طرز تهیه آش چغندر و انار؛ گرمابخشترین غذای فصل سرما
آش چغندر و انار یکی از آشهای قدیمی و سنتی ایرانی است. این آش با رنگ بسیار جذاب و ظاهر متفاوتش طرفداران زیادی دارد. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه آش چغندر و انار را به شما آموزش خواهیم داد.
برای تهیه این آش جذاب کافی است حبوبات را پس از خیساندن جداگانه بپزید. پیاز و ادویهها را تفت دهید و به همراه حبوبات پخته شده، سبزی آش خرد شده و چغندرهای پخته شده درون قابلمه مناسبی بریزید و زمان دهید تا آش لعاب بیندازد. سپس چاشنی آن را تنظیم و میل کنید.
مواد لازم برای تهیه آش چغندر و انار
مواد لازم برای تهیه آش چغندر و انار به شرح زیر است:
چغندر۲ عددپیاز۲ عددتره، جعفری، اسفناج و گشنیز۵۰۰ گرمنعنا خشک۲ قاشق غذاخوریآب انار ترش یا رب انار۱ پیمانهبرنج۱/۲ پیمانهنخود۱/۲ پیمانهعدس۱/۲ پیمانهنمک، فلفل و زردچوبهبه میزان لازمدانههای انار برای تزییناختیاریروغنبه میزان لازم
مراحل تهیه آش چغندر و انار
مدت زمان انتظار تا تهیه نهایی: ۶۰-۹۰ دقیقهمناسب برای: ۲-۳ نفردرجه سختی: متوسط
مرحله اول: آمادهسازی و پخت حبوبات
نخود و عدس را از شب قبل تمیز و در مقداری آب خیس کنید.
این کار باعث میشود حبوبات زودتر پخته شده، نفخ آنها تا حد زیادی کاهش یابد و هضم آنها آسانتر باشد.
نخود و عدس را آبکشی کنید و در قابلمه مناسبی بریزید. مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و با حرارت کم حبوبات را بپزید.
مرحله دوم: آمادهسازی چغندر
چغندرها را به خوبی بشویید. پوست آنها را بگیرید و سپس به قطعات مکعبی کوچک خرد کنید.
خرد کردن به اندازههای کوچک کمک میکند تا چغندرها سریعتر بپزند، در زمان سرو راحت تر قابل خوردن باشند و به آش رنگ زیبا و طعم خوبی بدهند.
چغندرهای خرد شده را در قابلمهای جداگانه بریزید و مقداری آب به آن ها اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت کم گذارید و ۳۰-۲۵ دقیقه ای زمان دهید تا چغندرها بپزند.
مرحله سوم: آمادهسازی برنج و عدس
برنج و عدس را نیز به همین ترتیب تمیز کنید، بخیسانید و به طور جداگانه در قابلمه دیگری با مقداری آب بپزید تا نرم شوند.
این کار باعث میشود برنج به خوبی نرم و لعابدار شود و به آش قوام بیشتری ببخشد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش اسفناج
مرحله چهارم: آمادهسازی پیاز
پیازها را بشویید و پوست بگیرید. آنها را به صورت نگینی خرد کنید.
در یک قابلمه بزرگ که قصد طبخ آش را دارید کمی روغن بریزید و پیازهای نگینی خرد شده را با کمی روغن تفت دهید تا طلایی و نرم شوند.
پس از طلایی شدن پیاز، زردچوبه را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.
مرحله پنجم: ترکیب همه مواد آش
نخود پختهشده، چغندرهای پخته و عدس را به قابلمه پیاز اضافه کنید و خوب هم بزنید تا طعمها با هم ترکیب شوند.
برنج پخته شده و آب انار یا (رب انار) را به قابلمه اضافه کنید. آب انار طعمی ترش و دلپذیر به آش میدهد و رنگ آن را زیبا میکند.
سبزیهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و همه مواد را با هم ترکیب کنید.
به مقدار کافی آب به قابلمه اضافه کنید و بگذارید مواد با حرارت ملایم به جوش بیایند و آش به آرامی بپزد.
مرحله ششم: پخت نهایی آش
پس از پختن تمامی مواد، نمک و فلفل را به آش اضافه کنید و مزه آن را مطابق ذائقتان تنظیم کنید.
اگر طعم ترشتری دوست دارید، میتوانید کمی آب انار یا رب انار بیشتری اضافه کنید.
آش را روی حرارت ملایم بگذارید تا کاملاً جا بیفتد و قوام دلخواه شما را پیدا کند. بهتر است این مرحله به آرامی و با حرارت کم انجام شود.
اگر آش کمی رقیق بود، اجازه دهید آش بیشتر بپزد تا قوام آن به دلخواه شما برسد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ کدو حلوایی با جو
مرحله هفتم: آماده سازی نعنا داغ
در تابهای کوچک، نعناع خشک را با چند ثانیه در روغن تفت دهید.
مراقب باشید نعناع نسوزد، زیرا ممکن است طعم تلخی به آش بدهد. نعناع داغ را میتوان در آخر به عنوان تزیین روی آش استفاده کرد.
آش خوش رنگ و جذاب پاییزیتان آماده میل کردن است، آن را در ظرف سرو بریزید و با نعنا داغ و دانههای انار آن را تزیین کنید.
شما با رعایت نکات و مراحل ذکر شده در این مقاله از مجله آشپزی اکالا، میتوانید این آش را به بهترین شکل ممکن تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید. امیدواریم این آموزش کامل شما را در تهیه این غذای خوشمزه یاری دهد و تجربهای دلنشین برای شما و عزیزانتان باشد.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها: