چه مواد غذایی باعث ایجاد حمله میگرن میشوند؟
میگرن یک نوع سردرد شدید و مزمن است که میتواند با علایمی همچون درد سر شدید، حساسیت به نور و صدا، تهوع و استفراغ همراه باشد. برخی از مواد غذایی که ممکن است باعث حمله میگرنی شوند عبارتند از: قهوه، چای، شکلات، مواد حاوی تیرامین (مانند پنیر، گوجهفرنگی، تخم مرغ)، مواد نگهدارنده و افزودنیهای غذایی، مواد نشاستهای و گلوتن. همچنین روغنهای غذایی، غلات، بادامزمینی و مواد غذایی حاوی سولفیت نیز میتوانند عوامل رونق میگرن باشند. برای مدیریت و پیشگیری از حملات میگرن، مهم است که از این نوع مواد غذایی که ممکن است عوامل میگرنی باشند، پرهیز کرد و به طور کلی مدیریت مواد غذایی و موقعیتهای استرسی را در نظر گرفت.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از خبرآنلاین، غذاهای گوناگون زمانی که با سایر محرکها ترکیب شوند، میگرن را تشدید میکنند. برخی از محرکهای رایج که میتواند در برخی افراد باعث بروز یا ایجاد دردهای میگرنی شود، عبارتند از:
۱. کافئین
مصرف بیش از حد کافئین و یا ترک یکباره آن میتواند باعث میگرن یا سردرد شود. خوراکیها و نوشیدنیهای حاوی کافئین عبارتند از: قهوه، چای، نوشیدنی انرژیزا و شکلات.
۲. شیرینکنندههای مصنوعی
بسیاری از غذاهای فرآوریشده حاوی شیرینکننده مصنوعی به نام «آسپارتام» هستند. مصرف این ماده جایگزین قند، باعث حملات میگرنی میشود.
۳. الکل
الکل یکی از رایجترین مواردی است که در ایجاد میگرن نقش دارد. این ماده میتواند باعث کمآبی بدن شود که عامل مهمی در ایجاد سردرد است.
۴. شکلات
شکلات حاوی کافئین و بتا فنیل اتیلامین است که در برخی افراد باعث سردرد میشود.
۵. گوشتهای فرآوریشده
گوشتهای فرآوریشده، مانند ژامبون، هات داگ و سوسیس، حاوی مواد نگهدارندهای به نام نیترات هستند و میتوانند اکسید نیتریک را در خون آزاد کرده و رگهای خونی مغز را گشاد کنند. شواهد نشان میدهد اکسید نیتریک باعث تشدید میگرن میشود.
- برچسب ها: اخبار سلامت بیماری میگرن