سریع و خوشمزه: راز تهیه مرجی شورباسی به روش آذری

  • توسط: admin


مرجی شورباسی یکی از غذاهای سنتی و قدیمی آذری است که از عدس و مواد اولیه ساده تهیه می‌شود. آذری‌ها غذاهایی که قابل تلیت باشند و آبکی باشند را شوربا می‌نامند. مرجی نیز از کلمه مرجی برگرفته شده که در زبان ترکی به معنای عدسی است. این غذا بسیار مقوی است و در شب‌های سرد زمستان تجربه طعم دلچسبی را برای افراد به ارمغان می‌آورد.

برای تهیه مرجی شورباسی، عدس را ابتدا بخیسانید و سپس با مقداری آب و نمک پخته و آماده کنید. سپس به ترتیب به آن پیاز، هویج، ذرت و رب گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و بپزید. در نهایت رشته فرنگی‌ها و چاشنی‌های لازم را افزوده و غذا را طبق دستور آماده کنید.

برای خوشمزه‌تر شدن مرجی شورباسی، می‌توانید از آب قلم یا استاک گوشت به جای آب معمولی استفاده کنید و از نکاتی مانند پخت عدس قرمز یا اضافه کردن گوشت یا مرغ نیز استفاده کنید. این غذا را می‌توانید با جعفری یا پیاز داغ تزیین و سرو کنید.

مرجی شورباسی، یکی از غذاهای بسیار قدیمی و سنتی آذری است. نام این غذا برگرفته از کلمه مرجی است، مرجی در زبان ترکی به معنای عدسی است. همچنین جالب است بدانید که آذری‌ها به غذایی که آبکی باشد و قابل تلیت کردن با نان باشد، شوربا می‌گویند.این غذا بسیار مقوی است و با مواد اولیه بسیار ساده و در دسترسی تهیه می‌شود. خوردن این غذا در شب‌های سرد و طولانی زمستان تجربه طعمی دلچسب را برایتان به ارمغان خواهد آورد.ما امروز در این بخش از آدرینبلاگ کامل‌‌ترین و خوشمزه ترین طرز تهیه مرجی شورباسی را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد. پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.طرز تهیه مرجی شورباسیمدت زمان آماده سازی تهیه این غذا ۳۰-۴۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است. درجه سختی تهیه این غذا در دسته‌بندی آسان قرار دارد.مواد لازم جهت تهیه مرجی شورباسی:عدس۱ پیمانهپیاز۱ عددذرت۱/۲ پیمانههویج۱ عددرشته سوپ۱/۲ پیمانهآب جوش۱ پیمانهرب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخورینمک و فلفلبه مقدار لازمروغن به مقدار لازمآبلیمو۱ قاشق غذاخوریمرحله اول: خیساندن حبوباتدر اولین مرحله برای پخت این غذا به سراغ آماده‌ سازی عدس روید.آن را تمیز کنید و با مقداری آب بشویید. عدس را از چند ساعت قبل از پخت غذا بخیسانید.خیساندن حبوبات قبل از پخت آن‌ها موجب از بین رفتن نفخ و بهتر پخته شدن آن ها می‌شود.در این بازه زمانی چندین بار آب عدس را عوض کنید.مرحله دوم: پختن عدسدر دومین مرحله درون قابلمه مناسبی عدس را با مقداری آب و نمک روی حرارت کم قرار دهید.۱۵-۳۰ دقیقه‌ای زمان دهید تا عدس‌ها مقدار زیادی نیم پز شوند.مرحله سوم: آماده سازی پیازدر سومین مرحله به سراغ پیاز روید. پیاز را بشویید و پوست بگیرید.آن را به صورت نگینی خرد کنید.درون قابلمه‌ای که قصد طبخ غذا را دارید کمی روغن بریزید. پیازها را درون قابلمه کمی سرخ کنید تا سبک و طلایی شود.مرحله چهارم: افزودن رب گوجه فرنگیدر چهارمین مرحله کمی رب گوجه‌فرنگی را به محتوای درون قابلمه بیفزایید و چند دقیقه‌ای تفت دهید تا رب رنگ باز کند.بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش ترش عدس به روش خانگیمرحله پنجم: آماده سازی هویج و ذرتدر پنجمین مرحله به سراغ هویج روید.هویج را بشویید و پوست بگیرید آن را به صورت نگینی خرد کنید. هویج نگینی شده و دانه‌های ذرت را به غذا بیفزایید و کمی با سایر محتویات درون قابلمه تفت دهید تا بوی خامی هویج و ذرت گرفته شود.مرحله ششم: افزودن آب و عدس پختهدر مرحله ششم ۱ پیمانه آب جوش و عدس پخته شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.حرارت را کم کنید و ۱۰-۱۵ دقیقه‌ای زمان دهید تا همه مواد با هم بپزند.مرحله هفتم: تنظیم چاشنی و افزودن رشته فرنگیدر آخرین مرحله رشته فرنگی‌ها را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.با مقداری آبلیمو ترش، نمک و فلفل چاشنی غذا را تنظیم کنید و درب قابلمه را ببندید و ۵-۱۰ دقیقه دیگر زمان دهید تا غذا به غلظت مناسب رسد و رشته فرنگی به خوبی بپزد.پس از پخت غذا را در ظرف سرو بریزید و با مقداری جعفری تازه یا پیاز داغ تزیین و میل کنید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ بلغور گندم با عدس و شیرنکات طلایی برای خوشمزه‌تر شدن مرجی شورباسیدر ادامه به چند نکته طلایی برای خوشمزه‌تر شدن مرجی شورباسی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.برای خوشمزه‌تر شدن و مقوی‌تر شدن مرجی‌شورباسی می توانید از مقداری آب قلم، استاک گوشت یا آب مرغ به جای آب معمولی استفاده کنید.برخی این غذا را با عدس قرمز تهیه و طبخ می‌کنند.برای غلیظ تر شدن محتوای غذا می‌توانید ۱ سیب زمینی کوچک در غذا رنده کنید.شما می‌توانید متناسب با ذائقه غذایی خود از مقداری گوشت یا مرغ در تهیه این غذا استفاده کنید.پیشنهاد می‌کنیم حتما این غذای خوشمزه را طبق دستوری که در این مطلب از مجله آشپزی آدرینبرایتان شرح دادیم، تهیه و در کنار عزیرانتان نوش جان کنید.من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید