پرمصرفها باید هزینه بیشتری برای انرژی پرداخت کنند / بازدهی بعضی از نیروگاهها فقط ۳۰ درصد است
به گزارش اقتصادآنلاین، بحران ناترازی انرژی در کشور روز به روز عمیقتر میشود و دامنه تبعات آن به حوزههای مختلف سرایت میکند. عواقب این ناترازی گاهی در خانههای مردم به صورت خاموشی خودنمایی میکند و گاهی در صنعت به شکل قطع خوراک و انرژی صنایع پتروشیمی و فولاد نمایان میشود. ریشه اصلی این ناترازیها را نیز میتوان در عدم اصلاح قیمت انرژی طی سالیان گذشته دانست. پایینتر بودن قیمت انرژی نسبت به قیمتهای واقعی و یا حتی قیمت تمام شده آن موجب شده انگیزه صرفهجویی در اکثر بخشهای اقتصادی و حتی خانگی از بین برود.
مادامی که قیمت حاملهای انرژی نظیر گاز، بنزین و گازوئیل واقعی نشود، از طرفی با قاچاق این فرآوردهها به خارج از کشور مواجه میشویم و از طرفی در حاملهایی مانند گاز که فاقد قابلیت انتقال به خارج و قاچاق هستند، شاهد افزایش مصرف توسط بخش خانگی و پایین بودن بهرهوری صنایع و نیروگاهها هستیم.
در این خصوص اقتصادآنلاین با رمضانعلی سنگدوینی، نایب رئیس کمیسیون مجلس به گفتوگو پرداخته است. نایب رئیس کمیسیون مجلس در گفتوگو با خبرنگار اقتصادآنلاین در خصوص افزایش پلکانی هزینه گاز مشترکان پر مصرف، اظهار داشت: گاز و در کل انرژی کشور، در شرایط سخت و با هزینههای بالایی تامین میشود؛ لذا اگر بتوانیم آب، گاز، برق و … را بر اساس الگوی مصرف، استفاده کنیم قطعا با مشکل ناترازی هم مواجه نمیشویم.
وی افزود: اما طبقات مرفهی که دوست دارند از امکانات رفاهی بیشتری استفاده کنند، بنابراین باید هزینه آن را هم پرداخت کنند. زیرا کسانی که جزو طبقات پایین جامعه هستند و به دلیل مشکلات مالی نمیتوانند همانند طبقه مرفه، از امکانات رفاهی برخوردار باشند، نباید به اندازه پر مصرف ها، هزینه انرژی را پرداخت کنند؛ بنابراین باید از پر مصرفها و مرفهین جامعه گرفته و برای طبقات پایین و توسعه حوزه انرژی کشور استفاده شود.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت افزایش راندمان نیروگاه های کشور، گفت: یکی از مواردی که در دولت شهید رئیسی مطرح شد، بحث افزایش ۱۰ هزار مگاواتی برق به وسیله افزایش راندمان نیروگاهها بود که طبق اعلام او، در طول ۴ سال حدود ۴۰ هزار مگاوات تولید برق توسعه یافت.
سنگدوینی افزود: می توانیم راندمان نیروگاهها را بالا ببریم؛ یک سری نیروگاهها سیکل ترکیبی نیستند که حدود ۴۰۰ الی ۵۰۰ درجه حرارت بدون اینکه استفاده شود، هدر میرود؛ بنابراین باید راندمان آنها را بالا ببریم؛ همچنین بعضی از نیروگاه ها که سیکل ترکیبی نیستند، باید به سیکل ترکیبی تبدیل شوند و بازدهی نیروگاه ها را باید بالا ببریم در حالی که بازدهی بعضی از نیروگاهها ۳۰ درصد بیشتر نیست.
- برچسب ها: