تاریخچه تقلب در مواد غذایی: پنج دلیل اصلی این پدیده چیست؟
بیشترین تقلب مواد غذایی معمولاً شامل انواع مختلفی از مواد غذایی است که با افزودن مواد غیرقانونی، تغییر در ترکیبات، سرقت مارک، یا استفاده از مواد جایگزین ارزانتر، کیفیت تغذیهای محصول اصلی را کاهش داده و در نتیجه برای سلامتی مصرفکننده مضر باشد. این تقلبات میتواند در انواع اغذیهها از محصولات قنادی و آجیلی تا غلات و حتی گوشت و محصولات لبنی حاضر باشد. به این تقلبات عموماً بهعنوان مواد اضافی شیوع دارند. برخی از مواد غذایی که پراستفاده میشوند عبارتند از: روغنهای رنده شده، افزودن زیاد نمک به محصولات فرآوری شده، افزودن رنگها، مواد نگهدارنده و شیرینکنندههای صنعتی به غذاها، استفاده از ادویهها و افزودن فلزات سنگین به مواد غذایی.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، هاله سمیعی اظهار کرد: نظارت کافی و صحیح به پروسه از مزرعه تا سفره یا به تعبیر عدهای از مزرعه تا قاشق میتواند از گسترش تقلبهای غذایی بکاهد و این موضوعی است که وظیفه سازمان غذا و دارو و اداره کل فراوردههای غذایی را مهم و استراتژیک جلوه میدهد.
وی با اشاره به اینکه تقلب و سواستفاده همواره در حوزه غذا وجود دارد، افزود: سودجویان با تغییر در ماهیت شکلی یا محتوایی فرآوردههای ارزان قیمت، آنها را با قیمت بالا به مصرف کننده میفروشند.
سمیعی با بیان اینکه احتمال تقلب برای یک ماده غذایی گرانقیمت یا یک ماده غذایی کمیاب و دور از دسترس بیشتر مطرح است، ادامه داد: برخی افراد ادعاهایی برای محصول خود مطرح میکنند در حالی که ممکن است ادعاها واقعی نباشد، لذا برای آنکه ادعاها را به نتیجه قابل پذیرش در ذهن مردم برسانند، از موادی که اطلاعات آن در برچسب بسته بندی دیده نمیشود، استفاده میکنند و همین موارد موجب عوارض برای مصرف کنندگان این محصولات میشود.
به گفته وی، اگر چه کم فروشی در حوزه تولید غذا در سطحهای مختلف آن محدود به یک کشور یا شرایط اقتصادی و اجتماعی و محدود به برهه زمانی خاصی هم نیست؛ اما باید در مورد تقلبات غذایی به موقع وارد عمل شویم و اجازه ندهیم این معضل به روند عادی و فراگیر بدل شود، بنابراین هر چه در معیارهایمان جدی باشیم و تشویق و تنبیهها منطبق با ضوابط و قانون باشد تقلب قطعاً کم و کمتر میشود.
- برچسب ها: سازمان غذا و دارو هاله سمیعی