طرز تهیه دونات پرتقالی + نکات و ترفندهای طلایی
دونات پرتقالی، با عطر و طعم دلنشین پرتقال و بافت نرم و لطیف، یکی از خوشمزهترین دوناتهای میوهای است. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه دونات پرتقالی + نکات و ترفندهای لازم برای تهیه یک دونات بینظیر را شرح میدهیم. با ما همراه باشید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای تهیه دونات پرتقالی، ابتدا فر را گرم کرده و سپس آردها و بکینگ پودر را مخلوط کنید. در مرحله بعد، تخممرغها، شکر، پوست پرتقال رنده شده، روغن، آب پرتقال، هل، زعفران و مخلوط آرد و بکینگ پودر را با هم ترکیب کنید. مایه دونات را در قالب ریخته و به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه در فر با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد قرار دهید تا بپزد. برای آشنایی با مراحل تهیه دونات پرتقالی، ادامه مطلب را مطالعه فرمایید.
مواد لازم برای تهیه دونات پرتقالی
برای درست کردن این دونات خوشمزه، مواد زیر را آماده کنید:
پوست پرتقال رنده شده۱ قاشق مرباخوریپرتقال۱ عددآرد قنادی۱ و ۱/۲ فنجانآرد برنج۱/۲ فنجانروغن مایع۱/۴ فنجانتخم مرغ۳ عددپودر شکر۱ فنجانبکینگ پودر۱ قاشق مرباخوریپودر هل۱/۲ قاشق مرباخوریزعفران دم کردهبه مقدار کم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل تهیه دونات پرتقالی
زمان آمادهسازی و پخت: ۶۰ الی ۷۵ دقیقهمناسب برای: ۹ نفر
مرحله اول: گرم کردن فر
ابتدا فر را با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن کنید و به مدت ۱۰ دقیقه زمان دهید تا به طور کامل گرم شود. پس از این مدت، فر را خاموش کرده و درب آن را باز نکنید.
مرحله دوم: مخلوط کردن آرد و بکینگ پودر
آرد برنج، آرد قنادی و بکینگ پودر را با یکدیگر ترکیب کنید. سپس، مخلوط حاصل را سه بار الک نمایید تا کاملا یکدست و بدون گلوله شوند.
مرحله سوم: مخلوط کردن مواد اولیه
در این مرحله، تخممرغها را در ظرفی بشکنید و با همزن برقی به مدت ۵ دقیقه هم بزنید تا حجیم و کفدار شوند. سپس، پودر شکر را الک کرده و به همراه پوست پرتقال رنده شده به تخممرغها اضافه کنید. مجددا با همزن برقی مواد را با هم ترکیب کنید تا مخلوطی یکدست و کرم رنگ به دست آید.
در ادامه، روغن مایع را به مواد اضافه کرده و با همزن در حد مخلوط شدن هم بزنید. حالا آب یک عدد پرتقال را گرفته و به ظرف اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید.
در آخر، پودر هل، زعفران دم کرده و مخلوط آرد و بکینگ پودر را اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا فقط مواد یکدست شوند و گلولههای آرد باز شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پیراشکی فوری خانگی
مرحله چهارم: ریختن مایه دونات درون قالب
ابتدا قالب سیلیکونی مخصوص دونات را با کمی روغن چرب کنید. سپس، مقداری آرد روی قالب بپاشید و آن را تکان دهید تا آرد اضافی از آن جدا شود و تنها یک لایه نازک از آرد درون قالب باقی بماند.
در نهایت، با استفاده از یک ملاقه، مایه دونات را داخل حفرههای قالب بریزید. دقت کنید که حفرهها را بیش از نصف پر نکنید تا دوناتها به خوبی پف کنند.
مرحله پنجم: قرار دادن قالب درون فر
قالب را به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه در فر از پیش گرم شده با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد قرار دهید. پس از گذشت این مدت، یک خلال دندان در دونات فرو کنید. اگر خلال دندان تمیز بیرون نیامد، به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید. اما اگر خلال دندان تمیز بیرون آمد، باید قالب را از فر خارج کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کاکای شکم پر؛ شیرینی گیلانی
مرحله ششم: سرو کردن دونات پرتقالی
پس از پخت کامل دوناتها، قالب را از فر خارج کرده و اجازه دهید کمی خنک شوند. سپس، دوناتها را به آرامی از قالب جدا کرده و با شکلات آب شده، ترافلهای رنگی یا هر چیز دیگری که دوست دارید تزئین کنید. حالا دونات پرتقالی شما آماده میل کردن است. نوش جانتان!
نکات و ترفندهای طرز تهیه دونات پرتقالی
برای پخت دونات پرتقالی خوشمزه و حرفهای، به نکات زیر توجه کنید:
یکی از دلایل اصلی خشک شدن دوناتها، حرارت بیش از حد فر یا پختن طولانیمدت آنها است. علاوه بر این، هم زدن بیش از حد مایه دونات نیز بافت نهایی دونات را سفت و خشک کند. برای جلوگیری از این مشکل بهتر است دمای فر، مدت زمان پخت و مقدار هم زدن مواد دقیقا مطابق دستورالعمل باشد.اگر میخواهید دوناتها را برای حداکثر سه روز نگه دارید، باید آنها را وقتی سرد شدند درون یک ظرف دربدار ریخته و در یخچال یا بیرون یخچال نگه دارید. اما برای نگهداری طولانیمدت، باید آنها را در کیسههای فریزر زیپدار ریخته و درون فریزر بگذارید.برای اینکه دوناتهای پرتقالی طعمی بینظیر پیدا کنند، میتوانید آنها را با سس پرتقالی تزئین کنید. برای تهیه این سس کافی است نصف پیمانه پودر شکر را الک کرده و با یک قاشق مرباخوری پوست پرتقال و سه قاشق غذاخوری آب پرتقال مخلوط کنید. اگر دوست دارید سس شما کمی رقیقتر باشد، میتوانید یک قاشق غذاخوری دیگر آب پرتقال به آن اضافه کنید. بعد از اینکه دوناتها به طور کامل سرد شدند، آنها را در سس پرتقالی فرو ببرید.برای درست کردن دونات پرتقالی، حتما فر را از قبل گرم کنید. زیرا، این کار به پخت بهتر دوناتها کمک میکند.برای رژیمی کردن دونات پرتقالی میتوانید به جای شکر معمولی از شکر رژیمی استفاده کنید.به جای پوست پرتقال رنده شده میتوانید از اسانس پرتقال استفاده کنید.استفاده از آب پرتقال در این دستور اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید.
در این بخش از مجله آشپزی آدرینبا دستور پخت کامل و گام به گام دونات پرتقالی همراه شما بودیم. این دونات نه تنها یک میانوعده دلچسب است بلکه میتواند انتخابی سالم و خوشمزه برای تغذیه کودکان در مدرسه نیز باشد.
سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا، چند سالی است که با شور و اشتیاق در این مسیر قدم برمیدارم و برای ارتقای مهارتهای خودم تلاش میکنم.
- برچسب ها: