ترسناک‌ترین موج انتقال بیماری: آفتاب‌دوستی‌دهنده!

  • توسط: admin


موج کنونی ابتلا به کرونا و آنفلوآنزا و سرماخوردگی به عنوان یکی از مشکلات بزرگ بهداشتی جهانی مطرح است. با ظهور موج‌های جدید این بیماری‌ها، جامعه برای جلوگیری و کنترل این ابتلاها با چالش‌های جدیدی روبه‌رو شده است. این موج‌ها معمولا به دلیل تغییرات در ویروس‌ها و باکتری‌ها، برهم خوردگی با فصل‌های سرد سال یا رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی افزایش می‌یابند. این موج‌ها می‌توانند باعث افزایش تعداد موارد ابتلا، بسترهای درمانی بیمارستان‌ها و منابع دارویی را متاثر کنند. بنابراین، اهمیت پیشگیری، دقت به بهداشت شخصی و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی از جمله مواردی است که برای کنترل و پیشگیری از موج‌های ابتلا به کرونا، آنفلوآنزا و سرماخوردگی بسیار ضروری است.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درخصوص شیوع افزایش موارد ابتلا به سرماخوردگی طی هفته‌های اخیر توضیح داد.
به گزارش ایسنا، دکتر شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره رصد و پایش بیماری‌های تنفسی در کشور گفت: «سیستم دیده‌وری بیماری‌های تنفسی را در تابستان سال ۱۴۰۲ تقویت کردیم. به نحوی که برای اولین بار حدود ۲۱ ویروس تنفسی یا ویروس‌هایی که علائم تنفسی ایجاد می‌کنند در حداقل ۱۵ نقطه کشور را به صورت مرتب هفتگی نمونه‌برداری می‌کنیم و نوع ویروس‌ها شناسایی می‌شود که بدانیم چه ویروس‌هایی علائم سرماخوردگی و تنفسی را ایجاد می‌کنند.»
وی ادامه داد: همچنین یک سیستم منسجم با توجه به امکاناتی که در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کشور به واسطه کرونا در کشور راه‌اندازی شده، ایجاد کرده‌ایم. این سیستم، دیده‌وری آنفلوآنزا و کرونا را به صورت مجزا انجام می‌دهد و بر مبنای دیده‌وری‌ها انجام شده زمان شیوع آنفلوآنزا اعلام می‌شود.
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره اوج شیوع آنفلوآنزا در کشور طی ۱۴۰۲ گفت: میزان ابتلا به آنفلوآنزا در اوایل آذر ماه ۱۴۰۲ به اوج خود رسید و تقریبا اواسط اسفندماه از اپیدمی خارج شد. روند ابتلا به بیماری آنفلوآنزا مانند روندی بود که هر ساله انتظار داریم، اما موارد آنفلوآنزا در سال گذشته چندین ماه طولانی‌تر شد و به صورت سرماخوردگی شدید بروز می‌کرد.
کرونا خود را به صورت سرماخوردگی نشان می‌دهد
عرشی درباره موارد بروز کرونا در سال گذشته نیز توضیح داد: میزان ابتلا به بیماری کرونا که خود را به صورت سرماخوردگی نشان می‌دهد نیز نسبت به سرماخوردگی‌ها در ۶ ماهه دوم سال گذشته درصد کمتری بود. نسبت کمتر بیماری کرونا نسبت به سرماخوردگی به دلیل واکسیناسیون گسترده و همچنین سویه‌هایی بود که واگیری بالا داشتند، اما شدت بالایی نداشتند. سویه JN.۱ که ابتدا در اروپا و سپس در ایران شیوع پیدا کرد جزو سویه‌هایی به حساب می‌آید که واگیری بالا، اما شدت بالایی نداشتند.
وی ادامه داد: از طرف دیگر موج و جبهه هوای سرد در اواخر سال گذشته وارد کشور شد و سبب افزایش موارد سرماخوردگی شد که شامل آنفلوآنزا، پاراآنفلوآنزا و ویروس کرونا بود. اگرچه موارد سرماخوردگی و بیماری‌های تنفسی افزایش یافت، اما افزایش مشخص یا سوش جدیدی از ویروس کرونا که بیماری جدید ایجاد کند در ایران و سایر کشور‌ها نداشته‌ایم.
افزایش موارد سرماخوردگی طی هفته‌های گذشته
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره افزایش موارد سرماخوردگی طی هفته‌های گذشته نیز گفت: برخی از خبر‌ها از افزایش میزان سرماخوردگی‌ها حکایت می‌کنند و برخی آن را به کرونا نسبت می‌دهند. تجمعات مردمی، سفر‌ها و همچنین سرد بودن هوا عواملی برای شیوع سرماخوردگی بود چراکه افراد سرماخورده تحت تاثیر رفت و آمدها، دیگران را نیز مبتلا می‌کردند. در واقع باید گفت که موج سرماخوردگی زمستانی را با تاخیر داشتیم.
عرشی با بیان اینکه دیده‌وری و رصد‌های وزارت بهداشت به صورت مستمر در حال انجام است، اظهار کرد: درصد‌های بالا در ارتباط با افزایش یک نوع ویرویس مثل آنفلوآنزا یا کرونا وجود ندارد. موارد سرماخوردگی را در گروه‌های سرماخوردگی‌ها پایان سال یا اوایل فصل بهار که برخی از ویروس‌ها در این بازه زمانی فعال‌تر می‌شوند، دسته‌بندی می‌کنیم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید