معیارهای جذاب برای اختصاص بودجه به دانشگاه ها اعلام شد
معیارهای اختصاص بودجه به دانشگاهها در هر کشور بر اساس نیازها، اولویتها و استراتژیهای آموزشی و پژوهشی تعیین میشود. بودجهی مختص به دانشگاهها باید به گونهای توزیع شود که اهداف دانشگاهی بتوانند به بهترین شکل ممکن محقق شوند. از جمله معیارهای اختصاص بودجه به دانشگاهها میتوان به تعداد دانشجویان، محققین، موضوعات و تخصصهای تحقیقاتی، سطح آموزشی و تحصیلی و همچنین نیازهای زیرساختی و تجهیزاتی اشاره کرد. برنامهریزی دقیق و منطبق با اهداف کلان کشور نیز از دیگر معیارهای انتخابی برای تخصیص منابع به دانشگاهها محسوب میشود. این معیارها باید به گونهای باشند که از عدالت و شفافیت در تخصیص بودجه به دانشگاهها تضمین کند و در نهایت کیفیت آموزش و مطالعه را ارتقا دهد.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، علی خطیبی٬ معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم گفت: فعالیت های پژوهشی و فناورانه و همچنین فرهنگی از جمله امور مهم در دانشگاه ها محسوب می شوند. اکنون بیش از ۸۵ درصد از بودجه دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی صرف پرداخت حقوق می شود.
وی بیان کرد: اگر سرمایه گذاری و هزینه کرد در موضوع تحقیقات و پژوهش نشود، پژوهش خوبی از آب در نخواهد آمد. معتقدیم که باید بودجه فناوری و تحقیقات با هدف ارتقای تولید علم را در بودجه تقویت کنیم.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم تاکید کرد: شاخص های اختصاص بودجه به هر دانشگاه متفاوت است که این شاخص ها عبارتند از سرانه دانشجویی، تعداد اعضای هیئت علمی، مقالات تولیدی، دانشمندان یک درصد دنیا فعال در دانشگاه و مراکز آموزش عالی دانشگاه ها.
خطیبی اضافه کرد: بر اساس ابلاغیه وزارت علوم به تمام دانشگاه های سراسر کشور ، این مراکز موظف هستند تا سه درصد از بودجه خود را صرف امور فرهنگی کنند.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم ادامه داد: در آموزش عالی سه سر فصل بودجه ای داریم که یکی از این بخش ها پرداخت حقوق اعضای هیئت علمی و کارمندان دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در سراسر کشور است.
- برچسب ها: وزارت علوم