گسترش تهدیدات امنیتی در منطقه میباشد.
برای نخستینبار از آغاز جنگ اوکراین، ناتو ممکن است به این کشور سلاح و مهمات بفرستد تا در سایه مخالفتهای دونالد ترامپ با حمایت از این کشور، به اوکراین کمک کند. ایسنا، روزنامه تلگراف در گزارشی به تکاپوی مقامات اروپایی در راستای آمادگی برای پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ پرداخته است. به گزارش این روزنامه، بر اساس طرح یک صندوق ۱۰۰ میلیارد دلاری برای اوکراین، اتحاد ناتو مسئولیت کمکهای تسلیحاتی که پیشازاین هر کشور بهصورت مجزا به اوکراین میفرستاد را بر عهده خواهد گرفت.
بهاحتمال زیاد، کشورهای اروپایی عضو ناتو باید کمکهای کنونی خود به اوکراین را افزایش داده و تسلیحات بیشتری به این کشور ارسال کنند؛ اقدامی که به باور مقامات اروپایی میتواند دونالد ترامپ را آرامتر کند.
همحزبیهای ترامپ در کنگره آمریکا مانع تصویب لایحه بودجه حمایتی کاخ سفید برای اوکراین شدهاند و این در حالی است که او اعضای ناتو را به عدم تقبل سهم خود در تامین امنیت ناتو متهم میکند. مقامات اروپایی نگرانند که در صورت پیروزی ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، حمایتهای ایالات متحده از اوکراین قطع شود.
به گزارش تلگراف، «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو بهصورت محرمانه به اعضای این اتحاد اعلام کرده است که به یک تغییر اساسی در سیاست حمایتی این اتحاد لازم است تا از جریان کمکهای ارسالی به اوکراین در برابر تحولات سیاسی حفاظت شود؛ اظهاراتی که نشان میدهد حمایت آمریکا از اوکراین تضمینشده نیست.
از جزئیات این طرح اطلاعاتی در دست نیست، اما مقامات اروپا انتظار دارند بروکسل با تقبل بخش اعظم بستههای حمایتی طولانیمدت موافقت کند.
اما طرح ارسال مستقیم سلاح از ناتو به اوکراین گامی است که احتمالاً تنشهای این اتحاد با روسیه را افزایش خواهد داد، زیرا یکی از انگیزههای روسیه از آغاز جنگ اوکراین در ابتدای امر مقابله با گسترش ناتو و نزدیکشدن اوکراین به این اتحاد بود.
در گزارش این روزنامه انگلیسی آمده است: «مسئله ارسال مستقیم سلاح کشنده به اوکراین پیشازاین یک خطقرمز محسوب میشد و رهبران برخی کشورهای ناتو با این طرح پیشنهادی مخالفت کردهاند.»
به گزارش تلگراف، یکی از طرحهای مطرحشده این است که آمریکا ۱۶ درصد از کمکهای ارسالی به اوکراین را تامین کند و از میان کشورهای اروپایی نیز آلمان (۱۶ درصد) انگلیس (۱۱ درصد) و فرانسه (۱۱ درصد) بخش اعظم این کمکها را تامین کنند.
در انتهای این گزارش با اشاره به طولانیمدت بودن کمکهای اروپا به اوکراین آمده است: «حال که اوکراین در حال ازدستدادن مواضع خود در طول خط مقدم ۶۰۰ مایلی (تقریباً ۱۰۰۰ کیلومتری) است، مقامات ناتو باور دارند باید با افزایش حمایت از کییف نشان دهند که کمکهایی اهدایی در گذشته بیفایده نبوده است.»
[
- برچسب ها: اخبار بین الملل ناتو