اقتصاد سوریه چه زمانی بهبود می یابد؟
روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» به بررسی اقتصاد سوریه پرداخت و خاطرنشان کرد که اگرچه فروپاشی دولت بشار اسد، رئیسجمهور پیشین در سوریه «بهطور تکاندهندهای سریع بود، اما بازسازی اقتصاد ویرانشدهای که او پشت سر گذاشت، کند و دردناک خواهد بود».
به گزارش تجارت نیوز،
این روزنامه نوشت: «پس از نزدیک به ۱۴ سال جنگ، بیشتر چاههای نفت و گاز سوریه، جادهها، شبکههای برق، زمینهای کشاورزی و زیرساختها ویران شدهاند».
این روزنامه افزود: ۹۰ درصد مردم در فقر به سر میبرند، ارزش لیره سوریه کاهش یافته و ذخایر ارزی بانک مرکزی تقریباً تمام شده است.
این روزنامه ادامه داد: «قبل از جنگ، نفت دو سوم صادرات سوریه را تشکیل میداد و کشاورزی تقریباً یک چهارم فعالیت اقتصادی را تشکیل میداد».
این روزنامه خاطرنشان کرد که رئیس اداره عملیات نظامی در سوریه، الجولانی که رهبر ائتلاف مخالفی بود که قدرت را در سوریه به دست گرفت، با وظایف دشواری روبهرو است که مهمترین آنها: متحد کردن گروههای شورشی، بازسازی ساختار دولت، برقراری مجدد حاکمیت قانون، و ارائه خدمات امنیتی و مدیریتی پایه است.
نیویورک تایمز افزود: با وجود این، توافق گستردهای وجود دارد که مهمترین گام در بازسازی اقتصاد سوریه را تنها میتوان از طریق برداشتن لایههای تحریمهای دردناکی که سوریه را از تجارت بین المللی قطع کرده است، بردارد.
همین روزنامه توضیح داد: «پایان دادن به همه محدودیتهای مالی نیز به معنای حذف نام تروریستی تحریرالشام از سوی آمریکا و سازمان ملل متحد است و مسلم است که واشنگتن و متحدانش این امکان را به عنوان یک معامله ارائه خواهند کرد.
این روزنامه درباره تولید نفت و گاز در سوریه بحث کرد و گفت: احیای تولید نفت و گاز آسان نخواهد بود، قبل از جنگ، سوریه ۳۸۳۰۰۰ بشکه در روز تولید میکرد، اما اکنون کمتر از ۹۰۰۰۰ بشکه در روز تولید میکند.
طبق گزارش بانک جهانی، تاسیسات و خطوط لوله، از جمله خطوط انتقال انرژی به عراق، اردن و مصر نیز تخریب یا آسیب دیدند و این کشور اکنون بیشتر از صادرات نفت وارد میکند.
منبع :
ايسنا
- برچسب ها: سوریه