راز تهیه خودمونی سمنو: زیبا و صرفه جویی مالی در دنیای مجازی

  • توسط: admin


سمنو یکی از خوراکی‌های محلی و پرطرفدار در کشورهای اروپای شرقی و ایران است که اغلب در وعده‌های غذایی به عنوان یک پیش غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد. تهیه این خوراکی ساده و خوشمزه با استفاده از مواد اولیه ساده و اقتصادی ممکن است و به شما امکان می‌دهد تا در خانه مزه‌ای شیک و لذیذ برای مهمانی‌ها یا وعده‌های خودمانی خودتان ارائه دهید.

برای تهیه سمنو خانگی ابتدا نیاز به آرد، تخم‌مرغ، شیر، نمک و یک مقدار کمی از روغن گیاهی افتابگردان است. آرد نیز می‌تواند عادی یا سوخاری، بسته به ترجیح شما، باشد. ابتدا تمام مواد را به هم می‌زنیم و به مخلوط زده شده روغن اضافه کنیم. سپس مخلوط را درون ماهیتابه گرم ریخته و درونش بگذاریم و در همان زمان آرام و خمیری پخته شود. سمنوی خانگی آماده‌ی تقدیم است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از چی شی، سمنو یکی از دسرهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که بر خلاف دیگر دسرها زمان زیادی برای تهیه آن نیاز است. سمنو از دسرهایی است که معمولا برای سفره هفت سین در عید نوروز تهیه می شود.

مواد لازم سمنو

گندم
۲۵۰ گرم

آرد سبوس دار
۵۰۰ گرم

آب
۲ لیتر

طرز تهیه پخت سمنو
مرحله اول
ابتدا گندم ها را با آب سرد می شوییم و در یک کاسه حاوی آب سرد قرار می دهیم تا جوانه بزنند. برای پخت سمنو باید مانند حلیم گندم از گندم کامل استفاده شود که دارای خاصیت جوانه زدن باشد. طی ۲۴ ساعت هر ۸ ساعت یک بار آب گندم ها را عوض می کنیم.
مرحله دوم
پس از گذشت ۲۴ ساعت سر گندم های ما سفید می شود و باید آنها را آبکشی کنیم، سپس گندم‌ها را بین یک دستمال تمیز قرار می دهیم، طی ۴۸ ساعت آینده باید این پارچه را آب سرد مرطوب نگه داریم تا گندم ها جوانه بزنند.
مرحله سوم
پس از اینکه گندم ها جوانه زدند آنها را داخل یک سینی مناسب می ریزیم و ریو جوان های گندم را با یک پارچه نم‌دار می پوشانیم تا خشک نشوند. طی ۲۴ تا ۴۸ بعد گندم ها ریشه می زنند که رنگ ریشه مایل به رنگ نقره ای است و بین ۵ تا ۱۰ سانتی متر بلند می شود.
مرحله چهارم
در این مرحله رنگ گندم ها هم رو به سبزی می رود و مناسب ترین زمان برای پخت سمنو زمانی است که رنگ گندم ها سبز کمرنگ باشد. توجه داشته باشید که اگر رنگ گندم سبز تیره شود دیگر به درد نمی خورند و باعث تلخ شدن سمنو می شوند.
مرحله پنجم
به همین دلیل زمانی که گندم ها را برای ریشه زدن در سینی قرار می دهید باید مدام حواس تان باشد که وقتی رنگ گندم ها سبز کمرنگ بود پخت سمنو را آغاز کنید. پس از اینکه جوانه گندم آماده شد، آنرا به همراه ۱ لیتر آب گرم داخل غذاساز یا مخلوط کن می ریزیم.
نکته: اگر بخواهیم بدون دردسر و در زمان کمتری سمنو را بپزیم، می توانیم جوانه گندم را به صورت آماده از فروشگاه تهیه کنیم.
مرحله ششم
جوانه های گندم را میکس می کنیم تا شبیه پوره شوند، سپس با یک پارچه تمیز آنها را صاف می کنیم و عصاره به دست آمده را با آرد سبوس دار در یک قابلمه مناسب مخلوط می کنیم. پس از اینکه مواد را به خوبی مخلوط کردیم قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم.
مرحله هفتم
حالا یک لیتر دیگر آب اضافه می کنیم و اجازه می دهیم سمنو با حرارت بسیار ملایم قوام بیاید. حین آماده شدن سمنو باید حواسمان به آن باشد تا ته نگیرد یا نسوزد. پس از اینکه سمنو غلیظ شد یک دم کنی روی درب قابلمه قرار می دهیم.
نکته: چون سمنو حاوی گندم است و گندم زود ته می گیرد، باید هر چند دقیقه یک‌بار سمنو را هم بزنیم تا ته نگیرد.
مرحله هشتمحرارت زیر قابلمه را کاملا ملایم می کنیم و یک شعله پخش کن هم زیر قابلمه قرار می دهیم، سپس اجازه می دهیم سمنو ۳۰ دقیقه دم بکشد. قرار دادن دم کنی باعث می شود رنگ سمنو عالی شود. پس از اینکه سمنو آماده شد، آنرا در ظرف مورد نظرمان می ریزیم و تزیین می کنیم.

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید