18 دسر خوشمزه برای افطاری در ماه مبارک رمضان
در ماه مبارک رمضان، همه ما به دنبال دستورات آشپزی برای تهیه دسرهای خوشمزه و شیرین برای افطار هستیم. دسرها و شیرینیها در این ماه مخصوص خودشان را دارند و هر کدام به طرز مخصوصی تهیه میشوند. از شیرینیهای سنتی مانند شلهزرد و شیر برنج تا شیرینیهای خوشمزهای مانند فرنی و حلوا، هر دسری خودش را دارد. همچنین، انواع زولبیا و بامیه، کاچی، خاگینه و ژلههای مختلف همگی جزء دستورات مورد علاقه برای افطار هستند.
این دسرها با طعمها و مزههای گوناگون، حس خاصی از خوشایندی و لذت را به سفره افطار میآورند. آماده کردن این دسرهای شیرین و مخصوص ماه رمضان نه تنها برای باز کردن افطار بلکه برای هضم نیز بسیار مناسب است. اگر دنبال ایدههای جدید برای دسرهای افطاری هستید، میتوانید از لیست مخصوص آدرینبلاگ استفاده کنید و طرز تهیه آنها را به راحتی درست کنید.
در نهایت، تنوع و متنوع بخشی از شیرینیها و دسرهای معروف ماه رمضان است که باید در سفره افطار حضور داشته باشد. برای تهیه و سرو این دسرها و شیرینیها، همیشه به دستورات صحیح و معتبر مراجعه کنید تا از لذت و طعم بینظیر آنها بهرهمند شوید.
زمانی که صحبت از ماه رمضان و افطاری میشود همه ما به فکر درست کردن دسرهای شیرین و خوشمزه میافتیم. چرا که سریعتر درست شده و برای باز کردن افطار یا بعد از غذا برای هضم بسیار مناسب است.ماه رمضان دسرها و شیرینی جات خاص خودش را دارد که در این مقاله از آدرینبلاگ به صورت لیست شما را با طرز تهیه آنها آشنا خواهیم کرد. در این مقاله نیز میتوانید لیست غذاهای سبک و ساده مخصوص افطار را ببینید و هر کدام را که مطابق میل تان بود تهیه و سرو نمایید. در آدرینبلاگ همراه ما باشید تا با انواع دسرهای افطاری همراه با طرز تهیه آشنا شوید.۱- شیر برنجشیر برنج غذایی است که سریعاً آماده میشود و نیاز به زمان زیادی برای ایستادن سر گاز نیست، بهشرط آنکه از قبل برنج خیسانده شود. برای تهیه این غذای افطاری برنج را از قبل خیس میکنیم. بعد از تمام شدن آب برنج شیر را به آن اضافه میکنیم. برای ادامه مطالب طرز تهیه شیر برنج افطاری را اینجا کلیک کنید.۲- شلهزردشلهزرد ازجمله غذاهای سنتی است که همواره در نذری و ماه رمضان موردتوجه قرار میگرفته و جزو خوشمزهترین دسرهاست. در روش پخت شلهزرد علاوه بر گلاب و زعفران که نقش اساسی را در بو و عطروطعم آن بازی میکنند موادی از جمله برنج نیم دانه ایرانی، شکر، آب، کره، هل، پودر ژلاتین، خلال بادام و دارچین نیز مورد نیاز است. برنج بهتر است ۲۴ ساعت از قبل خیسانده شود. سپس شلهزرد را بر روی گاز قرار داده و شعله را روشن میکنیم و میگذاریم آب برنج بخار شود.دومین مادهای که به شلهزرد اضافه میکنیم شکر است. توجه داشته باشید زمانی که آب برنج کم شد مجدداً آب به آن اضافه نکنید زیرا شکری که به برنج اضافه میشود خود باعث آب انداختن برنج میشود.در تهیه شله زرد برای ماه رمضان اول باید به این سوال پاسخ دهید که آیا شله زرد را به صورت نذری و برای تعداد بالا میخواهید یا میخواهید آن را برای تعداد کمتر درست کنید.۳- فرنیفرنی یکی از دسرهای خوشمزه و مقوی است که هم برای کودکان و هم برای روزهداران در ماه مبارک رمضان مناسب است. این دسر بهراحتی و در عرض چند دقیقه درست میشود.برای تهیه فرنی به آرد برنج یا نشاسته و شیر نیاز داریم. شکر نیز برای شیرین کردن فرنی لازم است.شیر سرد را در یک قابلمه با آرد برنج مخلوط میکنیم. این مواد را کاملاً به هم میزنیم تا آرد کاملاً حل شود و گلوله گلوله نشود. برای ادامه مطالب طرز تهیه فرنی در اینجا کلیک کنید.۴- حلوا افطاریحلوا و کاچی از جمله دسرهای سنتی ایرانی است که بسیار خوشمزه است و با چای معمولاً سرو میشود. حلوا با آرد سفید درست میشود اما میتوان از آرد سنگک یا آرد گندم نیز برای تهیه حلوای مجلسی نیز استفاده کرد.برای حلوای مجلسی ابتدا شربت آن را درست میکنیم. آب را با شکر قاطی کرده و روی شعله گاز با دمای ملایم گذاشته تا مواد قوام بیاید. زعفران دم شده را اضافه کرده و بعد برای ادامه مطالب طرز تهیه حلوا اینجا کلیک کنید.۵- زولبیا و بامیه افطاریاز شیرینیهای مخصوص ماه رمضان زولبیا و بامیه است که میتوانید با چای آن را میل نمایید. برای افطاری دادن این شیرینی معمولاً در سفره قرار دارد و بهعنوان شیرینی مجلسی سفره افطار محسوب میشود.۶- کاچیاز سنت های دیرباز ایرانیان و به خصوص تبریزی ها این بوده است که برای افطار، کاچی بخورند. طرز تهیه کاچی را اینجا ببینید. کاچی یک دسر و میان وعده ایرانی است که میتوان حتی آن را به عنوان شام میل نمود.کاچی به دلیل اینکه در تهیه آن از کره، آرد و زعفران استفاده میکنند و بسیار مقوی است. به همین منظور از قدیم برای زنانی که تازه زایمان کردهاند، کاچی درست میکنند تا قوای جسمانی خود را بازیابند.۷- خاگینهخاگینه انواع مختلفی دارد که مانند کاچی در منطقه آذربایجان جزئی جدا نشدنی از سفره های افطار است.خاگینه را میتوان به شکل های مختلفی مثل خایگنه ساده و قالبی یا به روش های فانتزی تری مانند خاگینه نیلوفری درست کرد. طرز تهیه انواع خاگینه را اینجا ببینید.۸- ژلهژله معمولا بخش جدانا ناپذیر سفره افطاری است. مخصوصا اگر زیبا و خوشگل آن را تزیین کنید به سفره شما جلا میبخشد. برای همین من از ژله را که دوست دارید خریداری کنید و به صورت ژله رولی یا ژله ویترینی در آورید.ژله ویترینی با میوههای فصل درست میشود و ویتامینهای مورد نیاز روزه داران را تامین میکند. در هر دو ژله بستنی وانیلی استفاده میشود. این دسر بسیار سریع آماده شده و برای روزه داران عزیز سختی زیادی به همراه نخواهد داشت.۹- دسر دو رنگیکی از دسرهای خوب و خوشمزه که بیس اکثر قنادی ها است دسر دو رنگ( دسر باواریا) است. این دسر خوشمزه را با مواد مختلفی میشه درست کرد.خوشمزهترین نوع این دسر شکلاتی وانیلی است. برای تهیه این دسر از زرده تخم مرغ، شکر، وانیل، شیر، پودر ژلاتین، خامه صبحانه و کاکائوی تیره استفاده میکنیم.در ابتدا برای شروع کار پودر ژلاتین رو روی آب سرد پاشیده و با قاشق مخلوط کنید.اجازه بدهید چند دقیقه بمونه تا حالت اسفنجی پیدا کند. ظرفی را با آب پر کنید و روی حرارت قرار بدهید تا آب به جوش بیاید.ژلاتین رو روی حرارت بخار آب قرار بدهید بدون اینکه کف ظرف با آب تماس داشته باشد و اجازه بدهید بخار آب ژلاتین را حل کند.گاهی با قاشق هم بزنین وقتی ژلاتین کاملا حل و شفاف شد و حالت رقیق پیدا کرد از روی حرارت بردارید و کنار بذارین تا کمی از دما بیفتد.برای ادامهی طرز تهیه دسر دو رنگ اینجا کلیک کنید.۱۰- رنگینک با خرما و گردواین شیرینی اصیل برای جنوب کشور و در ماه رمضان خیلی درست میشود. برای تهیه رنگینک از کره، آرد، پودر دارچین، پودر هل، گردو و پودر نارگیل و پسته برای تزین استفاده میکنند.بای تهیه رنگینک ابتدا کره را در ماهی تابه آب کنید. آرد الک شده را ه روغن در حال تفت مانند حلوا اضافه کرده و دایما هم میزنیم تا گلوله گلوله نشود. داخل خرماهایی که میخواهیم استفاده کنیم، هسته آن ها را در میآوریم.برای ادامه و مشاهده طرز تهیه رنگینک با خرما و گردو اینجا کلیک کنید.۱۱- نان رمضان تبریزیاین نان یکی از نانهای خوشمزه و سنتی تبریز است که طعمی شیرین دارد. برای تهیه این نان از موادی چون تخم مرغ، شکر، شیر، روغن مایع، خامه صبحانه و آرد و برای رومال کردن نان نیز از زرده تخم مرغ، شیر و زعفران استفاده خواهیم کرد.ابتدا آب ولرم را داخل ظرفی بریزید، دمای آب ولرم باید حدود چهل درجه باشد تا خمیر مایه شروع به فعالیت کند.اگر دماسنج ندارید نوک انگشتتان را داخل آب بزنید باید گرمای آب رو کاملا حس کنید اما انگشتتون رو نسوزاند.خمیر مایه را به آب ولرم اضافه کنید و به همراه یک قاشق شکر مخلوط کنید. ( خمیر مایه از شکر تغذیه و شروع به فعالیت میکند. این یک قاشق شکر نقش تغذیه خمیر مایه رو دارد).برای ادامهی طرز تهیه نان رمضان تبریزی اینجا کلیک کنید.۱۲- گوش فیلگوش فیل از دیگر شیرینیهای محبوب ماه رمضان و سفره افطار است. گوش فیل معمولا خود را در کنار زولبیا و بامیه نشان میدهد.برای تهیه گوش فیل اول باید شربت اون رو آماده کنیم. برای تهیه شربت اول آب رو داخل ظرفی روی حرارت بالا قرار میدیم تا به جوش بیاد.وقتی قل زد،جوهر لیمو رو بهش اضافه میکنیم. با اضافه کردن جوهرلیمو آب کف میکنه و جوششی توی آب ایجاد میشه. بعد شکر رو داخل آب میریزیم و بدون اینکه هم بزنیم اجازه میدیم دونههای شکر داخل آب حل بشه و شربت شفاف بشه. ادامه طرز تهیه گوش فیل را در این مقاله بخوانید.۱۳- دسر عربیدسر عربی یک دسر خوشمزه است که میتوانید برای ماه رمضان ان را درست کنید. این دسر طعم قهوه و کارامل دارد. این دسر خوشمزه را برای ماه رمضان و افطار درست کنید و از خوردنش لذت ببرید.مواد لازم برای تهیه دسر عربی به شرح زیر است:مواد لازم جهت تهیه دسر عربی:شیر دو پیمانهپودر کرم کاراملیک بستهبیسکوئیت پتی بوریک بستهنسکافه یا قهوه فوری یک قاشق غذاخوریپودر ژلاتینیک و نیم قاشق غذاخوریخامه صبحانه صد گرمآب یک سوم پیمانهابتدا برای تهیه این دسر خوشمزه ،پودر ژلاتین را در یک سوم پیمانه آب بریزید. آب و پودر ژلاتین رو هم بزنید و چند دقیقه کنار بگذارید تا حالتی اسفنجی پیدا کند.مخلوط آب و ژلاتین اسفنجی رو روی بخار کتری بن ماری کنید یا داخل ماکروفر بذارید تا ژلاتین در آب حل شده و مایعی شفاف بدست بیاد.بیسکوئیت های پتی بور رو داخل زیب کیپ بریزید.با وردنه روی بیسکوئیت ها فشار وارد کنید تا بیسکوئیت ها خرد و کم کم پودر بشن.بیسکوئیت های پودر شده رو داخل ظرفی بریزید. پودر کارامل آماده رو داخل سس پن یا قابلمه ی مناسبی بریزید.شیر رو به پودر کارامل اضافه کنید.برای ادامه طرز تهیه دسر عربی به مقاله آن مراجعه کنید.۱۴- کادایف ترکیهایدسر کادایف دسری خوشمزه و خاص ترکیه ای است که از دو بخش رشته و کرم یا فرنی میانی اون تشکیل میشه.برای تهیه کادایف ترکیه به مواد زیر نیاز دارید:مواد لازم برای تهیه کادایفرشته کادایف (فروشگاه های لوازم قنادی)۱۵۰ گرمکره یا روغن حیوانی۵۰ گرمپودر قند۴ قاشق سوپخوریآرد۲ قاشق سوپخورینشاسته ذرت۴ قاشق سوپخوریشکر۲ /۱ پیمانهخامه صبحانه۲۰۰ گرمپودر هل۲ /۱ قاشق چایخوریتخم مرغ۱ عددشیر۳ پیمانهگلابنصف پیمانهابتدا کره یا روغن حیوانی را در ماهیتابه میریزیم و بر روی حرارت قرار میدهیم تا آب شود. رشتههای کادایف را به صورت تکههای ٢ الی ٣ سانتی خرد میکنیم به کره آبشده اضافه میکنیم و مرتب هم میزنیم تا رنگ رشتهها طلایی شود؛ بعد از طلایی شدن رشتهها، پودر قند رو به رشتهها اضافه میکنیم.رشتههای طلایی و پودر قند رو کمی باهم مخلوط میکنیم و تابه را از روی حرارت بر میداریم.برای تهیه فرنی یا کرم دسر کادایف، لازم هستش که آرد و نشاسته ذرت را با هم مخلوط، بعد الک کنیم و بعد با نصف شکر و شیر، داخل ظرف بریزیم.با همزن حسابی اونها رو مخلوط کنیم و بعد مواد رو داخل یک قابلمه میریزیم؛ روی حرارت قرار میدیم و مرتب هم میزنیم تا زمانی که به غلظت فرنی برسه. در یک ظرف دیگر تخم مرغ را میشکنیم و با چنگال هم میزنیم. (نیازی به استفاده از همزن نیست).برای ادامه طرز تهیه دسر کادایف ترکیه به مقاله آن مراجعه کنید.۱۵- تارتلت خرماتارتلت خرما یکی از دسرهای خوشمزه افطار است که به راحتی و با صرف زمان کمی میتوانید تارتلت خرما را درست کنید.برای طرز تهیه تارتلت خرما به مواد زیر نیاز دارید:مواد لازم برای کراست تارتلت خرماکره۱۲۰ گرمآرد شیرینی پزی۲۰۰ گرمپودر قند۶۰ گرمزرده تخم مرغ۱ عددوانیلیک چهارم قاشق چای خوریمواد لازم برای داخل تارتلت خرماخرمای پوست گرفته و بدون هسته۳۰۰ گرمکره به دمای محیط رسیده۱۵ گرمدارچینیک دوم قاشق چای خوریپودر هلیک دوم قاشق چای خوری سر خالیپنیر ماسکارپونه۱۰۰ گرمشیرعسلی۱۵۰ گرمبرای آماده کردن خمیر تارتلت خرما، کره نرم شده (خیلی نرم و شل و ول نباشد) و پودر قند الک شده رو داخل ظرفی بریزین و با همزن بزنید تا یکدست و پوک بشه.بعد زرده تخم مرغ و وانیل رو بهش اضافه کنید و با همزن بزنید تا یکدست و مخلوط بشن.همزن رو کنار بذارین و آرد رو روی مواد الک کنید. با نوک انگشت ها مواد رو مخلوط کنید تا مواد کم کم حالت خرده نان پیدا کنه.و بعد کم کم مواد رو جمع کنید تا خمیر یکدستی حاصل بشه.برای مخلوط کردن مواد حتما باید از نوک انگشت ها استفاده کنید چون حرارت کف دست باعث به روغن افتادن خمیر میشه و کراست بعد از پخت سفت و خشک میشه همچنین نباید خمیر رو بیش از حد ورز بدین و مخلوط کنید چون خمیر به روغن میفته و کیفیت تارت پایین میاد.برای تهیه این تارت من از قالب مینی مافین کف جدا استفاده کردم که خارج کردن تارتلت ها از داخلش راحت بود اگه این قالب رو ندارین میتونید از قالب های تارت تک نفره که در بازار موجوده و قیمت پایینی داره استفاده کنید.برای ادامه طرز تهیه تارتلت خرما به مقاله آن مراجعه کنید.۱۶- دسر مشکوفیدسر مشکوفی یا مشکافی از دسرهای ساده و خوشمزه مازندرانی است که برای ماه رمضان و افطاری گزینه خوبی است.برای طرز تهیه دسر مشکوفی به مواد زیر نیاز دارید:مواد لازم برای قسمت وانیلی مشکوفی دو رنگ:شیر۲ لیواننشاسته گل (گندم)۴ قاشق سوپ خوریشکر۴ قاشق سوپ خوریگلاب اعلایک چهارم پیمانهوانیلیک چهارم قاشق چای خوریکره۲۰ گرممواد لازم برای قسمت زعفرانی مشکوفی:شیر۲ لیواننشاسته گل (گندم)۴ قاشق سوپ خوریشکر۴ قاشق سوپ خوریزعفران دم کرده غلیظبه مقدار لازمگلاب اعلایک چهارم پیمانهوانیلیک چهارم قاشق چای خوریکره۲۰ گرمدسر مشکوفی رو میتونید فقط به صورت تک رنگ زعفرانی درست کنید و یا اینکه به صورت دو رنگ وانیلی و زعفرانی درستش کنید.برای تهیه دسر مشکوفی وانیلی شیر رو داخل قابلمه ای بریزین و نشاسته گل (نشاسته تازه و مرغوب باشه) رو بهش اضافه کنید و حسابی با همزن دستی مخلوط کنید تا کاملا حل بشه.بعد روی حرارت ملایم قرار بدین و به هم زدن ادامه بدین تا شیر کم کم گرم بشه وقتی شیر گرم شد کره رو اضافه کنید و هم بزنید تا حل و مخلوط بشه.به هم زدن ادامه بدین وقتی دیدین بخار از ظرف بلند میشه و شیر از اطراف شروع به جوشیدن کرده شکر رو به مواد اضافه کنید و هم بزنید. اگه ذائقه شیرین پسندی دارین میتونید مقدار شکر رو به پنج یا شش قاشق سوپ خوری افزایش بدین.مواد رو باید مدام با حرارت ملایم هم بزنید تا جایی که شروع به غلیظ شدن کنه حرارت باید ملایم باشه تا همراه با غلیظ شدن مواد خامی نشاسته هم گرفته بشه و طعم خامی داخل دسر حس نشه و باید به صورت مداوم هم بزنید تا مواد گلوله نشه و به صورت یکدست غلیظ بشه و ته نگیره.برای ادامه طرز تهیه مشکوفی میتوانید به مقاله آن مراجعه کنید.۱۷- شیرینی شباکیهشیرینی شباکیه یک شیرینی خوشمزه عربی و همانند زولبیا است که با دستگاه پاستا ساز یا بدون آن میتوانید درست کنید و در ماه رمضان میل کنید.این شیرینی خوشمزه را با مواد زیر تهیه کنید:مواد لازم شیرینی شباکیه عربی یا زولبیا فانوسی یا خاگینه فانوسی:شیر۱۲۵ گرمماء الشعیر۲۵ گرمکره۱۲۵ گرمبکینگ پودر۵ گرمآرد سفید قنادی۵۰۰ گرمشربت باربه مقدار لازمبادام پرک یا پسته خرد شده برای تزئینبه میزان لازمبرای آماده کردن این شیرینی اول باید شربت بار رو آماده کنیم و کنار بذاریم تا در دمای محیط خنک بشه، آموزش کامل شربت بار با تمام نکات قبلا انجام شده برای درست کردن شربت بار به این آموزش مراجعه کنید.بهتر هست که شربت رو از یک روز قبل آماده کنید و کنار بذارین تا کارتون راحت تر و سریع تر پیش بره.برای آماده کردن خمیر شیرینی آرد رو الک کنید و بکینگ پودر رو به آرد اضافه و کاملا مخلوط کنید.کره رو آب کنید و ماء الشعیر را به آن اضافه کنید.و شیر رو بهش اضافه و مخلوط کنید.اگه به ماء الشعیر دسترسی نداشتین میتونید به جاش از شیر استفاده کنید اما در صورت امکان جایگزین نکنید تا شیرینی بافت خوبی داشته باشه.از مخلوط مایعات کم کم به آرد اضافه کنید و مخلوط کنید تا خمیری شکل بشه.برای ادامه طرز تهیه شیرینی شباکیه میتوانید به مقاله آن مراجعه کنید.۱۸- دسر عیش السرایادسر عیش السرایا یکی از دسترهای محبوب لبنان است.برای تهیه این دسر نیاز به مواد زیر دارید:مواد لازم جهت تهیه دسر عیش السرایا:نان تست ۷ تا ١٠ عددشیر ٣ پیمانهشکر سه قاشق غذاخورینشاسته ذرت٣ قاشق غذاخوری پرگلابسه قاشق غذاخوریخامه صد گرمابتدا باید نانهای تست را آماده کنید و تفت دهید.شیر و نشاسته و شکر را به خوبی ترکیب کنید.سپس خامه را به آن اضافه کنید.سپس با ترکیب مواد در ظرفهای مناسب، دسر آماده میل کردن است.برای ادامه طرز تهیه دسر عیش السرایا میتوانید به مقاله آن مراجعه کنید.۱۹- مهلبیه وانیلیدسر مهلبیه یکی از خوشمزه ترین دسرهایی عربی، ترکی است که شباهت بسیار زیادی با فرنی دارد. مهلبیه در دسته پودینگها قرار دارد. پودینگها را میتوان به عنوان یک میانوعده مقوی یا یک وعده اصلی مصرف کرد. پودینگها بافت اسفنجی و نرم و لطیف دارد، تنوع بسیار زیادی در طعم و مزههای آنها وجود دارد اما اغلب از سه ماده اصلی شیر، نشاسته ذرت و زرده تخممرغ تشکیل شدهاند.مراحل تهیه مهلبیه وانیلیمراحل تهیه مهلبیه وانیلی به شرح زیر است:در اولین مرحله برای تهیه این دسر بسیار لطیف و خوشمزه باید قابلمه تفلون و نچسب مناسبی انتخاب کنید. حال شکر را درون قابلمه بریزید و آرد نشاسته درت و آرد سفید را به آن اضافه کنید. مواد خشک را بهم زنید تا با هم ترکیب شوند.در دومین مرحله شیر را کم کم به ترکیب درون قابلمه اضافه کنید و بهم زدن ادامه دهید تا آردها به خوبی در شیر حل شوند و ترکیبی صاف و یکدستی حاصل شود.بهم زدن مواد را تا جایی ادامه دهید که دانههای شکر درون شیر به خوبی حل شوند. بهتر است از شیر سرد استفاده کنید، به خاطر داشته باسید که آردها در شیر سرد بهتر حل میشوند.در این مرحله قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید. مدام باید ترکیب درون قابلمه را بهم زنید تا مواد ته نگیرند. پس از گذشت ۸-۱۰ دقیقه مواد شما شروع به سفت شدن میکند و غلیظ میشود. توجه داشته باشید که در این مرحله نیز باید بهم زدن مواد ادامه دهید.برای ادامه رسپی این دسر خوشمزه و لطیف روی لینک طرز تهیه مهلبیه وانیلی کلیک کنید.۲۰- دسر زعفرانی (پاناکوتای زعفرانی)دسر زعفرانی یکی از دسرهای خوشمزه و مجلسی مورد علاقه ایرانیهاست که طرز تهیه بسیار آسانی دارد و با چند قلم مواد اولیه ساده نظیر شیر، شکر، خامه، زعفران، پودر ژلاتین و… قابل تهیه است.این دسر مزه بستنی زعفرانی دارد و برایتان طعم نوستالژی و خاطره انگیز بستنیهای زعفرانی رو زنده خواهد کرد! پس اگر شما هم طعم زعفران و گلاب را دوست دارید، حتما این دسر خوشرنگ و خوشطعم را تهیه و نوش جان کنید. مراحل تهیه دسر زعفرانیمراحل تهیه دسر زعفرانی به شرح زیر است:ابتدا پودر ژلاتین را در کاسهای بریزید و نصف پیمانه آب را به آن اضافه کنید. با هم کمی مخلوط کنید تا حالت اسفنجی پیدا کند.مخلوط آب و ژلاتین را کنار بگذارید تا کاملا با هم ترکیب شوند و ذرات ژلاتین در آب حل شود.سپس شیر را در ظرف یا قابلمه مناسبی بریزید. شکر را به شیر اضافه کنید و کمی با هم مخلوط کنید و هم بزنید.سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا زمانی که شکر در شیر حل شود.در مرحله ی بعد محلول زعفران را به شیر و شکر اضافه کنید. میزان زعفران را میتوانید بیشتر هم در نظر بگیرید.برای ادامه رسپی این دسر خوشمزه و پرطرفدار روی لینک طرز تهیه دسر زعفران کلیک کنید.۲۱- معسله (معجون خرما)«معسله» یا «معجون خرما» یک دسر خرمای عربی و خوزستانی است که به خاطر طبع گرمی که دارد بیشتر در فصول سرد سال تهیه میشود. برخی از جنوبیها نیز این دسر را در ماه رمضان برای افزایش انرژی بدن در افطار و سحر استفاده میکنند.طرز تهیه معسله بسیار راحت است، اما این دسر ساده به روشهای مختلفی تهیه میشود. برخی این دسر را تنها با ترکیب خرما، شیره خرما و کنجد درست میکنند و برخی دیگر برای درست کردن این معجون مغذی از گردو و ادویههای مختلف استفاده میکنند.مراحل تهیه معسله (معجون خرما)مراحل تهیه معسله (معجون خرما) به شرح زیر است:در مرحله اول باید یک ماهیتابه را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید. سپس کنجد و ادویههای مختلف را اضافه کنید و مواد را برای چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی کنجد و ادویهها از بین برود.بعد از چند دقیقه کوتاه میتوانید شیره خرما را به معسله اضافه کنید و بعد شعله گاز را خاموش کنید. در این مرحله شیره خرما فقط باید گرم و روان شود.برای ادامه رسپی این دسر مقوی و خوشمزه روی لینک طرز تهیه معسله (معجون خرما) کلیک کنید.۲۲- چنگالی مشهدیچنگالی مشهدی یک عصرانه خوشمزه و سنتی است که با استفاده از شیره، کنجد، مقداری نان و روغن آماده میشود. درست کردن این غذای ساده و مقوی بسیار راحت است و میتوانید از آن برای عصرانه، صبحانه و یا حتی دسر استفاده کنید.مراحل تهیه چنگالی مشهدیمراحل تهیه چنگالی مشهدی به شرح زیر است:در اولین مرحله از دستور پخت چنگالی خراسانی باید مقداری روغن حیوانی در ماهیتابه بریزید تا گرم شود. سپس شعله گاز را خاموش کنید. در ادامه نان تافتون را با قیچی یا دست خرد و همراه با شکر و کنجد به روغن گرم شده اضافه کنید. بعد از این که همه مواد چنگالی را با هم ترکیب کردید، باید دستهایتان را بشویید و با دست مواد را ورز دهید تا همه طعمها به خود هم بروند و کاملا با هم ترکیب شوند.برای ادامه رسپی این دسر مقوی و ساده روی لینک طرز تهیه چنگالی مشهدی کلیک کنید.برای مشاهده لیست افطاریهای متنوع از قبیل پیش غذا، انواع دسر، نوشیدنی، غذاهای نونی و انواع غذا با برنج روی لینک افطاری چی بپزم؟ کلیک کنید.
- برچسب ها: