طرز تهیه ته دیگ ماست و زعفران + نکات خوشمزه‌تر شدن

  • توسط: admin


ته‌ دیگ ماست و زعفران یکی از خوشمزه‌ترین انواع ته‌دیگ است که علاوه بر طعم بسیار محبوب و پرطرفداری که دارد زیبایی غذایی شما را نیز چند برابر می‌کند. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه ته‌ دیگ ماست و زعفران را به صورت مرحله‌به‌مرحله به همراه تمام نکات مهمی که در زمان تهیه آن باید بدانید آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به روش تهیه

زعفران را بسابید و با یخ یا آب جوش دم کنید تا رنگ و عطر آن آزاد شود. ترکیبی از ماست پرچرب، زرده تخم‌مرغ، نمک و محلول زعفران در کاسه‌ای آماده کنید. برنج خیسانده شده را نیم پز کنید و چند قاشق از آن را با ترکیب ماستی به خوبی مخلوط کنید. ترکیب فوق را ته قابلمه چرب شده بریزید و صاف کنید. سپس بقیه برنج را به‌ صورت گنبدی اضافه کنید، دم‌کنی بگذارید و روی حرارت ملایم به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بپزید. در پایان، قابلمه را برگردانده و ته‌دیگ طلایی و خوش‌رنگ را سرو کنید. برای رسپی این ته دیگ خوشمزه با جزئیات کامل در ادامه با ما همراه باشید.

مواد لازم ته‌ دیگ ماست و زعفران

محلول زعفران۳ قاشق غذاخوریماست پرچرب یا چکیده۴ قاشق غذاخورینمک۱ پنسزرده تخم مرغ۱ عددبرنج۲ پیمانهروغن مایع۴ قاشق غذاخوریکره۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل تهیه ته دیگ ماست و زعفران

مدت زمان آماده سازی: ۴۰-۵۰ دقیقهمناسب برای: ۲-۳ نفردرجه سختی: آسان

مرحله اول: آماده‌سازی زعفران

زعفران را در هاون یا زعفران ساب بریزید و با کمی شکر یا قند به خوبی آسیاب و له کنید.

زعفران آسیاب شده را در استکان یا ظرف مناسبی بریزید و تکه‌ای یخ به آن بیفزایید.

زمان دهید تا یخ با دمای محیط ذوب شود و زعفران رنگ پس دهد.

برای آماده سازی محلول زعفران از آب جوش نیز می‌توانید استفاده کنید.

هرچه زعفران غلیظ‌تر باشد، ته‌دیگ شما طلایی‌تر و خوش‌رنگ‌تر خواهد شد.

مرحله دوم: ترکیب ماست، نمک و زرده تخم مرغ

در یک کاسه مناسب، ماست، زرده تخم‌مرغ و نمک را بریزید و همه مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید تا ترکیبی صاف و یکدست حاصل شود و رنگ زعفران در ماست نمایان شود.

روی ظرف را بپوشانید و ۱۰-۱۵ دقیقه‌ای در یخچال قرار دهید تا طعم مواد به خوبی با هم ترکیب شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته دیگ بدون روغن برای افرادی که رژیم دارند

مرحله سوم: آماده سازی برنج

برنج را تمیز کنید و ۳-۴ ساعتی در آب بخیسانید.

در قابلمه مناسبی مقداری آب بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط گذارید تا آب به نقطه جوش رسد.

سپس برنج خیسانده شده را به آن اضافه کنید و ۳-۵ دقیقه (بسته به نوع برنج مصرفی‌تان) زمان دهید تا برنج در آب نیم‌پز شود.

در ادامه آن را در صافی بریزید و زمان دهید تا کمی خنک شود.

مرحله چهارم: ترکیب مقداری برنج با ترکیب ماستی

کمی از برنج آبکش شده (۳-۴ قاشق) را با ترکیب ماست و زعفران به آرامی مخلوط کنید تا دانه‌های برنج نشکنند و تغییر شکل ندهند.

مرحله پنجم: آماده‌سازی قابلمه

کف قابلمه مناسب، روغن مایع بریزید. اگر می‌خواهید ته‌دیگ شما عطر و طعم بیشتری داشته باشد، مقداری کره را نیز به روغن اضافه کنید.

موادی که در مرحله قبل آماده کردید را ابتدا در قابلمه بریزید.

با کمک قاشق روی سطح مواد را صاف کنید. کمی فشار دهید تا لایه ته دیگی شما منسجم شود.

بیشتر بخوانید: رازهای طلایی شدن ته دیگ سیب زمینی

مرحله ششم: پخت غذا

باقیمانده برنج آبکش شده را به‌آرامی و به‌صورت گنبدی در وسط قابلمه روی ته دیگ بریزید تا بخار به‌ خوبی در برنج جریان پیدا کند. دم‌کنی را روی درب قابلمه قرار دهید.

قابلمه را روی حرارت ملایم گذارید و ۵ دقیقه‌ای زمان دهید تا در قابلمه بخار جمع شود.

سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید برنج به‌مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه دم بکشد. این زمان بستگی به میزان برنج و نوع قابلمه شما دارد.

مرحله هفتم: جدا کردن ته‌دیگ

پس از اتمام پخت، قابلمه را برای چند دقیقه کنار بگذارید تا ته‌دیگ کمی خنک شود.

سپس قابلمه را روی یک سینی یا بشقاب بزرگ برگردانید تا ته‌دیگ سالم و یکدست جدا شود.

به دلخواه ته دیگ را برش زنید و در ظرف سرو بچینید.

بیشتر بخوانید: ترفندهای پخت انواع ته دیگ خوشمزه و مجلسی

نکات خوشمزه‌تر شدن ته‌ دیگ ماست و زعفران

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن ته دیگ ماست و زعفران اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

زعفران دم‌کرده غلیظ رنگ طلایی جذاب و طعمی فوق‌العاده به ته‌دیگ می‌دهد. از زعفران بی‌کیفیت یا کم استفاده نکنید.افزودن کره به روغن ته‌دیگ، عطر و طعمی لطیف‌تر و دلنشین به آن می‌دهد. همچنین باید روغن کافی در کف قابلمه بریزید تا ته‌دیگ به قابلمه نچسبد و راحت‌تر جدا شود.ماست پرچرب باعث تردتر شدن و خوشمزه‌تر شدن ته‌دیگ می‌شود. ماست کم‌چرب ممکن است ته‌دیگ را شل کند.زرده تخم‌مرغ به ته‌دیگ انسجام بیشتری می‌دهد و باعث می‌شود راحت‌تر از قابلمه جدا شود.برای طعم خاص‌تر، می‌توانید کمی پودر هل یا دارچین به ترکیب ماست و زعفران اضافه کنید.قابلمه تفلون یا چدن برای تهیه ته‌دیگ بسیار مناسب است و جدا کردن آن را آسان‌تر می‌کند.حرارت اولیه باید متوسط باشد تا ترکیب ماست و زعفران سریع خودش را بگیرد. سپس حرارت را کم کنید تا آرام‌آرام طلایی شود.برای تزیین و عطر بیشتر، مقداری کنجد یا سیاه‌دانه روی مخلوط ماست بپاشید.برنج آبکش‌شده نباید خیلی مرطوب باشد، زیرا رطوبت زیاد باعث خمیر شدن ته‌دیگ می‌شود.قبل از برگرداندن قابلمه، اجازه دهید ته‌دیگ چند دقیقه خنک شود تا راحت‌تر جدا شود و نشکند.

امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی آدرینمورد توجه شما علاقه‌مندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد. شما به راحتی با رعایت مراحل و نکات مهمی که در این مقاله به آن پرداختیم می‌توانید ته دیگ ماست و زعفران بسیار جذاب و خوش عطری را تهیه کنید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید