طرز تهیه ماهی زعفرانی+ نکات و فوتوفن ها
مناسب برای
2 نفر
زمان آمادهسازی
30 دقیقه
زمان پخت
1 ساعت
ماهی زعفرانی یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که طعم بسیار خوشمزهای دارد و در اکثر رستورانها در کنار سبزی پلو سرو میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه ماهی زعفرانی به ۳ روش پخت در فر، سرخ شده و با پودر سوخاری و همچنین همه فوتوفن های درست کردن این غذا آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای درست کردن این ماهی ابتدا باید ماهی را پاک کنید و بعد آن را به سرکه آغشته کنید و بعد از نیم ساعت فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید.
ماهیها را در سینی فر قرار دهید و در یک کاسه مقداری روغن زیتون بریزید و بعد کمی نمک، فلفل سیاه، پودر سیر، زردچوبه، پودر زنجبیل، آب لیمو ترش و زعفران به آن اضافه کنید.
مواد را خوب هم بزنید و سپس این ترکیب را با برس داخل شکم ماهیها و روی آن بمالید. در ادامه ماهیها را در فر قرار دهید تا آماده شوند. برای درست کردن ماهی زعفرانی سرخ شده باید ماهی را مزه دار و سپس در روغن داغ سرخ کنید.
برای درست کردن ماهی زعفرانی با آرد سوخاری نیز باید بعد از مزه دار کردن ماهی، آن را به آرد آغشته و سپس در روغن سرخ کنید. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای ماهی زعفرانی برای ۲ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازماهی۲ عدد متوسطسرکه۱ لیوان فرانسوی دستهدارزعفران دم کرده۶ قاشق غذاخوریروغن زیتون۳ قاشق غذاخوریآب لیمو ترش تازه۴ قاشق غذاخورینمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمپودر زنجبیل و زردچوبهبه مقدار لازمپودر سیربه مقدار لازمروغنبه مقدار لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه ماهی زعفرانی در فر
مدت زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقهمدت زمان پخت: ۶۰ دقیقهدرجه سختی: متوسطمناسب برای: ۲ نفر
مرحله اول: ماهیها را آماده کنید
برای شروع باید ماهیها را پاک کرده و بعد از باز کردن شکم آنها، محتویات داخل شکم را به طور کامل تخلیه کنید. در ادامه ماهیها را بشویید تا تمیز شوند. بعد از شستن ماهی بهتر است سطح آن را با دستمال خشک کنید.
مرحله دوم: ماهیها را به سرکه آغشته کنید
حالا باید هر دو سمت شکم و پوست ماهیها را به سرکه آغشته کنید و با دست خوب ماهی را ماساژ دهید تا سرکه به آن نفوذ کند.
مرحله سوم: ماهیها را استراحت دهید
سینی فر را با کمی روغن چرب کنید و ماهیها را از سمت پوست روی سینی قرار دهید. حالا دوباره کمی سرکه روی شکم ماهی بریزید و با برس پخش کنید. اجازه دهید ماهی برای نیم ساعت استراحت کند تا سرکه به طور کامل جذب شود.
بیشتر بخوانید: ماهی را با این روش مزه دار کنید
مرحله چهارم: ماهیها را مزه دار کنید
فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا داغ شود. در این مرحله باید در یک کاسه مقداری روغن زیتون بریزید و بعد کمی نمک، فلفل سیاه، پودر سیر، زردچوبه، پودر زنجبیل، آب لیمو ترش و زعفران به آن اضافه کنید.
مواد را خوب هم بزنید و سپس این ترکیب را با برس داخل شکم ماهیها و روی آن بمالید. این کار را با صبر و حوصله انجام دهید تا تمام قسمتهای ماهیها به خوبی مزه دار شوند.
مرحله پنجم: ماهیها را بپزید
سینی را در فر قرار دهید و اجازه دهید ماهیها برای حدود ۴۵ دقیقه بپزند. بعد از ۴۵ دقیقه میتوانید درب فر را باز و ماهی را بررسی کنید. اگر ماهی به خوبی پخته بود، چند دقیقه گریل فر را روشن کنید تا سطح ماهیها نیز طلایی و خوشرنگ شود.
مرحله ششم: ماهیها را سرو کنید
بعد از این که ماهیها پختند، آنها را از فر خارج کنید و در ظرف مناسب قرار دهید و با سبزیجات تازه و گوجه گیلاسی تزیین کنید. میتوانید این ماهی خوشمزه را همراه با سبزی پلو سرو کنید و از طعم آن لذت ببرید.
ماهی زعفرانی سرخ شده
برای درست کردن ماهی زعفرانی در ماهیتابه باید ماهیها را مزه دار کنید و بعد مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. در ادامه ماهیها را از سمت پوست داخل ماهیتابه قرار دهید و خوب سرخ کنید.
زمانی که یک سمت ماهیها سرخ شدند، آنها را برگردانید تا طرف دیگرشان هم طلایی شود. سپس ماهی را از روغن خارج کرده و در کنار سبزی پلو سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سبزی پلو با ماهی
ماهی زعفرانی با آرد سوخاری
برای مزه دار کردن این ماهی زعفرانی میتوانید از ترکیب آب لیمو ترش تازه، نمک، فلفل سیاه، پیاز و سیر خرد شده و زعفران استفاده کنید و ماهی را برای ۱ ساعت استراحت دهید تا مزهها به خورد آن بروند.
در ادامه مقداری آرد در یک بشقاب بریزید و کمی نمک و زردچوبه به آن اضافه کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید روغن داغ شود و بعد ماهیها را در آرد بزنید و در روغن داغ سرخ کنید. برای سرخ کردن این ماهیها باید از حرارت متوسط رو به کم استفاده کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه ماهی زعفرانی
در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت ماهی زعفرانی اشاره شده است، با ما همراه باشید.
در صورت تمایل میتوانید قبل از مزه دار کردن ماهی، پوست آن را جدا کنید. برای جدا کردن پوست ماهی فریزری میتوانید آن را داخل یک بشقاب قرار دهید و مقداری آب جوش روی پوست ماهی بریزید تا به راحتی جدا شود.در پاسخ به این سوال که زعفران با ماهی ضرر دارد یا خیر باید بگوییم که طبع ماهی سرد و طبع زعفران گرم است و از همین رو اضافه کردن زعفران به ماهی طبع آن را متعادل میکند و هیچ ضرری ندارد.میتوانید برای دورچین ماهی از مقداری گوجه فرنگی و سیب زمینی سرخ شده استفاده کنید.در برخی رسپیها برای درست کردن ماهی زعفرانی ابتدا ماهی را با ترکیب آرد، پودر سیر، فلفل سیاه و نمک مزه دار و سپس سرخ میکنند و زمانی که ماهی سرخ شد، زعفران دم کرده را به آن اضافه میکنند و کمی آب لیمو ترش روی ماهی میریزند تا مزه دار شود.برای درست کردن ماهی زعفرانی بدون بو حتما آن را از یک ساعت قبل به سرکه آغشته کنید. سرکه به از بین بردن بوی زهم ماهی کمک میکند.برای درست کردن ماهی زعفرانی میتوانید بنا به سلیقه خودتان از هر نوع ماهی که دوست دارید استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید از مقداری سس فلفل قرمز یا پودر آن برای طعم دار کردن این ماهی خوشمزه و زعفرانی استفاده کنید.اگر ماهیها را مزه دار نکردید، میتوانید در زمان سرخ کردن مقداری نمک، فلفل سیاه و زعفران به ماهی اضافه و سپس آن را در روغن داغ سرخ کنید.میتوانید در زمان مزه دار کردن ماهی با سرکه، ادویهها و چاشنیهای دیگر را نیز اضافه کنید.برای خوشمزهتر شدن این غذا باید از ماهی تازه و سالم استفاده کنید.بهتر است ماهی را در زمان سرخ کردن یا نهایت نیم ساعت قبل از سرخ کردن به زعفران آغشته کنید تا بافت ماهی شل نشود و بوی زعفران نیز از بین نرود.برای پخت این ماهی در فر برقی و توستر باید دستگاه را روی دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی آدرینبه طرز تهیه ماهی زعفرانی و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
- برچسب ها: