طرز تهیه خورشت قیمه؛ نکات جا افتادن و خوشمزهتر شدن آن
خورشت قیمه با ریشهای کهن در فرهنگ ایرانی، یکی از غذاهای نمادین ایران باقی مانده است. شما با رعایت نکات و ترفندهایی که در این بخش از مجله اکالا آموزش میبینید میتوانید بهترین خورشت قیمه را برای خود و عزیزانتان طبخ کنید.
برای تهیه این غذای اصیل و سنتی باید لپه را بخیسانید، پیاز را کمی تفت دهید و ادویهها، گوشت و لپه را به آن بیفزایید و به تفت دادن ادامه دهید تا بوی خامی مواد گرفته شود. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا رب نیز رنگ باز کند، به مقدار کافی آب به خورش اضافه کنید و خورش را بپزید. در نیم ساعت پایانی لیمو عمانی، نمک و سایر طعم دهندهها را اضافه کنید و اجازه دهید تا خورشت جا بیفتد.
مواد لازم برای تهیه خورشت قیمه
مواد لازم برای تهیه خورشت قیمه به شرح زیر است:
گوشت گوسفندی۳۰۰ گرملپه۱۰۰ گرمپیاز۱ عددسیب زمینی۲ عددلیمو عمانی۲ تا ۳ عددرب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوریروغنبه مقدار لازمنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمدارچین و پودر هل۱/۴ قاشق چایخوری (اختیاری برای عطر بیشتر)زعفران دم کرده۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)
مراحل تهیه خورشت قیمه
مدت زمان آماده سازی: ۹۰-۱۲۰ دقیقهمناسب برای: ۲-۳ نفردرجه سختی: متوسط
مرحله اول: آمادهسازی لپه
لپهها را تمیز کنید و بشویید، سپس به مدت ۱ تا ۲ ساعت در آب آنها را خیس کنید و در این بازه زمانی چند بار آب آن را عوض کنید.
این کار باعث میشود لپهها بهتر پخته شوند و در خورش له نشوند. بعد از خیس خوردن، لپهها را درون آبکش بریزید.
بیشتر بخوانید: مقدار لپه برای هر نفر در خورشت قیمه چقدر است؟
مرحله دوم: آمادهسازی لیمو عمانی
برای جلوگیری از تلخ شدن خورشت، لیمو عمانیها را با چنگال چند سوراخ بزنید و به مدت ۳۰ دقیقه در آب ولرم بخیسانید.
مرحله سوم: آماده سازی پیاز و ادویهها
پیاز را نگینی خرد کنید و قابلمه مناسبی که قصد طبخ خورش را دارید با کمی روغن تفت دهید تا طلایی و نرم شود.
زردچوبه و فلفل سیاه را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
مرحله چهارم: افزودن گوشت
برای تهیه خورش قیمه بهتر است از گوشت ران یا گردن گوسفندی است استفاده کنید. گوشت را به صورت مکعبی با اندازههای یکسان خرد کنید و به پیازهای درون قابلمه اضافه کنید.
چند دقیقهای مدام تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و با پیاز و ادویهها خوب مخلوط شود.
بیشتر بخوانید: اگر خورشت قیمه ترش شد، چه کنیم؟
مرحله پنجم: اضافه کردن لپه و رب گوجهفرنگی
لپههای آبکش شده را به قابلمه اضافه کنید و حدود ۲ دقیقه با گوشت تفت دهید. این کار کمک میکند لپهها در خورشت له نشوند، رنگ و طعم بهتری به خود گیرند.
پس از تغییر رنگ لپهها رب گوجهفرنگی را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و با مواد دیگر تفت دهید تا رنگ رب باز شود و بوی خامی آن از بین برود.
این مرحله رنگ و طعم بهتری به خورش میبخشد. شما میتوانید در همین مرحله کمی زعفران دمکرده به مواد اضافه کنید.
مرحله ششم: افزودن آب
حدود ۳ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا خورش به نقطه جوش رسد.
پس از به جوش آمدن، حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید. اجازه دهید خورش به آرامی بپزد و طعمها با هم ترکیب شوند.
مرحله هفتم: افزودن لیمو عمانی
لیمو عمانیهای خیسخورده را حدود ۳۰ دقیقه قبل از پایان پخت به خورش اضافه کنید تا طعم خود را به غذا بدهند بدون این که خورش را تلخ کنند.
بیشتر بخوانید: راهکارهای طلایی برای رفع تلخی خورشت قیمه
مرحله هشتم: افزودن ادویهها و نمک
در اواسط پخت، نمک خورش را اضافه کنید. افزودن نمک در مراحل پایانی پخت کمک میکند که گوشت زودتر نرم شود.
در همین مرحله پودر دارچین و هل را به عنوان ادویههای اختیاری به خورش اضافه کنید.
از دارچین و هل به مقدار خیلی کم استفاده کنید، چرا که استفاده بیش از حد میتواند طعم خورش را تحت تأثیر قرار دهد.
مرحله نهم: آمادهسازی سیبزمینی
سیبزمینیها را به صورت خلالی نازک برش دهید. در آب سرد بگذارید تا نشاسته اضافه آن گرفته شود.
سیبزمینیها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و ترد شوند.
مرحله دهم: تزیین و سرو خورش
زمانی که گوشت و لپه کاملاً پخته و نرم شدند و خورش به غلظت مطلوب رسید، خورشت آماده سرو است.
اگر خورش کمی رقیق است، میتوانید قابلمه را بدون درب روی حرارت ملایم بگذارید تا آب اضافی آن تبخیر شود و غلظت بهتری پیدا کند.
خورشت قیمه آماده شده را در یک ظرف مناسب بریزید و با سیبزمینیهای سرخشده روی آن را تزیین کنید.
خورشت قیمه را میتوانید با برنج زعفرانی یا کته سرو کنید.
بیشتر بخوانید: دلایل اصلی له شدن لپه قیمه و راه حل آن
۱۰ نکته کلیدی که برای تهیه خورشت قیمه باید بدانید
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه خورشت قیمه اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
استفاده از گوشت گوسفندی به دلیل طعم قویتر، معمولاً نتیجه بهتری در خورش قیمه دارد.تفت دادن لپهها با گوشت و پیاز باعث میشود که طعم لپه با طعم خورش ترکیب شود و رنگی طلایی به خورش بدهد.رب گوجهفرنگی را در ابتدای پخت به خوبی در روغن تفت دهید تا رنگ آن باز شود و بوی خامی از بین برود. تفت دادن رب گوجه باعث میشود رنگ خورش قیمه خوشرنگتر و قرمزتر شود. این کار همچنین به غلیظتر شدن خورش کمک میکند.برای جا افتادن خورش، از حرارت ملایم استفاده کنید و زمان کافی برای پخت خورشت بگذارید تا طعمها بهخوبی با هم ترکیب شوند. توجه داشته باشید که مدت زمان پخت با توجه به نوع لپههای مصرفی شما متفاوت است.در ابتدای پخت، مقدار کافی آب به خورش اضافه کنید؛ به گونهای که تمام مواد را بپوشاند و نیاز نباشد در طول زمان پخت به خورش آب اضافه کنید.زعفران دمکرده یکی از بهترین مواد برای ایجاد عطر و طعم دلپذیر در خورش قیمه است که بهتر است در اواخر پخت به خورش اضافه کنید.دارچین به خورش قیمه عطر و طعم ملایم و گرم میدهد. توجه داشته باشید که باید دارچین را به مقدار کم استفاده کنید، چون استفاده بیش از حد آن میتواند طعم خورش را تحتتأثیر قرار دهد.هل یکی دیگر از ادویههای معطر و خوشبو است که به خورش قیمه عطر خاصی میدهد.گلاب نیز میتواند به خورش قیمه عطر لطیف و منحصر به فردی بدهد. بهتر است از گلاب به مقدار کم (حدود یک قاشق غذاخوری) در اواخر پخت استفاده کنید.پودر گل سرخ، عطری خاص و لطیف دارد که به خورش قیمه عطر مطبوعی میدهد. مقدار کمی از این پودر (حدود یکچهارم قاشق چایخوری) در اواخر پخت کافی است.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی آدرینمورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد. شما نیز با پیروی از این دستور و فوت و فنهای خوشمزهتر شدن قیمه، میتوانید خورشتی خوشمزه و جا افتاده تهیه کنید که هم به عنوان غذایی سنتی و هم به عنوان یک غذای لذیذ در مهمانیها سرو شود.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها: