ساعت زمین روشنی‌اش را از دست می‌دهد: چراغ‌های اضافه نشانه اشکالی دارند

  • توسط: admin


در ساعت زمین، چراغ‌های اضافه نقش مهمی را ایفا می‌کنند. این چراغ‌ها علاوه بر نور اضافه که به فضای اطراف می‌دهند، از اهمیت زیادی برای ایمنی و روشنایی محیط اطراف روزانه و شبانه تصویرسازی محیط عمومی و شخصی مردم و افزایش ایمنی در روزانه و شبانه سر انجام مهم هستند.

زمانی که این چراغ‌ها خاموش می‌شوند، زندگی روزمره انسان‌ها تحت تاثیر بزرگی قرار می‌گیرد. فضایی تاریک و بی روشنایی باعث کاهش ایمنی و فرصت‌های متعدد برای وقوع حوادث می‌شود. علاوه بر این، از دید انسانی، حس همبستگی و ارتباط با محیط اطراف نیز کاهش می‌یابد.

بنابراین، نور اضافه از اهمیت چندانی برخوردار است که تاثیر قابل ملاحظه‌ای بر رفاه و ایمنی انسان‌ها دارد و به خاطر این موضوع حفظ و بهینه‌سازی این نورها ضروری به نظر می‌رسد.

به گزارش آدرینبه نقل از مهر، «ساعت زمین» یک رویداد جهانی است که توسط صندوق جهانی طبیعت (WWF) و با هدف جلب توجه مردم به حفظ کره زمین و پیامدهای تغیرات اقلیمی به‌طور مشترک به یک ساعت خاص در آخرین شنبه ماه مارس نامگذاری شده است.
نخستین گرامیداشت ساعت زمین در ایران در سال ۱۳۹۰ و با خاموشی چراغ‌های برج میلاد در تهران انجام شد و در سال ۱۳۹۱ تعداد بیشتری از سازه‌های معروف شهرهای ایران به این حرکت پیوستند و افزون بر برج میلاد، برج آزادی تهران، سی‌وسه پل اصفهان، پل سفید اهواز و ساعت میدان و شهرداری رشت نیز چراغ‌های خود را خاموش کردند.
آئین «ساعت زمین» در سال ۱۴۰۳ در روز شنبه (۴ فروردین مصادف با ۲۳ مارس سال ٢٠٢٤) از ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه تا ۲۱ و ۳۰ دقیقه به وقت محلی در سراسر جهان برگزار می‌شود.
مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر هم پیش از این گفته بود: صنعت برق در همراهی با حرکت جهانی ساعت زمین و همزمان با خاموشی سازه‌های اصلی و نماد شهرهای، برق ساختمان‌های اداری خود را در این ساعت قطع خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت توانیر اظهار داشت: این حرکت نمادین باعث می‌شود تا توجه جهانی به اهمیت انرژی برق و حفظ محیط زیست بیش از گذشته معطوف شود.
وی در عین حال از همه هموطنان برای کمک به حفظ محیط زیست، همراهی و مشارکت در این حرکت جهانی دعوت کرد.
رجبی مشهدی تصریح کرد: خاموشی حتی یک لامپ روشنایی می‌تواند در کاهش انتشار گاز co٢ به جو مؤثر باشد.
برپایه این گزارش، «ساعت زمین» رویدادی جهانی است که توسط صندوق جهانی طبیعت (World Wide Fund for Nature) سازماندهی شده است.
در مدت یک ساعت خاموشی «ساعت زمین» بناهای مهم نمادین ایران از جمله برج میلاد و برج آزادی در پایتخت ایران به مدت یک ساعت خاموش می‌شوند و صنعت برق نیز به منظور همراهی با این جریان جهانی و مردمی، برق ساختمان‌های خود در ایام نوروز از جمله ستاد توانیر و شرکت‌های فعال برق‌های منطقه‌ای و توزیع را خاموش خواهد کرد و توجه مردم را به موضوع مهم انرژی و جریان حیات بخش برق جلب می‌نماید.
«ساعت زمین» یک رویداد جهانی است که توسط صندوق جهانی طبیعت (WWF) هرساله به آخرین شنبه ماه مارس اطلاق می‌شود. در این روز خانواده‌ها و کسب و کارها با خاموش کردن چراغ‌ها و سایر دستگاه‌های الکتریکی غیرضروری خود به مدت یک ساعت این رویداد را یادآوری می‌کنند.
ما شهروندان هم می‌توانیم با خاموش کردن چراغ‌های غیر ضروری با این رویداد بین المللی همراه شویم.

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید