رمز و راز هسته انگور؛ خود اینگیز خواص شگفت‌انگیز!

  • توسط: admin


هسته انگور سرشار از مواد مغذی می‌باشد که خواص بسیار زیادی برای سلامت بدن دارد و آن را می‌توان به صورت روغن دانه انگور یا عصاره دانه انگور مصرف کرد.

به گزارش صداوسیما، ️ هسته انگور دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی هستند، این دانه‌های انگور حاوی ترکیبات پروانتروسیانادین الیگومری است که به عنوان آنتی اکسیدان‌های قوی شناخته می‌شوند جدا از این، دانه‌های انگور حاوی مواد مغذی مانند ویتامین E، اسید لینولئیک و فلاونوئید‌ها می‌باشند. حضور تمام این مواد مغذی در دانه انگور، آن را یک ماده بالقوه می‌کند که برخی از بهترین مزایای سلامتی را دارد.

هسته‌های انگور را می‌توان به طور عمده، به عنوان روغن دانه انگور و یا عصاره دانه انگور گرفت. این روغن که از دانه انگور استخراج می‌شود، بسیار مناسب برای پخت و پز در دمای بالا است، زیرا دارای نقطه دود بالا ۴۸۵ می‌باشد این نقطه دود بالا در روغن دانه انگور باعث سلامت آن می‌شود، جدا از نقطه دود بالا، روغن هسته انگور نیز غنی از اسید‌های چرب امگا ۶ است و در چربی اشباع کم می‌باشد.

در مبارزه با بیماری‌های قلبی عالی عمل می‌کند.

استفاده از عصاره یا روغن هسته انگور

به عنوان اسید چرب امگا ۶، افزایش سطح سرمی خون HDL و یا کلسترول خوب است، عصاره‌های انگور دارای مزایای بهداشتی و سلامتی مختلف هستند و با مشاوره مناسب با پزشک، می‌توانند به صورت منظم در دوز‌های تجویز شده مصرف شوند.

اعتقاد بر این است که مصرف ۲۵ تا ۱۲۵ میلی گرم عصاره انگور هر بار در روز، می‌تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان عالی عمل کند. شرایط خاصی وجود دارد که در آن شما باید از مصرف هسته‌های انگور یا عصاره‌های انگور استفاده کنید، که در بخش‌های زیر صحبت خواهیم کرد.

توجه داشته باشید، هر چند، انگور سبزی سالم و امن برای بچه‌ها است، اما عصاره‌های انگور برای کودکان توصیه نمی‌شود.
هسته‌های انگور برای بهبود سلامت پوست بسیار مهم هستند. خواص آنتی اکسیدانی دانه‌های انگور برای مبارزه با بیماری‌های مختلف پوست، از جمله؛ آکنه التهابی، چین و چروک زودرس پوست، پسوریازیس و … مفید است.

هسته‌های انگور در مبارزه با سرطان‌های خاص مفید هستند

در یک مطالعه حیوانی، یافته شد که عصاره‌های انگور سبب محافظت در برابر سرطان زایی عکس‌های ناشی از یو وی با کاهش میزان تومور، اندازه تومور، چندتایی تومور و … و نیز جلوگیری از انتقال سلول‌های ناشی از uvb به کارسینوم بدخیم می‌شود.

یکی دیگر از مطالعات انجام شده روی موش‌ها نشان داد که پروانتوسایانیدین‌های دانه انگور در کاهش آلودگی به آپوپتوز، باعث کاهش سرطان زایی ناشی از آسکیزیتین می‌شوند.

هسته‌های انگور شامل فلاونوئید‌ها هستند، که شامل اسید گالیک، کاتچین اپیکاتچین، گالاکاوتچین، اپیکالاکاتچین، اپیکاتچین ۳-دولتی و در درجه اول پروانتوسیانیدین‌های الیگومری است. در تحقیقاتی یافت می‌شود که خواص ضد اکسیدان پروانتوسیانیدین ۲۰ برابر بیشتر از ویتامین E و ۵۰ برابر بیشتر از ویتامین C است.

این ویژگی قوی آنتی اکسیدانی دانه انگور تولید کنندگان مکمل را برای پردازش دانه‌های انگور به قرص‌ها و کپسول‌ها جذب کرده است، در حال حاضر این ویژگی ضد اکسید کننده هسته انگور، آن را یک مکمل سلامت مفید می‌داند، زیرا آنتی اکسیدان‌ها در محافظت از بدن شما از علائم پیری زودرس، سلامت قلب و عروق، بیماری ضعیف، بیماری‌های پوستی، آسم و … کمک می‌کند.

ویژگی آنتی اکسیدان هسته‌های انگور

– هسته‌های انگور در کاهش چربی موثرند و لاغر کننده هستند.
– آنها می‌توانند در درمان یا کاهش جذب چربی در رژیم غذایی و تجمع چربی درون بدن استفاده شوند.

در سال ۲۰۱۰ یک تیم از دانشمندان بین المللی چین و ایالات متحد آمریکا اعلام کردند که پروانتوسیانیدین‌ها در هسته‌های انگور در بهبود شرایط بهداشت روانی کمک می‌کنند. مطالعات بر روی موش نشان داد که پروانتوکوکینیدین‌ها اثرات ضد افسردگی در موش دارند بنابراین، می‌توان آن را به عنوان مکمل سلامت مفید برای درمان افسردگی مصرف کرد.

نتایج مطالعات انجام شده برای ارزیابی اثرات سلامت قلبی عروقی عصاره‌های انگور در حیوانات و انسان‌ها بسیار امیدوار کننده بوده است. هسته‌های انگور در کاهش حملات قلبی، کنترل تاکیکاردی و نیز حفاظت در برابر مسمومیت قلب به علت داروی دوکسوروبیسین مفید بوده اند. هسته‌های انگور به کاهش سطح کلسترول LDL اکسید شده و همچنین کاهش زیستی عناصر آترواسکلروز اولیه مراجعه می‌کنند.

یک مطالعه نشان داد که عصاره هسته انگور قادر به کاهش تورم پا در زنان ناشی از نشست طولانی مدت است. به جز تمام مزایای ذکر شده در بالا، مزایای دیگری نیز در دانه‌های انگور وجود دارد که شامل مزایای استفاده از دیابت، درمان هموروئید، بهبود دید شبانه، آسم، و … و یا عوارض جانبی خوردن دانه‌های انگور می‌باشند.

عصاره‌ی هسته‌ی انگور از فشردن و تصفیه هسته‌ی انگور تازه تهیه می‌شود. عصاره هسته انگور غنی از پرو آنتی سیانین (PCO)، یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که می‌تواند جلوی تخریب‌های سلولی در اثر رادیکال‌های آزاد را بگیرد و بافت‌های پیوندی را تعمیر و تقویت کرده و به فعالیت آنزیم‌ها کمک کند.

عصاره هسته انگور در درمان سرطان کولورکتال (بخش انتهایی روده بزرگ) نقش موثری ایفا می‌کند. این اثر مثبت حتی در موارد تهاجمی بیماری نیز مشاهده می‌شود، عصاره هسته انگور رشد و بقای سلول‌های سرطانی را در سرطان کولورکتال مهار می‌کند.

معمولا هسته‌های انگور ایمن هستند، اما ممکن است عوارض جانبی خاصی از عصاره‌های انگور وجود داشته باشد که ممکن است شامل: سردرد، تهوع، سرگیجه، سرگیجه خارش و … باشد. گاهی اوقات بعضی افراد ممکن است واکنش‌های آلرژیک مانند کندو، بثورات، تورم صورت، دهان، درجه پا‌ها یا بازو‌ها و … داشته باشند.

چه کسانی نباید هسته انگور مصرف کنند؟

افرادی که دارو‌های خاصی مصرف می‌کنند، به خصوص رقیق کننده‌های خون، قاتلان درد، دارو‌های سرطانی، دارو‌های بیماری‌های قلبی و … قبل از مصرف هسته‌های انگور باید با پزشک مشورت کنند، زیرا ممکن است با دارو‌های دیگر تداخل پیدا کند و بعضی از خطرات را برای سلامتی ایجاد کنند.

قبل از مصرف هسته‌های انگور احتیاط کنید، قبل از استفاده از دانه‌های انگور نگاهی به لیست زیر که حاوی نقاط مختلف ملاحظات است نگاه کنید.

در صورت استفاده از هر گونه دارو مانند قلب، تخلیه کننده خون، دارو‌های سرطان و غیره، سعی کنید از عصاره‌های انگور استفاده نکنید، زیرا ممکن است خطرناک باشد.

قبل از مصرف عصاره دانه انگور، با یک متخصص بهداشت صحبت کنید.

ضروری است از دوز مناسب برای جلوگیری از هر گونه عوارض جانبی یا خطرات بهداشتی استفاده کنید.

اگر عارضه‌ای نسبت به هر عنصر موجود در دانه انگور دارید، از عصاره دانه انگور اجتناب کنید.

در صورتی که مشکل گردش خون دارید و در صورتی که علائم شما با عصاره دانه انگور بدتر می‌شود، مطمئن شوید که یک کمک فوری پزشکی دریافت می‌کنید.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید