طرز تهیه آش انار شیرازی + نکات خوشمزهتر شدن
آش انار شیرازی یکی از آشهای سنتی و محبوبی است که در فصل پاییز و زمستان طبخ میشود. در این آش از گوشتهای قلقلی شده استفاده میشود که جذابیت ظاهری و طعم آش را دو چندان میکند. در این مقاله از مجله اکالا، به صورت مرحله به مرحله و با جزئیات کامل، نحوه تهیه آش انار شیرازی را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش پخت
لوبیا و عدس را پس از شستن و خیساندن با مقداری آب بپزید. گوشت چرخکرده را با پیاز و ادویهها مخلوط و کوفتههای کوچکی آماده و در کمی روغن سرخ کنید. سپس در قابلمه آش پیاز و سیر را تفت دهید، برنج و حبوبات پخته شده را اضافه کنید و با آب انار و آب بپزید. در نهایت، کوفتههای سرخ شده را به آش اضافه و چاشنی را تنظیم و سرو کنید. ادامه مطلب را دنبال کنید.
مواد لازم برای تهیه آش انار شیرازی
مواد لازم برای تهیه آش انار شیرازی به شرح زیر است:
انار۴ عددپیاز ۳ عددسیر۳ حبهگوشت چرخ کرده۳۰۰ گرملوبیا سفید۱ پیمانهعدس۱ پیمانهبرنج۱ پیمانهجعفری۱۰۰ گرماسفناج۱۰۰ گرمرب انار۲ قاشق غذاخوریزردچوبه۲ قاشق چایخوریرب انار۲ قاشق غذاخورینمک و فلفل سیاهبه میزان لازمروغنبه میزان لازمآببه میزان لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل تهیه آش انار شیرازی با کوفته قلقلی
مدت زمان آماده سازی: ۱۲۰-۱۸۰ دقیقهمناسب برای: ۴-۵ نفردرجه سختی: متوسط
مرحله اول: آمادهسازی حبوبات
لوبیا و عدس را تمیز کنید و بشویید. آنها درون ظرف مناسبی بریزید و با مقداری آب بخیسانید.
بهتر است از شب قبل حبوبات را برای طبخ آش آماده کنید؛ زیرا خیساندن حبوبات باعث نرم شدن آنها و کاهش زمان پخت میشود.
در این بازه زمانی چندین بار آب آنها را عوض کنید.
پس از خیساندن، لوبیا و عدس را در قابلمه مناسبی بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت ملایم به مدت ۴۰-۶۰ دقیقه قرار دهید و اجازه دهید حبوبات به آرامی بپزند تا کاملاً نرم شوند.
مرحله دوم: آمادهسازی گوشت قلقلی
یکی از پیازها را بشویید و پس از پوست گرفتن با کمک رنده ریز رنده کنید.
پوره پیاز را از صافی کوچکی رد کنید تا آب اضافی آن گرفته شود.
سپس در یک کاسه بزرگ، گوشت چرخکرده، پیاز آب گرفته شده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به خوبی با هم مخلوط کنید.
مواد را با دست ورز دهید تا مخلوط یکنواختی به دست آید.
از مخلوط گوشت به اندازه یک توپ کوچک برداشته و با کمک دست به شکل کوفتههای گرد و کوچک درآورید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش چغندر و انار
مرحله سوم: سرخ کردن کوفتهها
در یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید و تابه را روی حرارت گذارید تا روغن به خوبی گرم شود.
کوفتهها را در تابه قرار دهید و از هر دو طرف تا زمانی که طلایی و کاملاً پخته شوند، سرخ کنید.
مرحله چهارم: آمادهسازی انار
انارها را بشویید و آنها را دانه کنید. دانههای انار را در یک صافی یا پارچه نخی بریزید و با کمک دست بفشارید تا آب دانهها خارج شود.
سپس آب انار صاف شده را در ظرف مناسبی بریزید.
برای تهیه این آش بهتر است از انارهای ارگانیک و بدون افزودنیهای شیمیایی استفاده کنید. انارهای خوش طعم، مزه طبیعی و خوشایندی به آش میبخشند.
مرحله پنجم: آمادهسازی پیاز و سیر
پیازها و سیر را بشویید و پوست بگیرید. با کمک چاقو پیازها را نگینی خرد کنید.
در قابلمهای که قصد طبخ آش را دارید کمی روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت گذارید.
پیازهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و چند دقیقهای تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.
سپس سیر خرد شده را اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش اسفناج با ماست موسیر
مرحله ششم: افزودن برنج، حبوبات پخته شده و آب
برنج خیسانده شده را به همراه حبوبات پخته شده به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. برای طبخ سریعتر آش میتوانید از برنج نیم دانه نیز استفاده کنید.
اگر از رب انار استفاده میکنید، در این مرحله رب انار را به آش اضافه کنید و هم بزنید. رب انار خانگی دارای طعم و عطر طبیعیتری نسبت به رب انار خریداری شده از فروشگاهها است.
حال باید آب انار و به مقدار مناسب آب به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا محتوای درون آن به نقطه جوش رسد.
سپس حرارت را کم کنید و ۵۰-۴۰ دقیقه زمان دهید تا آش با حرارت کم بپزد و به غلظت مناسب رسد.
مرحله هفتم: افزودن کوفته قلقلی به آش
کوفتههای سرخ شده را به آرامی در آش قرار دهید تا طعم و عطر آنها به خوبی با آش ترکیب شود.
اضافه کردن مقداری کره ذوب شده در این مرحله میتواند طعم و مزه آش را بهبود بخشد.
اجازه دهید آش با کوفتهها به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دیگر با حرارت کم بپزد تا کوفتهها به طور کامل در آش پخته شوند و طعمها با هم ترکیب شوند.
مرحله هشتم: تنظیم چاشنی و سرو آش
پس از لعاب انداختن آش و به غلظت مناسب رسیدنش با مقداری نمک و فلفل چاشنی آش را تنظیم کنید.
آش انار شیرازی با کوفته قلقلی جذاب شما آماده سرو است. آن را در کاسه مناسب بریزید و به دلخواه با دانههای انار، پیاز داغ و نعنا داغ تزیین و سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش چغندر و شلغم
نکات مهم برای خوشمزهتر شدن آش انار شیرازی
در ادامه به چند نکته طلایی برای خوشمزهتر شدن آش انار شیرازی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
خیساندن حبوبات نه تنها زمان پخت را کاهش میدهد، بلکه باعث نرم شدن آنها و افزایش هضمپذیری میشود.برای پخت این آش از قابلمه با کف ضخیم استفاده کنید تا پیاز به طور یکنواخت تفت داده شود و نسوزد.شما میتوانید برای بهتر شدن طعم آش از سایر ادویههای دلخواهتان استفاه کنید. استفاده از ادویههایی مانند زردچوبه، هل و دارچین میتواند طعم و عطر آش را بهبود بخشد و آن را خوشمزهتر کند.میتوانید از مخلوط گوشت گوسفند و گاو استفاده کنید تا طعم غنیتری به کوفتهها ببخشید.پخت آش باید با حرارت ملایم و به آرامی انجام شود. در طول پخت، حرارت را تنظیم کنید تا آش به آرامی و بدون فوران بجوشد.مقدار آب را به گونهای تنظیم کنید که آش به قوام مطلوب برسد. میتوانید در طول پخت آب را به تدریج اضافه کنید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی آدرینمورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد. اگر شما در تهیه این آش جذاب از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب بهتر شن طعم آش میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک گذارید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها: