راه افتتاح معادن و صنایع معدنی: نوری از ترافیک به رخشانی تبدیل میشود
ترافیک افتتاح های معدن و صنایع معدنی یکی از مسائل مهم در حوزهی اقتصادی و توسعهی کشورهاست. با افتتاح معادن و صنایع معدنی، پتانسیل اشتغالزایی، رشد اقتصادی و توسعهی صنایع مرتبط افزایش مییابد. اما همچنین این افتتاح ها ممکن است تأثیرات منفی بر روی محیط زیست و اجتماعی مناطق مورد نظر داشته باشند. در این زمینه، باید برنامههای مناسب جهت مدیریت ترافیک و حمل و نقل مواد معدنی راه اندازی شود تا از آلودگی هوای منطقه و تأثیرات ناشی از حمل و نقل موفقانهی محموله ها پیشگیری شود.
لازم است که قوانین و مقررات محیط زیست و ایمنی در کارخانهها و مناطق معدنی رعایت شود تا از تأثیرات منفی جلوگیری شود. همچنین باید پیش از افتتاح هر پروژه ارزیابی اثرات زیست محیطی و اجتماعی آن انجام شود تا از ایجاد مشکلات جدی در آینده جلوگیری شود. به طور کلی، افتتاح های معدن و صنایع معدنی با همکاری دولت، بخش خصوصی و جامعه میتواند یک فرصت بزرگ برای توسعهی پایدار و پیشرفت کشورها باشد.
به گزارش اقتصادآنلاین، محمدرضا موثقینیا تصریح کرد: در این چارچوب، زنجیره های فولاد، مس، آلومینیوم، روی، طلا و … به رغم تمامی چالش های تامین انرژی و خوراک، شاهد پیشرفت های قابل ملاحظه ای شدند به طوری که تعدادی طرح در سال گذشته راه اندازی شدند اما در سال ۱۴۰۳ افتتاح های متعددی در حوزه معدن و صنایع معدنی در راه است.
وی افزود: در زنجیره فولاد انجام نخستین قوس الکتریکی فولاد شادگان و شروع فعالیت تولید شمش فولاد در سفید دشت با تکنولوژی ایرانی رقم خورد. همچنین تست قوس الکتریکی طرح های فولاد میانه و فولاد قائنات به ثبت رسید و این پروژه ها در آینده نزدیک افتتاح خواهند شد.
موثقینیا ادامه داد: در زنجیره فولاد طرح های فولادسازی نی ریز و آهن اسفنجی ۲ بافت نیز، در آستانه راه اندازی قرار دارند. باید یادآور شد این سازمان فاز نخست کارخانه تولید کنسانتره روی در مهدی آباد -به عنوان بزرگ ترین کارخانه فراوری روی خاورمیانه به ظرفیت تولید ۲۰۰هزار تن- را در دست راه اندازی دارد.
وی یادآور شد: در حوزه فولاد، پیشتر کارخانه احیای مستقیم زمزم۳؛ بزرگ ترین مگامدول تولید آهن اسفنجی در ایران با ظرفیت تولید ۱.۷ میلیون تن راه اندازی شده است. از سوی دیگر اسکله شماره سه منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان با سرمایه ۲۵ میلیون یورویی افتتاح شد. “پارسیان”، بندر تخصصی معدن و صنایع معدنی برای ورود مواد خام و صدور کالای ساخته شده است.
- برچسب ها: