طرز تهیه آش برگ چغندر؛ سنتی، خوشمزه و مغذی

  • توسط: admin


آش برگ چغندر یکی از آش‌های سنتی و محبوب ایرانی است و به دلیل مواد مغذی که دارد برای فصول سرد بسیار مناسب است. در این مقاله از مجله اینترنتی اکالا طرز تهیه آش برگ چغندر را به صورت مرحله به مرحله به همراه تمام نکات مهمی که در زمان تهیه این آش باید بدانید را به شما آموزش خواهیم داد.

برای تهیه این آش خوشمزه ابتدا باید حبوبات را بخیسانید و بپزید، پیاز را نگینی خرد کنید و در قابلمه تفت دهید، سیر و ادویه‌ها را به پیاز اضافه کنید و پس از آزاد شدن عطر آن‌ها حبوبات پخته شده، برنج نیم دانه و سبزی‌های تازه خرد شده را به همراه برگ چغندر به محتوای آش اضافه کنید.

به مقدار لازم آب بریزید و زمان دهید آش به خوبی بپزد و لعاب بیندازد. مقداری نعنا خشک را در روغن تفت دهید و با کمی کشک پس از پخت آش را تزیین و میل کنید.
 

مواد لازم جهت تهیه آش برگ چغندر

برگ چغندر ۵۰۰ گرم تره، جعفری، گشنیز و اسفناج ۵۰۰ گرمعدس ۱/۲ پیمانهلوبیا چیتی یا لوبیا قرمز ۱/۲ پیمانهنخود ۱/۲ پیمانهبرنج نیم‌دانه ۱/۴ پیمانهپیاز ۲ عددسیر ۴ حبهکشک به میزان لازمنعنا خشک ۲ قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازمروغنبه میزان لازم

طرز تهیه آش برگ چغندر

مدت زمان آماده سازی: ۶۰-۹۰ دقیقهمناسب برای: ۴-۵ نفردرجه سختی: متوسط

مرحله اول: آماده‌سازی حبوبات

نخود و لوبیا را از شب قبل تمیز کنید و در آب بخیسانید. در این بازه زمانی چند بار آب آن‌ها را عوض کنید.

عدس را نیز حدود ۱ ساعت قبل از پخت خیس کنید.

برای اینکه حبوبات سریع‌تر بپزند و هضم بهتری داشته باشند، حتما این مرحله را انجام دهید.

بیشتر بخوانید: روش نگهداری چغندر قند پخته برای مدت طولانی

مرحله دوم: پخت حبوبات

ابتدا نخود و لوبیا را به همراه مقداری آب در یک قابلمه بریزید، زمان دهید تا با حرارت کم به خوبی بپزند.

بهتر است از اول کار پخت این حبوبات را شروع کنید؛ زیرا به زمان بیشتری برای پخت دارند.

مرحله سوم: آماده‌سازی پیاز، سیر و افزودن ادویه‌ها

یک قابلمه بزرگ برای طبخ آش انتخاب کنید و مقداری روغن در آن بریزید.

پیازهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی و کاراملی شوند.

پس از طلایی شدن پیازها، سیر خرد شده را به آن اضافه کنید و چند ثانیه تفت دهید تا عطر سیر بلند شود.

سپس کمی زردچوبه به پیاز و سیر اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ و عطر آن بهتر در آش پخش شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه گراتن شلغم و چغندر

مرحله چهارم: اضافه کردن حبوبات و برنج

نخود و لوبیای پخته شده را به قابلمه پیاز و سیر اضافه کنید.

عدس و برنج نیم‌دانه را نیز بشویید و به قابلمه اضافه کنید.

سپس چند لیوان آب به مواد بیفزایید و اجازه دهید که حبوبات و برنج با هم بپزند و قوام بگیرند.

توجه داشته باشید که برنج نیم‌دانه به قوام و غلظت آش کمک می‌کند، اما اگر نمی‌خواهید آش خیلی غلیظ شود، می‌توانید میزان برنج را کمتر کنید.

مرحله پنجم: اضافه کردن برگ چغندر و سبزی آش

برگ‌های چغندر را خوب بشویید و درون آبکش گذارید تا آب اضافیشان گرفته شود.

اسفناج‌ها را به قطعات نسبتاً کوچک خرد کنید.

سبزی آش را نیز با آب سرد بشویید و با کمک چاقو یا خردکن، خرد کنید.

بعد از اینکه حبوبات و برنج نیم‌پز شدند، سبزی آش و برگ‌های چغندر را به قابلمه اضافه کنید.

در این مرحله حرارت را کمی بالا ببرید تا سبزی‌ها و برگ چغندر سریع‌تر به آش اضافه شوند.

مقداری نمک و فلفل سیاه به آش اضافه کنید و اجازه دهید سبزی‌ها به خوبی بپزند و طعم آش را دلپذیرتر کنند.

برگ‌های تازه و سبز چغندر بهترین انتخاب برای این آش هستند، زیرا طعم ملایم و ارزش غذایی بیشتری دارند.

مرحله ششم: تهیه نعناع داغ و سرو آش

برای طعم‌دهی و تزیین آش، در یک تابه کوچک، کمی روغن بریزید و نعناع خشک را به آن اضافه کنید.

نعناع را چند ثانیه تفت دهید تا عطر و طعم دلپذیری به خود بگیرد؛ سپس آن را از روی حرارت بردارید.

پس از پخت کامل سبزی‌ها و حبوبات، آش را بچشید و در صورت نیاز، نمک و فلفل بیشتری اضافه کنید.

آش باید طعمی دلپذیر و متعادل داشته باشد.

حرارت را کم کنید و اجازه دهید آش حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دیگر به آرامی بجوشد تا تمام مواد به‌خوبی ترکیب شوند و طعم‌ها به هم منتقل شوند.

مرحله هفتم: سرو آش برگ چغندر

آش را در ظرف سرو بکشید و با نعناع داغ، کشک و پیاز داغ تزیین کنید.

این تزیین‌ها علاوه بر زیبایی، طعم آش را نیز بهتر می‌کنند.

می‌توانید مقداری کشک را با زعفران دم‌کرده مخلوط کنید و روی آش بریزید تا هم ظاهر زیبایی داشته باشد و هم طعم لذیذتری به آن اضافه شود.

استفاده از کشک محلی و خوش‌عطر طعم آش را به مراتب بهتر می‌کند و از افزودن بیش از حد نمک نیز بی‌نیاز می‌شوید.

آش باید به آرامی پخته شود تا مواد خوب به هم ترکیب شوند و طعم‌دهی کامل صورت گیرد؛ بنابراین عجله نکنید و زمان کافی برای پخت بگذارید.

امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد. شما با رعایت این نکات و استفاده از مواد اولیه تازه، می‌توانید آش برگ چغندر بسیار خوشمزه و مقوی تهیه کنید که مناسب برای روزهای سرد سال و همراهی با خانواده و دوستان است.

اگر شما در تهیه این آش از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن آن می‌شود خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک گذارید.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید