طرز تهیه شیره لبو (چغندر)+ نکات شکرک نزدن

  • توسط: admin


مناسب برای

1 شیشه

زمان آماده‌سازی

10 دقیقه

زمان پخت

3 ساعت

شیره لبو یکی از مقوی‌ترین انواع شیره است که فواید زیادی برای بدن دارد و می‌توانید از آن برای درست کردن نوشیدنی چغندر استفاده کنید. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه شیره لبو (چغندر) و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این شیره آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن شیره لبو ۲ روش وجود دارد. می‌توانید لبو را بشویید و همراه با آب بپزید و بعد از این که لبوها کاملا پختند، آن‌ها را از قابلمه خارج کنید. سپس مقداری شکر به آب لبو اضافه کنید و اجازه دهید برای چند دقیقه بجوشد تا غلیظ شود.

برای درست کردن شیره لبو با آب لبو نیز می‌توانید لبوها را آب بگیرید و بعد آن‌ها را بجوشانید. زمانی که شیره لبو غلیظ شد، می‌توانید شعله گاز را خاموش کنید.

رسپی این شیره خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای شیره لبو بدون آبگیری

مواد لازممقدار مورد نیازلبو۵ تا ۶ عددشکر۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مرحله اول: لبوها را بپزید

برای شروع باید لبوها را بشویید و قسمت‌های تیره پوست و بخش‌هایی از ریشه آن را جدا کنید. بهتر است پوست لبو را با یک برس یا اسکاچ بشویید تا کاملا تمیز شود و آن را به طور کامل جدا نکنید تا شیره شما خوشرنگ تر شود.

لبوها را همراه با آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید برای ۱ ساعت و نیم بپزند.

مرحله دوم: لبوها را خرد کنید

بعد از این که لبوها پختند، آن‌ها را از قابلمه خارج کنید. پوست و ریشه لبوها را به طور کامل جدا و آن‌ها را به تکه‌های کوچک خرد کنید. سپس لبوهای خرد شده را دوباره در قابلمه بریزید.

مرحله سوم: شکر را اضافه کنید

در این مرحله باید شکر را به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید لبوها برای یک ساعت دیگر همراه با شکر بپزند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه عصاره سیب خانگی (شیره سیب)

مرحله چهارم: آب لبو را بجوشانید

زمانی که لبوها کاملا نرم شدند، باید آن‌ها را از قابلمه خارج کنید. در ادامه اگر آب لبو غلیظ نبود، می‌توانید دوباره مقداری شکر در قابلمه بریزید. اجازه دهید آب لبو روی حرارت ملایم بجوشد و غلیظ شود.

به خاطر داشته باشید که اضافه کردن دوباره شکر به آب لبو اختیاری است و می‌توانید به جای اضافه کردن شکر، شیره را برای مدت زمان طولانی‌تری بجوشانید تا غلیظ شود.

مرحله پنجم: شیره لبو را در شیشه بریزید

بعد از اینکه شیره لبو آماده شد، شعله گاز را خاموش کنید. اجازه دهید شیره لبو به طور کامل خنک شود و بعد آن را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید و در یخچال یا مکانی خشک و خنک نگهداری کنید.

می‌توانید از این شیره برای درست کردن شربت لبو یا مزه دار کردن و رنگ بخشیدن به انواع دسر و کیک استفاده کنید.

شیره لبو با آب لبو

شیره لبو با آب لبو

در این روش باید لبوها را بشویید و سپس آب آن‌ها را بگیرید. در ادامه آب لبو را در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بجوشانید. اجازه دهید آب لبو بجوشد و غلیظ شود.

هر چقدر شیره چغندر قرمز غلیظ‌تر شود، مزه شیرین‌تری پیدا می‌کند. در صورت تمایل می‌توانید به این شیره مقداری شکر اضافه کنید یا آن را بدون شکر درست کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیره خرمالو

نکات شکرک نزدن شیره چغندر قرمز

برای جلوگیری از شکرک زدن شیره لبو روش‌های متعددی وجود دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره شده است:

بعد از آماده شدن شیره لبو می‌توانید مقداری آب لیمو ترش تازه به آن اضافه کنید.از اضافه کردن مقدار زیادی شکر به شیره لبو جلوگیری کنید، زیرا این کار موجب شکرک زدن شیره می‌شود.بعد از این که شیره آماده شد، صبر کنید تا به طور کامل خنک شود و بعد آن را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید.برای جلوگیری از شکرک زدن شیره لبو باید آن را به اندازه‌ای بجوشانید که بافت شیره غلیظ شود. جوشاندن کم و همچنین جوشاندن بیش از حد شیره موجب شکرک زدن آن می‌شود.برای جلوگیری از شکرک زدن این شیره باید آن را در دمای معتدل و دور از سرما یا گرمای زیاد قرار دهید.به هیچ عنوان شیره لبو را در معرض نور آفتاب قرار ندهید، این کار موجب شکرک زدن، ترش شدن و همچنین فساد شیره می‌شود.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه شیره لبو

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه شیره لبو

در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت شیره لبو اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای درست کردن این شیره باید از لبوی تازه، قرمز و باکیفیت استفاده کنید.بعد از آماده کردن شیره لبو باید آن را در یک ظرف در بسته بریزید و در مکانی خشک و خنک قرار دهید.می‌توانید از شیره لبو برای درست کردن انواع کیک، شیرینی و دسر استفاده کنید.شیره لبو قند زیادی دارد و به همین دلیل در صورت استفاده در انواع دسر و شیرینی باید مقدار شکر را کاهش دهید.بعد از آماده شدن شیره لبو باید صبر کنید تا شیره کاملا خنک شود و بعد آن را در شیشه بریزید.شیره لبو کالری و قند زیادی دارد، بنابراین در مصرف آن زیاده روی نکنید.برای نگهداری شیره لبو به مدت طولانی می‌توانید از ظرف شیشه‌ای یا پلاستیکی استفاده کنید.به منظور درست کردن این شیره باید از لبوهای قرمز و تازه استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی آدرینبه طرز تهیه شیره لبو و همه فوت‌وفن های درست کردن این شیره اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این شیره را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید